Csak én látom úgy, h a feminizmus a csúnya nők "hitvallása"?
Azért, mert ugye ők a másik rendszert annyira nem élvezhetik ki, hiszen a csúnya nőket nem engedik előre vagy a rendőr nem engedi el a būntetést, mert szépen mosolyog.
Ezzel szemben egy igazán szép nőt szinte mindenki.
Szal a tipikus "ha az én tehenem, akkor a másé is"
Legalábbis én a környezetemben ezt tapasztalom.
Azért nem mindegy, miről beszélünk. Az eredeti feminizmus, ahol azt akarták elérni, hogy a nőt kezeljék emberként, ne csak egy szép dísztárgyként, független volt a szépségtől. Egy szép nő is szenved attól, hogy hiába van legalább annyi esze, mint a férjének, egyedül még az utcára se mehet ki.
Ami ma van, az ettől már igen távol áll, sok szempontból túlzás és irracionális (lásd: lehessenek nők is tűzoltók, de alacsonyabb fizikai követelményekkel - bocs, de ha menteni kell, nem mondhatja az illetőnek, hogy túl nehéz és hagyja bennégni..). Sokaknál valóban arról van szó, hogy ezzel kompenzálják a csúnyaságukat.
Nem, valószínűleg más is gondolkodik még így róla, abban biztos vagyok, hogy nem tudjátok miről beszéltek. (Ezt kérlek ne vedd sértésnek, nem annak szántam.)
A feminizmus nevű fogalomba nagyon sok gondolkodásmód és irányzat tartozik bele, ami miatt nem lehet az egészet egy kalap alá venni. Ami közös bennük az a patriarchális társadalommal való szembeszegülés. Régen, amikor az első nők kiálltak magukért, és nőtársaikért óriási kockázatot vállaltak annak érdekében, hogy ne legyenek másodrendű emberek.
A valódi feministák nem tekintik magukat felsőbbrendűnek női mivoltukból kifolyólag, hiszen pont azért harcolnak, hogy a férfiak se tegyenek így. Egy valódi feminista nem várja el a férfitól, hogy kinyissa az ajtót neki "csak mert ő nő".
Egyébként azok a nők, akik ilyen trükköket vetnek be, hogy megússzanak egy bírságot, mindenek csak nem feministák, hiszen a női létüket használták fel arra, hogy jogtalanul előnyhöz jussanak.
Valószínűsítem, hogy azok a "csúnya" nők lehetnek irigyek a "szép" nőkre, amiért ők megvezethetik a férfiakat, de pomt ezért ők nem lesznek femimisták, hiszen a nőiségükkel próbálnak előnyt szerezni.
Azt még hozzátenném, hogy a nők társadalmi problémáinak legkisebb porszeme az, hogy kinek nyitjuk ki az ajtót.:)
A csalódott nők is válhatnak feministává.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Gyakori, hogy az elnyomottak kiszabadulva egy irreális eszmei vonalra sodródnak. Ami már ellene fordul a világ eredendő törvényeinek, amit itt József Attila gyönyörűen ír:
"de mi férfiak férfiak maradjunk
és nők a nők - szabadok, kedvesek
- s mind ember, mert az egyre kevesebb..."
Én szerintem mindenki ismerje meg a helyét a társadalomban, és mararadjon is ott. Ez a tűzoltós dolog nekem még új, de eszméletelen, miket ki nem találnak már. Amikor már szokás, hogy a férfi megy GYES-re, női rendőrök járkálnak az utcákon és a prostikat már nem megvetik, hanem együttéreznek velük, ott hatalmas problémák vannak.
Másik kedvencem, hogy megőrülnének, ha nem dolgozhatnánka, sőt, hajtanak, hogy jobban keressenek, mint bármwelyik férfi (mert mi az, hogy ő igen, én meg nem, há nehogymá), aztán siránkoznak, hogy nincs idejük a házimunkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!