Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem értem, miért kell mindenbe...

Nem értem, miért kell mindenben az idősebbekre hallgatni, úgy csinálni mindent, ahogy ők megszokták?

Figyelt kérdés
Én megértem, hogy tapasztaltabbak, meg minden, de néha egy ételt nem tudok megfőzni SAJÁT MAGAMNAK úgy ahogy szeretem análkül, hogy valaki ne ütné belé az orrát.
2012. febr. 25. 11:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%
Minden idős ilyen? Nem hiszem hogy az idősek között több a beleszólós rossz tulajdonságú mint a fiatalok között.És nem kell hallgatni rájuk.Én 70 vagyok és pld egyetlen nőnek nem javasolnám a mell implantátumot ha kérdezne, és hogy mennyire nekem van igazam tessék százezrével akadnak az emiatti problémák!A piercingről nem is beszélve!Épeszű ember az aki a mellbimbóját, nyelvét átszúratja?Meg kell különböztetni a káros dologra való figyelemfelhívást, és az indok nélküli beleszólást.
2012. febr. 25. 11:48
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
A fiatal ilyenkor tanulja meg az alázatot, amit az idősek fiatalkorukban szintén megtanultak. Majd ha idős leszel, akkor rajtad lesz a sor, hogy átadd, amit tudsz, addig tanulj alázattal. És ezt úgy mondom, hogy én is fiatal vagyok, és én még azt is tanulom, hogy hogyan lehet alázattal tanulni, mert nekem is fiatal a természetem, sokszor lobbanékony. De igyekszem, mert tudom, hogy ez a helyes.
2012. febr. 25. 11:55
 3/12 fúróferkó ***** válasza:
55%

11:55 !

Örülök ,hogy léteznek normális gondolkodású fiatalok is.

Szimpatikus a véleményed,kár hogy a többség nem figyel rád.

Az én tapasztalatom ellenkező a kérdezőével.

A 25-40 korosztály többsége azt képzeli ,hogy nap azóta kel fel amióta ők megszülettek,és mindenre azt mondják:"túúúdom"

2012. febr. 25. 12:43
 4/12 A kérdező kommentje:

Alazat? Erdekes, hogy a fiataloknak mindig meg kell hallgatniuk, es ugy csinalniuk a dolgokat ahogy az idosebbek teszik. Es az mar nem erdekli az idosek egy reszet, hogy esetleg en cukorerzekeny vagyok es ezert egy kis adag etelt megfozok kulon magamnak, amit nem cukrozok agyon.

Merthat lassan odakerultem, hogy a sajat otthonomban nem tudok enni, mert nagymamam meg a szalmakrumplit is agyoncukrozza(nemegyszer kerultem mar emiatt korhazba).

Amugy a neninel ahol laktam egy ideig a suli miatt nagyon rendes volt, akitol LEHETETT hasznos dolgokat tanulni, ugyanugy, mint a munkahelyemen.

2012. febr. 25. 18:54
 5/12 fúróferkó ***** válasza:
55%
Ha tényleg úgy van ,ahogy mondod,akkor nehéz lehet neked a mindennapi harc.Ha az egészségedről van szó, és nem fogyókúrás hisztiről,akkor az idősebb rokonaidnak lehetne több esze.Próbáld megmagyarázni nekik ,hátha az értelmi szintjükkel van a baj nem a korukkal!
2012. febr. 25. 19:14
 6/12 anonim ***** válasza:
38%
Inkább örülj, hogy van nagyanyád. Majd ha már nem lesz, vissza fogod sírni, hogy de jó lenne, ha valaki beleütné az orrát a dolgaimba. De akkor már késő lesz !!!
2012. márc. 16. 17:31
 7/12 anonim ***** válasza:
60%

ha bajod van a mamáddal, mond meg neki keményen. Ő úgyse fog rád hallgatni, elvégre ő az idősebb...

Én is csak 14 éves vagyok és engem is mindenki irányítani akar. Én megmondom, hogy lesz*arom, magamtól szeretném megtanulni.

14/f

2012. márc. 16. 18:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem kell rájuk hallgatni.Nálunk a családban benne van a génekben a makacsság , önfejűség , erős jellem , erős akarat.Nekem azt mondták mindig hogy a legjobb ha az ember saját maga kárán tanul meg mindent.Én is pont olyan vagyok mint édesanyám , soha nem hallgatok senkire ,makacs vagyok , önfejű.
2012. márc. 16. 20:12
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

Az idős kor manapság sajnos már nem mércéje a tudásnak és a bölcsességnek. Valaha még az volt. De ma sokszor a fiatalok többet tudnak és okosabbak, mint a szüleik, vagy a nagyszüleik. Igaz, hogy kevesebbet tapasztaltak, de az csak idő kérdése. Viszont annyit változott a világ a nagyszüleink óta, hogy az ő tapasztalatuk néha már semmire sem jó.

Kedves kérdező, egyszerűen ne törődj azzal, ha beleszólnak a dolgaidba. És vigyázz az egészségedre, akár sértődés árán is.

2012. márc. 16. 23:29
 10/12 anonim ***** válasza:
10%
Én beszólok vmit a nagyinak, ha okoskodik, aztán elnyugszik egy 3-4 napra és békénhagy.
2012. márc. 17. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!