Ezért utálnak/kibeszélnek az emberek mert jó munkám van? Miért kell ilyen utálatosnak lenni? Kint dolgozok Németországba egészen jó helyen tudtam elhelyezkedni 2 hetente járok haza.
Persze hogy utálnak, mert irigyek. Egyszerűen nem kell az ilyesmit az orrukra kötni. Ha te nem mondtad volna nekik, hogy implantot rakatsz be, akkor maguktól az életben rá nem jöttek volna.
A barátaid.. hát talán jobb is, hogy elvesztetted őket. Nekem sok barátom ment ki külföldre dolgozni, persze most tök jól keresnek, de eszembe se jutna szemrehányást tenni nekik ezért.
szerintem egyszerűen kiestél a napi rutinjukból, már más a kapcsolat mint amikor minden nap találkoztatok. Te pedig talán még többet várnál tőlük mint előtte, mert vágysz haza.
És igen, az implantátummal te dicsekedtél, ők csak reagáltak rá.
Egyik fő ok, valóban az irigység, ahogy az első is írta, majd te is megtanulod, hogy nem kell mindenkinek elmondani mindent,sajnos nem mindenki tud örülni a másik örömének.
A másik okra viszont a saját tapasztalatomat írom le:volt kb két évem, amikor a lakáshitelem miatt,nagyon elúsztam,tényleg csak vajaskenyeret ettem minden nap.És ez miatt a baráti társaságomtól is folyamatosan elmaradtam, és nem az ő hibájukból, mert ők sokáig kerestek, én mindig kifogást kerestem, hogy miért nem megyek,de ciki lett volna, hogy még egy pohár vizet sem tudok sehol rendelni.Szóval érezhetik ezt is a barátaid, hogy te most mindent megengedhetsz magadnak, amit ők nem, így már mások lehetnek az igényeitek. Persze az igaz barátok rájöttek, hogy mi a bajom, és kitartottak mellettem, míg újra talpraálltam.
"ha tudnák hogy én mennyit gürizek"
Ezek szerint nem tudják, mert ezt nem meséled el, csak azt, hogy mit engedhetsz meg magadnak.
Az emberek sajnos olyanok, hogy ha nem panaszkodsz, akkor irigykednek, ha meg panaszkodsz, akkor azt mondják, hogy te is az a megkeseredett tipikus magyar vagy.
Nem azt mondom, hogy sírd el magad milyen sokat kell dolgoznod ezért, de válassz egy arany középutat.
A sógornőm kint él Németországban, ő folyton dicsekszik. Én nem irigykedem rá, alapból nem vagyok irigy típus, de engem azért zavar, mert ezzel már néha olyan érzés, mintha minket ledegradálna, pedig nem hiszem, hogy bármivel is kevesebb lennék, mint ő. Lehet nálad is ez a helyzet?
Ők irigyek, de lehet, hogy te meg dicsekszel. Könnyen el tudom képzelni abból a stílusból, ahogy a kérdést is föltetted. Minden éremnek két oldala van.
Ahol a baráti kör számára luxusnak számít az, ami neked természetes, ott nem nagyképűsködünk a pénzünkkel és azzal, hogy mi mindent megtehetünk.
Én sem Mo-on élek, tőlem mégsem fordult el senki. Igaz, nem is rázom a rongyot előttük...
Itt is dicsekedtél egy kicsit, hogy 2 hetente mész haza, és a fogaiddal is. Szerintem nem irigyek rád, hanem te lehet úgy adod elõ, hogy õk irigyek legyenek.
Azt is el kell mondanod, hogy mennyit dolgozol, hogy ezt megengedd magadnak.
En abban nem érzek semmi irigységet, hogy "huha hát igen te megteheted..mert jól keresel...."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!