Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én látom úgy, h a feminiz...

Csak én látom úgy, h a feminizmus a csúnya nők "hitvallása"?

Figyelt kérdés

Azért, mert ugye ők a másik rendszert annyira nem élvezhetik ki, hiszen a csúnya nőket nem engedik előre vagy a rendőr nem engedi el a būntetést, mert szépen mosolyog.

Ezzel szemben egy igazán szép nőt szinte mindenki.

Szal a tipikus "ha az én tehenem, akkor a másé is"

Legalábbis én a környezetemben ezt tapasztalom.

2012. febr. 2. 07:48
1 2 3
 1/29 anonim válasza:
40%
Nem mondasz hülyeséget, szerintem is van benne valami! :)
2012. febr. 2. 07:52
 2/29 anonim ***** válasza:
26%

Ez a nő is benne volt, ott volt a feminizmus kezdeteinél.

Hát téged igazol mert ritka ronda:)

[link]

2012. febr. 2. 08:24
 3/29 anonim ***** válasza:
32%
szerintem nem. szerintem a feminizmus az olyan nők hitvallása, ahol az anyuka nevelte fel őket és mást sem hallott a gyerek, hogy a férfiak mint tajparasztok. Persze ezt növelheti még esetleg egy kisöcs, vagy nagybáty, aki állandóan szekál, így az elméleti tajparasztságra van gyakorlati példa. Közben jön az általános iskola hajhuzkodós, csufolkodós időszak, ami megintcsak nem dob a dolgokon :)
2012. febr. 2. 08:24
 4/29 anonim ***** válasza:
44%
inkább a hülyéké! akinek van esze az tökéletesen tudja, hogy igen is szükség van a férfi és női szerepkörre egyaránt. nem ismerek ilyeneket úgyhogy a külsejükről nem tudok nyilatkozni.
2012. febr. 2. 08:30
 5/29 anonim ***** válasza:
83%

Azért nem mindegy, miről beszélünk. Az eredeti feminizmus, ahol azt akarták elérni, hogy a nőt kezeljék emberként, ne csak egy szép dísztárgyként, független volt a szépségtől. Egy szép nő is szenved attól, hogy hiába van legalább annyi esze, mint a férjének, egyedül még az utcára se mehet ki.

Ami ma van, az ettől már igen távol áll, sok szempontból túlzás és irracionális (lásd: lehessenek nők is tűzoltók, de alacsonyabb fizikai követelményekkel - bocs, de ha menteni kell, nem mondhatja az illetőnek, hogy túl nehéz és hagyja bennégni..). Sokaknál valóban arról van szó, hogy ezzel kompenzálják a csúnyaságukat.

2012. febr. 2. 08:32
 6/29 anonim ***** válasza:
91%

Nem, valószínűleg más is gondolkodik még így róla, abban biztos vagyok, hogy nem tudjátok miről beszéltek. (Ezt kérlek ne vedd sértésnek, nem annak szántam.)

A feminizmus nevű fogalomba nagyon sok gondolkodásmód és irányzat tartozik bele, ami miatt nem lehet az egészet egy kalap alá venni. Ami közös bennük az a patriarchális társadalommal való szembeszegülés. Régen, amikor az első nők kiálltak magukért, és nőtársaikért óriási kockázatot vállaltak annak érdekében, hogy ne legyenek másodrendű emberek.

A valódi feministák nem tekintik magukat felsőbbrendűnek női mivoltukból kifolyólag, hiszen pont azért harcolnak, hogy a férfiak se tegyenek így. Egy valódi feminista nem várja el a férfitól, hogy kinyissa az ajtót neki "csak mert ő nő".

Egyébként azok a nők, akik ilyen trükköket vetnek be, hogy megússzanak egy bírságot, mindenek csak nem feministák, hiszen a női létüket használták fel arra, hogy jogtalanul előnyhöz jussanak.

Valószínűsítem, hogy azok a "csúnya" nők lehetnek irigyek a "szép" nőkre, amiért ők megvezethetik a férfiakat, de pomt ezért ők nem lesznek femimisták, hiszen a nőiségükkel próbálnak előnyt szerezni.

Azt még hozzátenném, hogy a nők társadalmi problémáinak legkisebb porszeme az, hogy kinek nyitjuk ki az ajtót.:)

2012. febr. 2. 08:42
 7/29 Antimod ***** válasza:
50%

A csalódott nők is válhatnak feministává.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. febr. 2. 08:42
 8/29 anonim ***** válasza:
0%

Gyakori, hogy az elnyomottak kiszabadulva egy irreális eszmei vonalra sodródnak. Ami már ellene fordul a világ eredendő törvényeinek, amit itt József Attila gyönyörűen ír:

"de mi férfiak férfiak maradjunk

és nők a nők - szabadok, kedvesek

- s mind ember, mert az egyre kevesebb..."

2012. febr. 2. 09:05
 9/29 anonim ***** válasza:
89%
Én nem érzem magam csúnyának, mégis elvárom az egyenjogúságot. És ez alatt nem azt értem, hogy lesegítsék a kabátomat, ajtót nyissanak nekem, és széket toljanak a fenekem alá. De ahogy már előttem is írták, a feminizmusnak nem is ez a lényege, hanem hogy emberszámba vegyék a nőket is. Kérdező, te nem tudom mit szólnál hozzá, ha pl a barátnőd nem menne el dolgozni (hivatkozván a régi elvekre - és az egyenlőtlenségre) és neked kellene eltartanod mindkettőtöket havi 80 ezres fizuból. Akkor talán te is elgondolkoznál, hogy nem is olyan butaság ez az egyenlősdi. :)
2012. febr. 2. 09:07
 10/29 anonim ***** válasza:
13%

Én szerintem mindenki ismerje meg a helyét a társadalomban, és mararadjon is ott. Ez a tűzoltós dolog nekem még új, de eszméletelen, miket ki nem találnak már. Amikor már szokás, hogy a férfi megy GYES-re, női rendőrök járkálnak az utcákon és a prostikat már nem megvetik, hanem együttéreznek velük, ott hatalmas problémák vannak.

Másik kedvencem, hogy megőrülnének, ha nem dolgozhatnánka, sőt, hajtanak, hogy jobban keressenek, mint bármwelyik férfi (mert mi az, hogy ő igen, én meg nem, há nehogymá), aztán siránkoznak, hogy nincs idejük a házimunkára.

2012. febr. 2. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!