Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják a mostani...

Miért mondják a mostani fiatal generációra, hogy degenerált és retardált?

Figyelt kérdés
2012. márc. 10. 20:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10:14

Jól példázod a hozzászólásomat.

2012. márc. 11. 12:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Ilyen kérdés nem lehet ennyire általánosan kezelni, egyrészt mindig kérdés, mihez képest, másrészt az is, ki mondja.

Az emberek (fiatalok) viselkedését a környezete alapvetően befolyásolja (lásd divat, mások véleménye). Korábban azon a technikai szinten a szomszéd véleményét ismerhették, ma az egész világét. Korábban szűk terület hírei, eseményei befolyásolták a tetteket, ma az egész világé. Ezért nyilvánvaló, hogy a mindenkori fiatalok mindig mások. Egyes dolgokban rosszabbak. Másokban sokkal jobbak. És időben nem egyformán.

2012. márc. 11. 13:08
 13/18 anonim ***** válasza:
57%

"Jól példázod a hozzászólásomat."

Örülök. A kérdésemre esetleg válaszolnál? Amennyire én tudom a lassan 60 éves apám elbeszéléseiből nem egészen ilyen volt az ő gyerekkora.

2012. márc. 11. 13:34
 14/18 anonim ***** válasza:
57%

Hát, ahogy körbe nézek a világban, az osztályomban (nappalis OKJ képzés), nem csodálkozom, hogy ezt mondják. Régebben is voltak rosszak és nagypofájúak, de ez már túlzás, amit egyesek leművelnek tiniként...

22/L

2012. márc. 11. 18:05
 15/18 anonim ***** válasza:

13:34

Magánügy, hogy milyen volt az apád gyerekkora. Itt viszont a témánk nem az apád gyerekkora, hanem a következő kérdés:

"Miért mondják a mostani fiatal generációra, hogy degenerált és retardált?"

2012. márc. 11. 20:22
 16/18 anonim ***** válasza:

18:05

Verekedtek minden szünetben (alkalmanként koponyatöréssel)? Hétvégénként összejöttök a kocsmában egy kis bicskázásra? Mert a parasztgyerekek kb. így viselkedtek 100 éve.

2012. márc. 11. 20:23
 17/18 anonim ***** válasza:

"Verekedtek minden szünetben (alkalmanként koponyatöréssel)? Hétvégénként összejöttök a kocsmában egy kis bicskázásra? Mert a parasztgyerekek kb. így viselkedtek 100 éve."

Mi nem. Én nem. De én az általam felsoroltakat sem csinálom.

Azonban a mai cigányok közül a rosszabbak között (akik kb. olyan műveltségi szinten élnek, mint az akkori parasztgyerekek) úgy tudom ez nem túl ritka.

Szerintem nem a 100 évvel ezelőtti parasztgyerekekkel kellene összehasonlítgatnunk magunkat. Elvileg az akkori intelligenciaszintnél már egy kicsit előrébb járunk. Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy ma miért nincsenek párbajkihívásokból származó halálesetek.

Vagy én is kérdezzek vissza, hogy miért jössz a 100 évvel ezelőtti parasztgyerekekkel, amikor itt az a kérdés, hogy

"Miért mondják a mostani fiatal generációra, hogy degenerált és retardált?"

?

Amúgy egy mai rosszabb diszkóban se nehéz összeszedni egy 8 napon túl gyógyuló sérüléssel járó verekedést az ottani "a korábbinál cseppet sem rosszabb" fiataloktól. És a késelések sem ritkák manapság. A különbség annyi, hogy ma már nem divat semmiért kezet emelni a gyerekre, a tanár meg egy szót sem szólhat, mert még ő megy a börtönbe, amiért tönkreteszi a gyerek lelkivilágát. És azt se hinném, hogy 100 éve a lányok is csatakrészegre itták volna magukat...

2012. márc. 11. 22:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Én azért nevezném degeneráltnak az új generációt, mert én nem hogy elfelejtettem milyen voltam, hanem egyszerüen nem voltam ilyen, mint ezek a öntelt, káronkodós, neveletlen alakok.Remélem felnőnek egyszer és megváltoznak.
2012. márc. 11. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!