Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért lett "divat" manapság...

Miért lett "divat" manapság az igénytelen, gyatra helyesírás?

Figyelt kérdés

Most nem arról van szó, hogy "ezek a mai fiatalok" mert más generációnál is látok ilyeneket.

"ojan" "mijen" "hejes" "mien" "oan" "juk" "vanak" "wan" "wagyok" stb stb...

Főleg a ly = j-s hibák idegesítenek, meg aki w-t ír a v helyett. Ezeket nem csak olvasni szörnyű, de ránézésre is lerí az illetőről, hogy igénytelen, nem foglalkozik a helyesírással még a legelemibb szinten sem, de ők vannak vérig sértődve, ha valaki ki meri javítani.

Én is múltkor nem bírtam tovább, és kijavítottam valamelyik oldalon az egyik emberke "Mijen wagyok?" című mondatát, és nekiállt anyázni, meg fel volt háborodva, hogy én miért nem a kérdéssel foglalkozok, és biztos csak kötekedni akarok mert én biztos bunkó vagyok.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de engem nagyon idegesít az efféle igénytelen, gyatra, nyelvet rondító írás, az, hogy valaki ilyen magas szinten tojik a helyesírásra.

Aztán jönnek az olyan kifogások, hogy "de telefonnal SMS-ben mennyivel egyszerűbb W-t írni V helyett"

Titeket nem idegesít? (mondom, nem csak 1 generációról van szó, láttam már 30 éves embert is "ijenezni".....)

Ha valakit zavar, és kijavítja (NEM bunkó stílusba) akkor miért kell felháborodni, és minősíthetetlenül beszólni és leanyázni a másikat?

2012. máj. 3. 14:49
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

nemis rosz a hejesirásom xd

b+ ha nem teccik ahoggy irok

2012. máj. 15. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!