Másnál is volt ilyen szorongás? Túllihegem?
1 hónapja nincs munkám ,ez kb 1 héttel ezelőttig nem zavart (annyira) rengeteg önéletrajzot küldtem mindenhová, de mindenhonnan visszaírták, hogy köszönik szépen, de nem... 1 hét óta nagyon levert vagyok, folyton sírnék, már a párkapcsolatomon is gondolkodom, hogy jól van-e ez így (7 éve vagyunk együtt, eddig minden jó volt, harmonikus kapcsolat).
De most nem tudom kiverni a fejemből, hogy nem tudunk előrébb haladni (én már szerettem volna gyereket, elköltözni egy házba együtt) Teljesen kétségbe vagyok esve, állandósult a rossz közérzetem, az állandó sírhatnékom, és haszontalannak tartom magam. Ha találok munkát, végre megszűnik ez a gyötrő érzés, más is volt már így? Hogy szűnt meg?
A párkapcsolatodat ne okold emiatt, te is épp úgy benne vagy, mint a párod. Együtt kell átvészelnetek, főleg hogy 7 éve együtt vagytok!
Ne add fel a munkakeresést, olvass el egy könyvet a motivációs levelekről, az sokat segítene neked a jelentkezésben. Sok esetben nem azért nem te kapod a munkát, mert nem vagy megfelelő, hanem mert mások frappánsabban fogalmaznak, ők meg tudják mutatni az igazi énjüket. Te is írd le, hogy te személy szerint miért vagy jó a munkáltatónak - ne csak a szakmai dolgaiddal dicsekedj! Írd le a hibáidat is! A HR-es EMBER-t keres a pozícióra, nem valami betanult robotgépet...
Igen, ha találsz munkát, jobb lesz. Legalábbis én így gondolom - én is hasonló helyzetben vagyok most. A munkanélküliség sajnos nem csak anyagilag viseli meg az embert, hanem lelkileg is, kevésbé érzed magad hasznosnak, rossz a kedved --> de ezek elmúlnak, ha találsz munkát.
Ne add fel a keresést, sajnos mostanában elég nehéz munkát találni, de előbb-utóbb sikerülni fog, csak ne add fel.
Addig is foglald el magad, tanulj nyelveket (ez még a munkához is jól jöhet), képezd magad esetleg. És most tedd meg azokat a dolgokat, amikre eddig nem jutott időd, hogy valami "haszna" is legyen már, ha nincs munkád - aludj délig, ha ahhoz van kedved, olvass, nézz filmeket, stb. :)
Én el tudom képzelni, hogy ebben a helyzetben a jövő bizonytalansága őrjít meg a legjobban. Érthető.
Ne keseredj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!