Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki műveletlen azzal a beszéd...

Aki műveletlen azzal a beszéd beszűkült témákból áll? Felszínes és félrevezethető ember?

Figyelt kérdés
Aki műveletlen filmek, irodalom, zene stb terén az nagy valószínüséggel egy beszűkült, félrevezethető ember, rossz beszédpartner? Nehezebben illeszkedik be a társadalomba? Mi a hátránya az egyénnek és környezetének ha valaki műveletlen?
2012. márc. 25. 22:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

# 4/10 Időpont 03-25 22:55

Nem a lelki szegényekről van szó,hanem az agyi szegényekről.

Nem feltétlenül kell tudnia valakinek, hogy miről szól a Vörös és fekete, vagy az Iskola a határon, azt sem feltétlenül szükséges tudni az életben maradáshoz, hogy Shakespeare hány könyvet írt élete folyamán, valamint, hogy az Ember tragédiájában mi az 5.szín... Józan paraszti ésszel is lehet érdekes az ember, sokan nem a könyvekből tanulják meg a dolgokat, hanem a nagyvilágban tapasztalják meg. A páromnak nincs érettségije...szakmunkást végzett...mondjuk még azt sem fejezte be...utolsó évben abba ahgyta...de vannak dolgok amik érdeklik és nagyon jó benne...iylen a egészségügy és az autószerelés is. Emellett nagyon jó humora van és jó beszélőkéje is. ÉS nem hülyeségekről és Maunika show-ról beszélgetünk.

2012. márc. 31. 14:14
 12/12 anonim ***** válasza:
Az egyik diákom épp ilyen. Angolt tanítok neki és középfokú nyelvvizsgára készül. Középfokra. Ott azért elég átlagos témák vannak, mégis a legtöbbről semmit sem tud beszélni még magyarul sem, mert annyira befásult. Tény, hogy zenész (hegedűművész), és ezt a világot ismeri is, de semmi mást, pedig a világ nem csak zenéből áll. Kellett a környezetvédelemről beszélni és magyarul nem tudott annyit mondani, hogy szelektív hulladékgyűjtés. Kellett az olvasásról beszélni és egy önéletrajzi regényen kívül semmilyen könyv címet nem tudott mondani. Kérdeztem angolul mi a kedvenc filmje, erre leordította a fejem magyarul, hogy a filmek primitív dolgok és hogy neki ilyen nincsen. Semmiről sincs fogalma, arról nem is beszélve, hogy a klasszikus zenén kívül az összes többi zenét elítéli. Mindig osztja, hogy minden zenei stílus élén a rockal milyen primitív és hülye aki ilyet hallgat. Ilyenkor mindig rászólok, hogy sosem tudhatja milyen vizsgáztatót kap, lehet hogy épp rockot hallgat. Meg mellesleg nekem is sz@rul esett, mert én is azt hallgatom, mégis én világosítottam fel az élet alap dolgairól őt és nem fordítva. Tehát igen, aki műveletlen az teljesen befásult és értelmesen azzal te nem fogsz beszélni.
2012. márc. 31. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!