Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én látom úgy, h a feminiz...

Csak én látom úgy, h a feminizmus a csúnya nők "hitvallása"?

Figyelt kérdés

Azért, mert ugye ők a másik rendszert annyira nem élvezhetik ki, hiszen a csúnya nőket nem engedik előre vagy a rendőr nem engedi el a būntetést, mert szépen mosolyog.

Ezzel szemben egy igazán szép nőt szinte mindenki.

Szal a tipikus "ha az én tehenem, akkor a másé is"

Legalábbis én a környezetemben ezt tapasztalom.

2012. febr. 2. 07:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"Csak én látom úgy, h a feminizmus a csúnya nők "hitvallása"?"

Tény, hogy a radikális feministák szinte mindig rövid hajú, bő pulóvert és nadrágot viselő, gyakran cigarettázó nők, akik mindent megtesznek azért, hogy ne legyenek nőiesek, de szerintem nem az az összefüggés, hogy előbb voltak ilyenek és aztán lettek feministák, hanem inkább fordítva, a feminizmus hatására döntöttek úgy, hogy nem akarnak megfelelni a hagyományos női szerepeknek.

Persze tény, hogy egy nő esetleg elkezdheti azt gondolni, hogy elege van abból, hogy a (csúnya) külseje alapján ítélik meg a férfiak, és feminista lesz. De a foszöld garbópulóver és a rövid haj csak ezután jön.

2012. febr. 2. 12:28
 12/29 anonim ***** válasza:
78%

Kedves #6-os számú válaszoló! Örülök, hogy megelőztél ezzel a felvilágosító, égetően és elemien szükséges összefoglalással. Rettenetesen lehangoló, ami a feminizmust illetően rögzült a társadalom nagy részében. A fiatal korosztály meg különösen veszélyeztetett a téveszmékkel szemben.

Mind többet és többet kellene beszélni a nők társadalmi megítéléséről és önképéről (ami, ahogy az "oldalon" is látom, megdöbbentően rossz). A feminizmusról is, vagy arról első sorban.

Nagyon időszerű volna ez olyan közegben, ahol - pl. -, a #10-es számú válaszoló egészen hajmeresztő véleménye annyira tragikusan gyakori.

2012. febr. 2. 12:34
 13/29 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként, kedves #10-es - hadd mondjak neked valamit. Valami - NEKED - újat.

Természetes, igen, hogy - ha a pár közösen úgy határoz - az apa megy a GYES-re. Ő ugyanis a szülők egyike. Szoptatni ugyan nem tud - de nem is kell, vannak kitűnő tápszerek, anyatejet is lehet fejni, eltárolni - de minden egyebet (etetés, pelenkázás, fürdetés) képes ellátni maga is.

A házimunkáról pedig: tégy magad alá matracot, mert lehet: leesel a fellegekből és nagyot koppansz - de ha egy pár mindkét tagja házon kívül is dolgozik (ezt azért írom így, mert házon belül dolgozni is munka, ezt sokan elfelejtik!) akkor a közös háztartásban szükséges házimunkát fele-fele arányban kell megosztani. Ez annyira természetes, mint lélegzetet venni. Nos, ébredezel-e a meglepetésedből?:-)))

2012. febr. 2. 12:45
 14/29 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 12-es számú válaszoló! Köszönöm a kedves szavakat, mélységesen egyetértek veled. A 10-es válaszoló is jól példázza, hogy miért olyan a nőknek a helyzete most amilyen. És még hány, de hány ilyen ember van, aki hasonlóképpen gondolkodik, és ők sem rossz emberek, vagy tanulatlan emberek. Egyszerűen csak még mindig fetrengünk a férfiuralomban, csak mostmár bújtatottan. Hiszen, amíg régen azt mondták, hogy "asszony, te nem dolgozhatsz, mert te csak egy nő vagy és menj vissza a konyhába, a helyedre" addig ma azt mondják, hogy "köszönjük a jelentkezés, nem önre esett a választásunk".

(itt szeretném hozzátenni, hogy itt most nem a munkanélküliségről beszélek, hanem arról, hogy valakit azért nem vesznek fel, mert van egy gyereke, illetve "férfias"-/a ffiak szerint/ foglalkozást választ. /mérnök/.

Ha körülnézünk a médiában ott is rengeteg példát láthatunk a szexista, nőket hülyének néző cikkre, magatartásra. Nekem az jut eszembe, amikor a Maradj talpon című vetélkedőben egy női játékos volt és 10 ember közül kell választani ellenfelet. A játékos először az egyes, majd 10es, majd 2es, majd 9est választotta. A műsorvezető (G.Takács Gábor) ezt úgy kommentálta, hogy "női logika". Szerintem ez a kifejezés önmagában sértő, hiszen azt sugallja, hogy a nemünk miatt gondoljuk azt, amit, ráadásul hozzátéve még ezt a lenéző, lesajnáló hangnemet még szörnyebb. És ez nyugodtan elhangozhat főműsoridőben a közszolgálati tévén! A "női" magazinokba már bele sem megyek. Tele van igénytelenebbnél igénytelenebb cikkekkel, irományokkal, amik még inkább erősítik a nőkben a másodrangú érzést.

