A szomszédba új albérlők jöttek. Szerintetek nekem vannak előítéleteim?!
köszönöm az együttérzést de azt hiszem ez most kevés lesz:(
Szólni ugye nem szabad nekik....mert megkeserítik az életed!
Annyira igazságtalan és dühítő!!
Megértem én is a helyzetedet. Én azt tanácsolnám, hogy próbálj meg velük jóba lenni, DE a 3 lépés távolságot megtartva.
Azaz ha találkozol velük, akkor állj meg beszélgetni néhány percre (de ne túl sokáig). Vagy pl. ha van nálad egy csomag cukorka, akkor kínáld meg azokat a gyerekeket is. Ilyen apróságokra ha odafigyelsz, akkor nem lesz bajod velük, sőt meg is védenének ha bajod lenne.
Kedves 21:13-as!
Jószándékú és emberséges tanácsokat adtál, de a szóban forgó alanyok esetében kétélűek lehetnek. Megtörténhet, hogy az első néhány rövid beszélgetés, kedves gesztus után "rátapadnak" a Kérdezőre, "jogot" formálva arra, hogy benyomakodjanak az otthonába és az életébe, beláthatatlan következményekkel. Vigyázat! Ennek a népcsoportnak más a "kódrendszere", és annál erősebben működik, minél primitívebb és/vagy agresszívebb az adott ember. Ezért javasoltam a kontaktus-kerülést. Tapasztalatom szerint legjobb a puszta (határozott, normális) köszönésre szorítkozni - azt is, ha elkerülhetetlen.
És, kedves Kérdező: a kisfiadat ne engedd le az udvarra sem egyedül.
Kitartást!
Pakolj el mindent az udvarról.
Nem tudom, mennyire lehet belátni hozzátok az ablakon keresztül, de ez se történjen meg, nehogy valami szemet szúrjon nekik.
Nem ártana egy baseball ütő, vagy valami tárgy, amivel ütni lehet, ha netalántán...
Tanulj valami küzdősportot, de legalább edz mindennap, hogy formában légy!
Férjed van esetleg?
Bocsi, ha túl negatív vagyok, de barátnőmék 2 C család közé ékelődtek, nem is mesélnék róla, elég durva.
Úristen!Férjem van,igen.Neki is hasonló a véleménye mint nekem:(
Mostantól jobban figyelek az tuti,már hallani őket és a köpködést is ami nagyon undorító.Miért kell ezt csinálni?!
Mind a 6 felnőtt?
Vagy 2 felnőtt 4 gyerek?
Mert ha vannak gyerekek akkor talán kicsit a normálisabb fajta, nem?
Jaj nem tudom de úgy sajnállak! Szörnyű lehet így élni rettegésben.
"Miért kell ezt csinálni"? A hangoskodás, szemetelés, köpködés, erőszakoskodás, ravaszkodás a "kultúrájuk" része. Általánosítani nem akarok: vannak tisztességes cigány emberek is. Abból azonban, amit írsz, jól érzékelhető, hogy a legrosszabb fajta költözött a házba: aki köpköd (közülük), az minden társadalmi normát áthág. Arról van szó, hogy a köpködéssel, első lépésként, mintegy demonstrálja, mennyire becsüli a többségi magyart és életvitelét - ill. milyen poontosan a tudatában van, hogy ő, a cigány, "törvényen felül" áll. Érinthetetlen. Ne fajuljon odáig a helyzet, de ha, Isten őrízz, terrorizálni kezdenék a házat, sajnos tapasztaljátok majd, hogy a rendőri szervek nem intézkednek ellenük (ennek több oka van.) Sőt: az is megtörténik, hogy a védelmet kérő sértett felet kísérik be, és teszik felelőssé - a garázdák helyett. Mindenre készüljetek fel.
(Annak is van esélye, hogy csak "némileg köpködős", de rendes emberek - csakhogy ez egy a százezerhez.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!