Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Igaz lehet, hogy a díjlovasok...

Igaz lehet, hogy a díjlovasok és díjugratók bukóbbak beképzeltebbek mint mondjuk egy western vagy egy militari lovas? Mert furcsa, de nekem ezek a tapasztalataim.

Figyelt kérdés

2012. márc. 8. 00:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
22%
Én is észrevettem már...
2012. márc. 8. 01:42
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Én is így vettem észre, és ez a galopposokra is érvényes. Persze csak azokra, akiket eddig ismertem, de ez nem kevés. Nem tudom, hogy már eleve a beképzeltek mennek ilyen területre, vagy fordítva, odakerülnek és a környezet miatt ők is olyanná válnak. Mindenesetre nagyon ellenszenvesek tudnak lenni. Igazi állatbarátokat ott találni, ahol nem mutogatják magukat meg a lovukat a lovasok, nem közönségnek produkálják magukat, nem díjakért meg a tapsért versengenek, hanem kimennek egy jó kis terepre, erdőn, mezőn, élvezik az életet, a természetet a lovacskájukkal együtt. :)
2012. márc. 8. 03:34
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

A westerneseket nem ismerem, viszont tény, hogy a díjugratók igen érdekes állatfajta tud lenni. Én sem véletlenül váltottam díjugratásról a militaryra. Ott egészen más, sokkal emberibb a társaság.

Ennek az is oka lehet, hogy díjugratni bizonyos szintig elég a jó ló meg a sok pénz, nem kell különösebb tudás, viszont aki ezeket meg tudja venni, az általában erősen sznob, és akkor még finoman fogalmaztam.

Egy - akár A0! - militarypályán körbeérni normálisan bizony már kell tudás. Itt hiába veszed meg a jó lovat, díjlovaglásban el lehet szállni, terepen a ló nem tud kirángatni minden sz.rból, meg az óra is ketyeg, stb. Ott épp ezért sokkal inkább tisztelik a tudást, mint más szakágakban. És legkevésbé sem érdekel senkit, mivel húzod le a lovadat a versenyre, milyen menő felszerelésed van, mert ezek a dolgok nem fognak végigvinni a pályán.

Természetesen a díjugratók és minden bizonnyal a díjlovasok között is vannak kivételek, de sajnos valóban van abban igazság, hogy ott annak jár a szája, akinek pénze van és kész.

2012. márc. 8. 06:51
 4/19 anonim ***** válasza:
32%
Nem igaz, vagyha olyan társaságban forogsz, akkor pont meg is érdemled. Nekem sose volt ilyen gondom, ha valaki éppen nem az általam elvárható módon vislekedett, otthagytam a fenébe. Az ég világon semmi nem kötelez rá, hogy kapcsolatot tarts fent velük, el lehet küldeni őket a melegebb éghajlatra is. A probléma ott kezdődik, hogyha magad helyett másokkal kezdesz foglalkozni. Arról már ne is beszéljünk, hogy ez álatláűnosítás.
2012. márc. 8. 07:09
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én egy versenyen láttam hogy tudnak egymással bánni. Presztízs kérdést csinálnak mindenből, sőt van olyan lovi is a környéken, az ugratók mélyen lenézik azokat, akik csak terepezni járnak, aztán ő maguk meg fosnak kilépni a lóval a lovarda kapuján.

Az a lenéző viselkedés nagyon el tudja venni más lovasoktól a kedvet. Persze nem mindenki ilyen, de a többséggel sajnos ez a tapasztalatom. Undorító ahogyan egymást is fikázzák, és szerintem elég kétszínű társaság.