Ha valaki elolvassa ezt a kisregényt, akkor talán azt fogja gondolni, hogy véresszájú feminista vagyok, mert egy ilyen műsorba képes vagyok ezt belelátni. Csakhogy, ez ott is van. Az ördög a részleekben lakozik. Hiába nem mondják ki sehol, hogy "mert te csak egy nő vagy" a részletek, az apró jelek nem ezt mutatják. Áltathatjuk magunkat azzal, hogy egyenlőek vagyunk, de szerintem néhány száz évnek el kell telnie, hohy valóban azok legyünk és ebben a legnagyobb felelősségünk nekünk, nőknek van, hogy ki merjünk állni magunkért, ha kell. Elnézést kérdező az OFFért, azért a témába vág.

2012. febr. 2. 14:01
 15/29 anonim ***** válasza:
56%

#14: minden sorod és szavad "ül".

Újra csak főhajtással:-): a 12-13-as.

(Érdekes lesz majd mérni a hatást a válaszokon át).

2012. febr. 2. 16:22
 16/29 A kérdező kommentje:

13 beloled aztan igazi anya lesz.

Felfood, h mekkora marhasagot beszelsz a tapszerrel meg tarolassal kapcsolatban.

A szoptatas nem csak az evesrol szol, hanem egy magasabb szintu kapcsolat.

Gondoltam szolok mielott szetdurransz a nagy tudasodtol.....

2012. febr. 2. 19:33
 17/29 anonim ***** válasza:
Nekem már késő szólnod, kedves Kérdező:-)))! Igen erősen késő!!! (És a módszerem totálisan bevált: büszke vagyok az "utódomra". Jól sikerült. Amúgy az életben is helytáll.)
2012. febr. 2. 21:20
 18/29 Lebannen ***** válasza:
7%
Csúnya nő nincs,csak kevés pia.
2012. febr. 2. 22:00
 19/29 anonim ***** válasza:
Hát..ez "nem jött be", kérdező. Van ilyen..ne szívd mellre, csak neked árt. Egyet tehetsz, ami meg is történt: lepontozhatsz - oszt' kész:-)))). (Most igyekeztem érthetően írni).
2012. febr. 3. 13:48
 20/29 anonim ***** válasza:
85%

Igen és nem is.

A feminizmus a csúnya nők hitvallása, akinek elege van abból, hogy modellkinézet kell egy alap állás betöltéséhez.

A feminizmus a szép nők hitvallása, akik nem akarnak szexjátékok és dísztárgyak lenni egész életükben.

A feminizmus az értelmiségi nők hitvallása, akik szeretnék, hogy a tudásukat ne a mellméretük alapján ítéljék meg.

A feminizmus a szexmunkát végző nők hitvallása, akik tisztában vannak azzal, hogy ez is csak egy munka, és akinek ez tűnik megfelelőnek, az hagy végezze emelt fővel és teljes jogi és fizikai biztonságban.

A feminizmus a transznemű nők hitvallása, akinek elege van abból, hogy a nemük miatt megalázzák őket.

A feminizmus a leszbikus, bi és panszexuális nők hitvallása, akiknek elege van abból, hogy a társadalom csak a férfiak szexuális fantáziáit látja bennük.

A feminizmus a bántalmazott nők hitvallása, akik segíteni szeretnének az erőszak többi túlélőjének.

A feminizmus a az étkezési problémákkal küzdő nők hitvallása, akiknek fontosabb az igazi egészség a társadalmi szépségideálnál.

A feminizmus a orvostudomány mellett elkötelezett nők hitvallása, akik nem karják hogy más emberek vallási dogmái és a rászorulók pénzügyi helyzete hátráltassák az egészségügyi ellátást.

A feminizmus a férfiak hitvallása, akinek elege van abból, hogy a szakmai tudás heylett egy kollégának modellkinézet kell egy alap állás betöltéséhez.

A feminizmus a férfiak hitvallása, akik nem akarnak szexjátékok és dísztárgyak társaságában élni, hanem emberi lények mellett.

A feminizmus a szexmunkát igénybevevő férfiak hitvallása, akik tisztában vannak azzal, hogy ez is csak egy munka, és akinek ez tűnik megfelelőnek, az hagy végezze emelt fővel és teljes jogi és fizikai biztonságban.

A feminizmus a transznemű férfiak hitvallása, akinek elege van abból, hogy a nemük miatt megalázzák őket.

A feminizmus a meleg, bi és panszexuális férfiak hitvallása, akiknek elege van abból, hogy a társadalom szexualitást látja bennük.

A feminizmus a a férfiak hitvallása, akik segíteni szeretnének az erőszak túlélőjének, és fontosnak tartják a másik ember beleegyezési jogát és testi szabadságát.

A feminizmus a az étkezési problémákkal küzdő férfiak hitvallása, akiknek fontosabb az igazi egészség a társadalmi szépségideálnál.

A feminizmus a orvostudomány mellett elkötelezett férfiak hitvallása, akik nem karják hogy más emberek vallási dogmái és a rászorulók pénzügyi helyzete hátráltassák az egészségügyi ellátást.

Magyarán bárki lehet feminista. Ha te ebben csak azt látod, "hogy az a baja hogy ronda szegény", eléggé tájékozatlan vagy.

2012. febr. 4. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!