Munkában gondolkozom, hova vennének fel ennyi évesen?
Olyan helyekre, ahova nem kérnek szakképzettséget, és elég a 8 általános végzettség. Tipikusan gyorséttermek, de ilyen lehet mondjuk a Tesco is, ezen kívül elmehetsz segédmunkásnak, gyárba betanított munkásnak, a vendéglátóiparban is dolgozhatsz, mondjuk mint kézilány (bocs, ha fiú vagy, akkor nem tudom hogy hívják), akár pincér is lehetsz, bár szerintem a legtöbb helyen már kérnek végzettséget is. Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
De azért jól gondold meg, most még egyszerűbb tanulni, mint idősebb korban, munka mellett. Ha meg tényleg egyáltalán nem akarod befejezni a sulit, nem akarsz semmi végzettséget, akkor könnyen lehet, hogy egész életedben ilyen munkákból fogsz megélni. Tényleg ezt akarod? Inkább szerezz egy szakmát, szerintem még most is meg lehet oldani, hogy jövőre szakiskolai osztályban kezdj, akkor legalább nem segédmunkás meg betanított munkás leszel, hanem igazi szakmunkás, érteni fogsz valamihez, máris több esélyed van. De ez persze csak egy tanács.
Lány vagyok, és a mekis jól hangzik, csak nem tudom magam elképzelni ott, elég csendes vagyok.. meg nem szeretnék osztálytársakkal találkozni, és gondolom járnak oda.
El akarom felejteni a sulit, sok rossz élményem van miatta s épp ezért szeretnék végre valami teljesen új környezetben lenni, komolyabb, nem hülyéskedős emberekkel (nem gyerekekkel). Biztos vagyok benne, hogy jobb lenne nekem ott..
Köszi a válaszokat, jöhetnek még! :)
Nem olyan világot élünk, hogy még válogatni is lehessen.
Hidd el, hogy nem úgy megy ez, hogy na én holnaptól dolgozni fogok, és sitty-sutty van munkahelyed. Sokan még végzettséggel is akár több évet keresgélnek, mire bármilyen munkát tudnak találni. Ha ennyire nem szereted az iskolát, iratkozz át máshova. Később már csak nehezebb lesz, ezt a saját káromon megtanultam.
Nem tudom, azt pl. tudod-e, hogy mennyi most a minimálbér. Annál többet nem igazán fogsz keresni. Lehet, hogy egy sima zsebpénzhez viszonyítva soknak tűnik, de ha egész életedben ilyen összegeket fogsz keresni, akkor már nagyon nem mindegy. Ennyiből szinte a rezsit nem lehet kifizetni, és mellette még étkezni, öltözködni, szórakozásra költeni, na azt főleg nem. Vagy nem tudom, esetleg abban reménykedsz, hogy majd férjhez mész, és akkor a megélhetés, mint gond ki van pipálva? Szerintem erre ne alapozz.
És még mindig azt mondom, hogy szerezz valami képesítést, végzettséget, hogy érts is valamihez, mert anélkül nem fogsz boldogulni. Az érettségi önmagában nem ér semmit ugyan, de nélküle meg nem nagyon tudsz mit kezdeni - hacsak nincs valami jó szakmád, akkor tényleg nem számít. A képzetlen munkaerőre viszont munkaerőpiaci szempontból alig van szükség, viszont rajtad kívül még igen sokan vannak így, minden képesítés nélkül. Nézd meg, tele van velük a munkaügyi hivatal. Velük sem tudnak mit kezdeni, veled se tudnának.
Én is azt hittem, hogy más lesz a munkahely, de rohadtul nem. Ugyanúgy megy a pletykálás, egymás kibeszélése, hátbaszúrása. A felnőttek csak idősebbek, semmivel sem felnőttebbek.
Meddig akarsz a mekiben dolgozni? Hány évig? 30-40 évesen már nem állhatsz ott. El kell szomorítsalak, 8 általánossal vagy gyári munkás lehetsz, ami nagyon rossz, vagy takarító.
Látszik, hogy gyerek vagy még, ha ilyeneken gondolkodsz. :) Nem érted még teljesen a pénz fogalmát, nem tudod, mennyibe kerül enni, fűteni, áramot használni, fürödni. Az élet sz@r, tanulj, járj suliba, mert csak magaddal szúrsz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!