Jogosan érzem magam megsértve, vagy túllihegem az egészet?
A barátnőmről lenne szó. Nem a legjobb barátnői vagyunk egymásnak, de elég jó a kapcsolatunk. Nekem legjobb barátom van amúgy, neki pedig legjobb barátnője, akit én is ismerek, viszonylag jóban is vagyunk. Ők összevesztek nemrég, a barátnőm rém mérges volt a bnőjére, mindennek lehordta nekem, a bnő pedig szintén nekem panaszkodott, hogy nem érti a bnőm viselkedését stb... Egyébként a bnőm akkor jogosan volt kiakadva a csajra, mert eléggé padlón volt (beteg volt, megcsalták, szakított, újra összejött a barátjával), ő pedig a többi barátjával szórakozott, nem állt mellette. Ez az időszak minket eléggé összekovácsolt, virrasztottam mellette, volt, hogy szórakozni sem mentem el, mert a lelkét ápolgattam esténként. Túlvan a válságon úgymond, ahogy a másik lánnyal a kapcsolata is ismét feljavult. Azóta a bnőm rám sem fittyent, mindig vele lóg ismét, újra dúl az öribari...
Teszem hozzá, nem vagyok féltékeny, mármint előtte sem voltam az a jó kapcsolatukra, csak én kis hálátlanságot érzek a dologban, mivel most pedig én vagyok mély ponton (szakítás, betegség), ő ezt tudja, de annyit nem mondott vagy írt, hogy jobbulást...
Most ezt csak én látom ilyen radikálisan hisztisen vagy jogos? Tényleg nem tudom... :S
L22
Soha ne érezd magad megsértve. Vond le a megfelelő tanulságot, mint előttem is írták. Legyen önérzeted és határozott véleményed a világról, a környezetedről, az értékekről.
Valóban lehet, hogy most te vagy mélyponton, érzékenyebb vagy a dolgokra. Igazad is lehet. De gondolj arra, hogy neked van lelked, odafigyelsz a környezetedre, és ez érték. Nem is akármilyen. Míg, lehet, hogy a környezeted kevéssé értékes. Te a magadéval törődj, és tarts egyensúlyt, ahogy feljebb is tanácsolták. Szánj időt a barátaidra, de magadra se kevesebbet. És ha valaki túl értéktelennek találtatik, lépj túl rajta, azért sok érték van még itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!