Szerintetek mi "az élet értelme"?
Az anyagi élet evést, alvást, párzást és védekezést jelent, a lelki élet azonban valamivel többet is.
A kutya eszik, az ember is eszik. Az ember alszik, a kutya is alszik. Az ember él szexuális életet, a kutya is él szexuális életet. A kutya a saját módján védi meg magát, és az ember is saját módján védekezik.
Ha az emberi lényben az önuralomra való képesség nem nyilvánul meg, nem különb egy állatnál. Az érzékek szabályozásával, minden lehetségessé válik, míg másként nem vagyunk jobbak az állatoknál.
Ameddig az ember ereje teljében van, elfelejtkezik a halál meztelen igazságáról, amellyel találkoznia kell. Így aztán nem tesz fel lényeges kérdéseket az élet igazi problémáiról.
Mindenki azt gondolja, hogy ő sohasem fog meghalni, bár a halál bizonyítékait minden pillanatban a szeme előtt látja.Egy intelligens ember tudja, hogy a halál saját születésével együtt született. Tudja, hogy minden másodpercben haldoklik, s hogy a végső ütést akkor kapja majd, amikor élete véget ér. Ezért felkészül a következő életre vagy a felszabadulásra az ismétlődő születés és halál betegsége alól.
Ebben a világban az embereknek nem az a feladatuk, hogy marakodjanak, mint a kutyák és a macskák. Intelligenseknek kell lenniük, hogy felfogják az emberi élet jelentőségét, s hogy elutasítsák a közönséges állatokra jellemző viselkedést. Az emberi lénynek el kell érnie élete célját. Az emberi civilizáció azt jelenti: athátó brahma-jigjászá. A Védánta-szútrában az első aforizma az athátó brahma-jigjászá: „Most itt az idő, hogy Brahman felől érdeklődjünk”. Ez az emberi élet. Ameddig valaki lelkileg nem érdeklődő, jigjászuh sréja uttamam, addig csupán állat, mert e négy alapelv szerint él (evés, alvás, párzás és védekezés), ennyi az egész. Érdeklődőnek kell lenni, hogy megtudja, ki ő, miért került a születés, halál, öregkor és betegség nyomorúságai közé. Van-e valami ellenszer? Ezekről a témákról kell kérdezni. Ez az emberi élet; ez a lelki élet.
Evés, alvás, párzás és önvédelem: ez a négy alapvető tevékenység az emberre és az állatra egyaránt jellemző. Az állati és az emberi lét között azonban különbség is van: az ember képes Istent keresni, míg az állat nem.
Te magad is az vagy ha nem teszel fel ilyen felesleges kérdést.
Mi határozzuk meg az életünk értelmét és nem másoktól kérdezzük.
Mindenkinek más és más.
Nekem példáu az, hogy reggel felébredhetek egy nyugodt szép napra mindegy, hogy hideg van vagy meleg, én igyekszem magamnak és környezetemnek kellemessé, kényelmessé tenni.
Valami hasznos elfoglaltságot találni és tenni érte, hogy holnap még egy fokkal jobb legyen. üdv.
Ha úgy érted az értelmet, hogy van-e valami célja vagy oka az életnek, akkor szerintem nincs célja és sincs oka. Én abban hiszek, hogy véletlenül létrejött az élet a földön, a hosszú idő alatt az evolúcióval ide fejlődött, hogy összetett élő szervezetek vannak, mint az ember. Ez egy csodálatos dolog.
Ha úgy érted az értelmet, hogy minek élünk, hogy miért érdemes élni, akkor szerintem arra gondolj, hogy mi tesz boldoggá, elégedetté, és annak megfelelően szervezd az életedet. Én sok mindent szeretek csinálni: finomakat enni, jókat aludni, kint lenni a természetben, szeretkezni, de már az is boldogít, ha látom, hogy boldogok a gyerekeim.
Az életnek az ad értelmet, hogy tudni kell, hogy a halál az nem a végállomás, hanem valami sokkal nagyobb, jelentőségteljesebb dolognak a kezdete.
Az ember örökkévaló lény, csak a teste romlik, pusztul el, de amikor ez megtörténik, akkor maga az ember kilép a testéből, és megkezdi az örökkévaló sorsát.
Még itt a földi életünkben meg kell nyernünk, találnunk magát az ÉLET -et - akiből származik minden élőlény élete, sőt minden, ami van -, hogy az újjá szüljön bennünket, a bűneinket lemossa, és így lehetőségünk legyen arra, hogy a halál után egy sokkal nagyszerűbb világban, létformában éljünk,
azaz hogy ne a pokolban, hanem a Mennyben élhessünk.
Ehhez a Biblia ad útmutatást.
"Én vagyok az ÚT, az IGAZSÁG, és az ÉLET; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam." - mondta Jézus.
Tehát az Ő megtalálása, követése az élet igazi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!