Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én látom úgy, h a feminiz...

Csak én látom úgy, h a feminizmus a csúnya nők "hitvallása"?

Figyelt kérdés

Azért, mert ugye ők a másik rendszert annyira nem élvezhetik ki, hiszen a csúnya nőket nem engedik előre vagy a rendőr nem engedi el a būntetést, mert szépen mosolyog.

Ezzel szemben egy igazán szép nőt szinte mindenki.

Szal a tipikus "ha az én tehenem, akkor a másé is"

Legalábbis én a környezetemben ezt tapasztalom.

2012. febr. 2. 07:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
76%

12:49:

Tökéletes. Már csak befogadó közeg kellene hozzá..Félek, az nem a kérdező lesz, de ha 3-4 ember elolvassa és értelmezi (esetleg még tovább is adja), az már áttörés.

2012. febr. 4. 13:01
 22/29 anonim ***** válasza:
35%
Akárki akármit mondd, én nem látom, hogy a férfiak és nők egyenjogúak lennének. Épp ellenkezőleg, szerintem a nőknek több joguk van, illetve íratlan szabályokat is elvárnak tőlem, hogy nyissam ki nekik az ajtót, mindig engedjem előre őket, stb. Ezenkívül a szépségük miatt előnyre tesznek szert. Kicsit bánt, de a feminizmusnak már nincs helye, mivel egyenlőség alakult ki. A radikális feminizmus meg egyszerűen borzalmas.
2012. márc. 24. 15:13
 23/29 anonim ***** válasza:
76%

"Akárki akármit mondd, én nem látom, hogy a férfiak és nők egyenjogúak lennének. Épp ellenkezőleg, szerintem a nőknek több joguk van, illetve íratlan szabályokat is elvárnak tőlem, hogy nyissam ki nekik az ajtót, mindig engedjem előre őket, stb. Ezenkívül a szépségük miatt előnyre tesznek szert. Kicsit bánt, de a feminizmusnak már nincs helye, mivel egyenlőség alakult ki. A radikális feminizmus meg egyszerűen borzalmas."

szóval szerinted az előny hogy egy nőre csupán szexuális tárgyként tekintenek, és nem azért kapja meg az előléptetést vagy a munkát mert szakmailag alkalmas rá, hanem mondjuk azért mert a fönök azt reméli hogy "hálából" le térdel majd vagy szét teszi a lábát?

nah ebből is látszik hogy nincs egyenjóguság...

2012. márc. 24. 17:01
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

Nem arról van szó, hogy leszopatni akarja őket. De női ismerőseim átlag jobban keresnek, mint a férfiak - annak ellenére, hogy férfi ismerőseim átlagban jobb iskolai eredményekkel rendelkeznek.

A másik, hogy még iskolás vagyok, de a lány osztálytársaim egy-egy adott helyzetben könnyebben megússzák, hogy ne kelljen felelniük, mint a srácok.

Igen, ez a része nem egyenjogúság, mivel ezt pozitív diszkriminációnak hívják. De ezen kívül nem láttam még olyat, hogy a nőket bárhol is lekezelnék, stb.

Legegyszerűbb példa erre amúgy, hogy anyukámnak - sajnos - nincs érettségie, de elég jól keres, és nem, nem feküdt le érte senkinek. Ennek ellenére apámnak, akinek érettségije van, középfokú nyelvvizsgája, meg egy két számomra ismeretlen képzése viszont rosszabbul keres, mint anyám. Igaz, hogy alig, de kevesebbet kap. És anyámat még nem érte hátrányos megkülönböztetés azért, mert ő nő, ezért mondom, hogy egyenjogúság van. Valamint egyik női/lány ismerősömet sem. Persze ha fizikai munkáról van szó, akkor egyértelmű a nők hátrányos megkülönböztetése, pl tűzoltóság, rakodó, stb..

2012. márc. 24. 17:24
 25/29 anonim ***** válasza:
78%
Kedves előző, valószínűleg véletlen, hogy szerencsés esetek fordulnak elő a környezetedben. Sajnos, ezzel szemben szociológiai felmérések bizonyítják, hogy a magyar nők - ugyanazzal a végzettséggel és előgyakorlattal, ugyanabban a munkakörben - átlagosan 15 %-al keresnek kevesebbet a férfi kollégáknál, miközben többet is dolgoznak náluk.
2012. márc. 24. 20:11
 26/29 anonim ***** válasza:
74%

Szeretem ezt, amikor valaki a nincs is hátrányos megkülönböztetés kezdetű gondolatmenet alátámasztására előszedi az ismerőseit. Bármilyen közeli akárkicsodád is aki nő vagy meleg, fekete, muszlim...stb, nem hinném hogy belelátsz annyira az életébe hogy itt pedálozzál vele.

Ráadásul mint ahogy írták, 2-3 ismerős korántsem reprezentálja az egész csoportot. A diszkriminációnak pont az a legrosszabb oldala, hogy pont akkor vágják a dolgokataz arcodba, amikor amúgy is bizonytalan a szituációd. Nagyon más nőnek lenni egy jól működő anyagilag stabil és értelmiségi közegben mint mondjuk egy gettóban lakó sokgyerekes melóscsaládban.

A diszkriminációra reakcióként az emberek kompenzálnak valami mással, pl. szorgalommal, hogy jó pontokat kapjanak a prilvilegizált csoporttól.

2012. márc. 24. 23:39
 27/29 anonim ***** válasza:

"Szeretem ezt, amikor valaki a nincs is hátrányos megkülönböztetés kezdetű gondolatmenet alátámasztására előszedi az ismerőseit."

Senki sem látja azt, amit nem lát, ha érted..

2012. márc. 24. 23:58
 28/29 artycsoka ***** válasza:
61%
Miért hány feminista nőt ismersz úgy személyesen? Hmm? Akkor meg honnan veszed hogy csúnyák?
2012. máj. 2. 20:58
 29/29 anonim ***** válasza:
81%
Ugyan, Artycsoka! Egyet sem ismer - és halványlila, zöld pöttyös gőze sincs arról, hogy mi a feminizmus. Közhelyes tévhitek élnek a butácska fejében, de megváltoztatni az ilyen ember álláspontját...Ahhoz félisten kellene.
2012. máj. 2. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!