2012. márc. 8. 09:47
 6/19 A kérdező kommentje:

"Nem igaz, vagyha olyan társaságban forogsz, akkor pont meg is érdemled. Nekem sose volt ilyen gondom, ha valaki éppen nem az általam elvárható módon vislekedett, otthagytam a fenébe. Az ég világon semmi nem kötelez rá, hogy kapcsolatot tarts fent velük, el lehet küldeni őket a melegebb éghajlatra is. A probléma ott kezdődik, hogyha magad helyett másokkal kezdesz foglalkozni. Arról már ne is beszéljünk, hogy ez álatláűnosítás."

de okos vagy hallod! arra nem gondolsz esetleg, hogy kénytelen vagyok köztük forgolódni bizonyos okokból? Ha lehetőségem lenne már rég leléptem volna onnan nem bírom egyáltalán a páváskodást és okoskodást hányingerem lesz tőle... úgy viselkednek mintha ők lennének az atyaúristen mintha ők szarták volna a spanyolviaszt

2012. márc. 8. 11:23
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
kéne egy jó nagy szelektálás az tény. Kiszórni a sok "apuci kislányát" meg az ilyenhez hasonló sznobokat.
2012. márc. 8. 13:44
 8/19 anonim ***** válasza:
86%

Csak egy westernest ismertem, szóval róluk nem tudok véleményt mondani, militaryzni megint nem járok, de díjugratóként sajnos igazat kell adjak ennek a "sértő" megállapításnak.

Tényleg sznobok, beképzeltek, és bunkók a versenyzők, többet jelent számukra a pénz, mint a tudás, és lenézik azokat, akik kicsit olcsóbb cuccban versenyeznek. A díjugrató versenyeken amúgy sem a tehetségeket támogatják, a stílusversenyek elképesztően meg vannak bundázva, aki pénzes az nyer, aki pedig tehetséges, de csak egy lóval küzdi fel magát, az meg le van húzkodva.

Azt beszéltük ismerőseimmel, hogy baromi nagy a klikkesedés is. Szóval, ha nem ismersz senkit egy versenyen, nem mersz megpróbálni ismerkedni, mert a kialakult társaságok annyira lenézőek és bunkók tudnak lenni, hogy az hihetetlen, a másik pedig az, hogy ha pedig mindenkit ismersz, a nyolcvan százalékukkal nem akarsz összefutni mert gyűlölöd a gőgjüket, vagy a tehetségtelenségüket.

Persze most magam ellen beszélek, de ez sajnos így van. A másik dolog, ami számomra érdekes, de mégis igaz, hogy a jófej díjugratók is, versenyen kifordulnak önmagukból. Sokkal beképzeltebbek lesznek, vagy pedig begubóznak és mindenkit elhajtanak maguk körül, mert annyira versenydrukkosok. Akik ismerik egymást, azoknak természetesen fel sem tűnik, mert egyforma ideg-és lelkiállapotban vannak, de nem egyszer volt már rá példa, hogy laikus ismerőseink akik csak kinéztek versenyre megjegyezték, hogy mennyire furcsán tudunk viselkedni, míg le nem szállunk a lovakról, és ki nem fújjuk magunkat a versenyszám után.

2012. márc. 8. 13:53
 9/19 anonim ***** válasza:
10%

Bár én se military-st, se westernest nem ismerek nagyon, de elég csak logikusan belegondolni... Díjlovaglásban és ugrásban tényleg elég egy szintig a pénz, így sokmindenki odamehet nagy arccal, mert kb kéthetente tartanak versenyt pár ezres nevezésekkel, elég hozzá egy rajtengedély. Viszont pl vidéken sem westernt, sem militaryt oktató lovarda nem található, vagy nagyon elvétve, max 1-2.

Összegezve: aki westernben vagy militaryban szeretne magának nevet szerezni, annak többet kell letenni az asztalra, hogy eljusson egy bizonyos szintre, már ha csak azt nézzük, hogy akár költöznie is kell, csak hogy egy lovardát találjon, ahol oktatják rendesen, nem elég a temérdek pénz...

2012. márc. 8. 15:04
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a legtöbb ugró elég sznob.. :/

De van pár aki nagyon normális, és segítőkész.

De persze díjugrató pályán simán végig visz a ló.. milytarin nem.

De általánosítani nem szabad.

És én ezért maradok a fogathajtóknál.. :P

2012. márc. 8. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!