Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jogosan érzem magam megsértve,...

Jogosan érzem magam megsértve, vagy túllihegem az egészet?

Figyelt kérdés

A barátnőmről lenne szó. Nem a legjobb barátnői vagyunk egymásnak, de elég jó a kapcsolatunk. Nekem legjobb barátom van amúgy, neki pedig legjobb barátnője, akit én is ismerek, viszonylag jóban is vagyunk. Ők összevesztek nemrég, a barátnőm rém mérges volt a bnőjére, mindennek lehordta nekem, a bnő pedig szintén nekem panaszkodott, hogy nem érti a bnőm viselkedését stb... Egyébként a bnőm akkor jogosan volt kiakadva a csajra, mert eléggé padlón volt (beteg volt, megcsalták, szakított, újra összejött a barátjával), ő pedig a többi barátjával szórakozott, nem állt mellette. Ez az időszak minket eléggé összekovácsolt, virrasztottam mellette, volt, hogy szórakozni sem mentem el, mert a lelkét ápolgattam esténként. Túlvan a válságon úgymond, ahogy a másik lánnyal a kapcsolata is ismét feljavult. Azóta a bnőm rám sem fittyent, mindig vele lóg ismét, újra dúl az öribari...

Teszem hozzá, nem vagyok féltékeny, mármint előtte sem voltam az a jó kapcsolatukra, csak én kis hálátlanságot érzek a dologban, mivel most pedig én vagyok mély ponton (szakítás, betegség), ő ezt tudja, de annyit nem mondott vagy írt, hogy jobbulást...

Most ezt csak én látom ilyen radikálisan hisztisen vagy jogos? Tényleg nem tudom... :S

L22

2012. márc. 18. 00:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt padlón vagy, és ilyenkor az emer hajlamosabb a szívére venni kevésbé jelentős dolgokat is. Másrészt viszont innen úgy látom, van igazság abban, amit mondasz, nem is kevés. Tudod, engem az ilyen esetek - mikor csak én adtam, és cserébe le se xartak - tanítottak meg, hogy magamon kívül soha senkitől ne várjak semmit, és csak annak adjak, akitől legalább annyit kapok vissza, annak is csak akkor, miután bizonyított.
2012. márc. 18. 00:49
 2/3 Katus99 válasza:
Szerintem nem kell vele foglalkoznod. Viszont ha megint olyan lesz, hogy ő van a padlón, akkor menj és segíts neki, de ne ennyire. Mármint úgy értem, hogy ne süllyedj le az ő szintjére, hogy nem segítesz neki, és nyugodtan menj el szórakozni másokkal, nem kell minden pillanatot vele töltened. Nyugodtan foglalkozz másokkal is, csak ne legyél olyan mint ő, és ezzel bebizonyítod neki, hogy te igenis jó barátnő vagy, csak még neheztelsz rá egy kicsit.
2012. márc. 18. 08:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Soha ne érezd magad megsértve. Vond le a megfelelő tanulságot, mint előttem is írták. Legyen önérzeted és határozott véleményed a világról, a környezetedről, az értékekről.

Valóban lehet, hogy most te vagy mélyponton, érzékenyebb vagy a dolgokra. Igazad is lehet. De gondolj arra, hogy neked van lelked, odafigyelsz a környezetedre, és ez érték. Nem is akármilyen. Míg, lehet, hogy a környezeted kevéssé értékes. Te a magadéval törődj, és tarts egyensúlyt, ahogy feljebb is tanácsolták. Szánj időt a barátaidra, de magadra se kevesebbet. És ha valaki túl értéktelennek találtatik, lépj túl rajta, azért sok érték van még itt.

2012. márc. 18. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!