Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol van a határ a magabiztossá...

Hol van a határ a magabiztosság és a beképzeltség között?

Figyelt kérdés
Tessék! Akár családon belül is, nézik e azok az emberkék, akik annyira magabiztosak és úgy beszélnek ahogy ezt ki akarják fejezni, hogy a másiknak ez hogy jön le úgymond? Magabiztosságnak nevezhető e az, ha egy harmadik személy előtt akarsz úgy magabiztosságot sugározni, hogy azt úgy teszed, hogy a kommunikáció során a másodikat a földbe döngölöd? Tessék válaszolni. Jól látom ezt? Ez egy xarság szerintem.
2012. ápr. 10. 09:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem a magabiztosság és a beképzeltség között éles határ húzódik. Nem mondom, hogy feltétlenül buta, aki túl sokat képzel magáról.
2012. ápr. 10. 09:45
 12/21 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem feltétlen buta. Most ha kézzel fogható a dolog, ami miatt magabiztos, akkor joggal az. Vagy joggal lehet büszke. ezzel nincs semmi gond, csak ha már mondjuk lenéz másokat, ha azok gyengébbek abba amibe ő profi.
2012. ápr. 10. 09:48
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a szavak jelentését:

beképzelt = beképzeli magának pl. azt, hogy ért ahhoz, amihez nem.

magabiztos = bízik magában, hogy meg tudja csinálni azt, amit tényleg tud.

Tulajdonképpen az a különbség a kettő között, hogy mennyire megalapozott az a sok pozitívum, amit gondol magáról. Konkrét esetben viszont nem könnyű megállapítani a határt. Igazából nincs is határ, csak átmenet.

A másik és a harmadik ember földbedöngölésének viszont ehhez nincs köze. Az egyszerűen tiszteletlenség.

2012. ápr. 10. 09:49
 14/21 A kérdező kommentje:
Lehet annak is nevezni, de az meg onnan jöhet, hogy a beképzeltségéből kifolyólag úgy gondolja, hogy ő elmehet addig a határig, hogy ő megalázhassa mondjuk a másikat.
2012. ápr. 10. 09:52
 15/21 anonim ***** válasza:

rám sokan mondták azt, hogy beképzelt vagyok, mert nem nyavalyogtam, hogy fogynom kéne, hanem kijelentettem, hogy én így vagyok szép ahogy vagyok

Én nem gondolom azt, hogy beképzelt lennék, csak mert jól nézek ki és ha valaki azt, mondja, hogy de csinos vagy akkor nem jajgatok, hogy á dehogy is, biztos csak úgy mondod.

2012. ápr. 10. 09:55
 16/21 A kérdező kommentje:
na igen ezért másak a határok. van aki ezt ennek venné igen.
2012. ápr. 10. 09:58
 17/21 anonim válasza:
Neha ugy erzem, hogy az en ferjem bekepzelt... Ezt akkor erzem, amikor pl. beszelget valakivel (nem velem) es, hogy is mondjam, kicsit lenezoen beszel, teljesen meggyozodve arrol, hogy itt csak neki lehet igaza es most megmondja a tutit... Nem azzal van a gond, amit mond, hanem ahogy mondja. Azokkal az emberekkel nem ilyen, akik (oszerinte) egyenranguak vele, hanem akik (oszerinte) tudatlanabbak... Nem tudom, hogy erthetoen magyaraztam-e. A kerdesre valaszolva, hogy hol is a hatar, szerintem ott van, hogy milyen modon kommunikalunk a masikkal.
2012. ápr. 10. 10:05
 18/21 anonim ***** válasza:

Én írtam a műveltes nőt, de ő tényleg az volt. Ez volt az egyetlen pozitívuma, amit el tudott mondani magáról. Ezzel emelte magát szellemileg a férfiak fölé. De ő neki senki sem jó. Mert az ő mércéjének meg kell felelnie a férfiaknak. (ez önmagában nem lenne gond) De! a köv. kommentjeiben kifejtette, hogy igaz, ő túlsúlyos, de ő lefogyni nem fog, mert őt így fogadják el. (akkor mit akar? ő nem hajlandó alkut kötni, de őt aztán úgy kell elfogadni, ahogy van??????? csak mert 1000 könyvet olvasott el? )

A magabiztosságot sokan összekeverik a nagyképűséggel. Ez igaz. De szerintem attól is függ ez, hogy neked az ember szimpatkus-e vagy sem. Pl. van ismerősöm, (férfi) nekem (nő vagyok) nagyon szimpatikus, jó pasi, és ő tényleg határozott, nem hiába vezető. Ezzel szemben, a férfiak mit mondanak rá? Hogy beképzelt. Szerintem nem.

2012. ápr. 10. 10:12
 19/21 A kérdező kommentje:
Igen nekem is ezt a múgy a legnehezebb megszokni, hogy eltérő stílusa is lehet az embereknek, és lehet nem úgy gondolja ahogy mondja, ahogy kommunikálja, csak neki ez a stílusa. bár attól még csomagolhatná másképp.
2012. ápr. 10. 10:36
 20/21 anonim ***** válasza:

"Szerintem a magabiztosság és a beképzeltség között éles határ húzódik."

Szerintem viszont éppen hogy elmosódik a határ, sokszor szubjektív megítélés kérdése. Egy emberről egy adott szituációban lesz aki azt mondja, hogy magabiztos, egy másik meg beképzeltnek fogja tartani.

2012. ápr. 10. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!