Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miről ismerni fel egy zsidót?

Miről ismerni fel egy zsidót?

Figyelt kérdés
Felismerem a németeket, az orszokat már az arcformájukról, de a zsidókat is megismerheti így az ember?
2009. jún. 11. 10:48
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
99%
anyukám szerint igen. én még nem éreztem rá a dologra. igaz, nem is érdekel...
2009. jún. 11. 10:51
 2/27 anonim ***** válasza:
99%

Nagyon nehéz, mert van askenázi, szefárdi, keleti. S egész mások.

Engem is valószínűleg inkább németnek gondolnál.

2009. jún. 11. 11:06
 3/27 anonim ***** válasza:
49%
Gonoszan néznek, és mindig dörzsölik a tenyerüket, közben rosszindulatúan kuncognak...
2009. jún. 11. 11:08
 4/27 anonim ***** válasza:
78%
Egy vallasrol beszelunk. Szerintem amennyire a katolikusokat vagy a reformatusokat, annyira lehet felismerni a zsidokat.
2009. jún. 11. 11:09
 5/27 anonim ***** válasza:
92%
11:08 : te osszekevered oket Hokuszpokkal! :)
2009. jún. 11. 11:09
 6/27 anonim ***** válasza:
98%

"Egy vallasrol beszelunk. Szerintem amennyire a katolikusokat vagy a reformatusokat, annyira lehet felismerni a zsidokat."

Ez ebben a formában nem igaz. A zsidóság elsősorban egy nemzetiség, melynek van egy "államvallása". A sajátosság az, hogy asszimilálódni lehet a zsidósághoz a valláson keresztül.

A mai magyarok 90 %-ának semmi köze Árpád magyarjaihoz, hanem idegenek, akik asszimilálódtak a magyarsághoz. Ugyanez a zsidóknál, a fő különbség csak annyi, hogy a zsidósághoz nem nyelvi, hanem vallási alapon lehet asszimilálódni.

2009. jún. 11. 11:14
 7/27 anonim ***** válasza:
98%
sokan a nagy orr-ra asszociálnak velük kapcsolatban...háááát.ezzel alaposan mellé lehet fogni...
2009. jún. 11. 11:37
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Világos bőr, sötét, erősszálú haj, kissé dülledt, sötét szem. ez a sémi népek közös antopológiai jegye. ez nagyon tipikus, de persze nem mindre jellemző.
2009. jún. 11. 11:46
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Többféle tipusú zsidó van,mivel ők is keveredtek.A zsidó származás anyai ágon öröklödik.

http://www.youtube.com/watch?v=bQCxehnoEsM

2009. jún. 11. 11:49
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Én csúnya, kövér, szakállas, magas, kékszemű és sötétbarna hajú vagyok. Az orrom meg átlagos. A feleségemnek viszont tényleg nagy az orra, de ő meg sovány, fekete szemű, sötétbarna hajú és nagyon világos bőrű. Ő már tényleg tipikus szefárd zsidó, simán elmenne helyinek egy arab országban, mert az arabok között van egy igen világos bőrű rész is.
2009. jún. 11. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!