Szerintetek mi "az élet értelme"?
élet (főnév)
1. Okozó tényező, működtető energia az emberben, állatokban és növényekben, ami az egyed és a faj tetteiből és fennmaradásából észlelhető, és ami különbözővé teszi ezeket az anyag minden más formájától. Alapvető megnyilvánulása a változások okozása. Célszerűen maga köré szervezi az anyagot és energiát, amivel a fennmaradás felé hajtja az élő szervezetet.
Amikor a beteget újraélesztették, visszatért bele az élet. Tavasszal felpezsdül az élet a fákban. A sivatagban szinte semmi élet nincs.
2. Élőlény, csoport létének időtartama; az egyed vagy a csoport megszületésétől máig, vagy a teste pusztulásáig (haláláig), illetve felbomlásáig, a megszűnéséig terjedő idő.
Egy élet nem elég az összes könyv elolvasásához. A tudós egész életét a kutatásra áldozta. A vállalkozó életét a siker jellemezte. A cég életét a konkurencia elleni harc jellemezte.
Nem értem, miért olyan nehéz kérdés ez, csak fel kellett nyitni az értelmező szótárat és ott volt.
ma 15:34
Csak arra akartam célozni, hogy elég általános, amit írtál. Tűzzünk ki magunk elé célt, ok, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyet, ld. a példámat.
Szerintem. Az élet értelem eaz önmagvalósítás. Magunk meg ismerése, vágyaink önmagunk meg valósítása.
Aki ismeri önmagát, az tudja mi az élete értelme és arra törekszik, hogy meg is valósítsa.
Neki az a boldogság , ha be teljesül.
Amugy mivel látom nem tudod. Akkor ismerd meg önmagad. Tudd mire vágysz. Amugy úgy mondanám ironikusan. Ha öreg leszel ,bele tudj nézni a tükörbe, ha bele néztél akkor elégedett légy, ne akarj bele köpni. Vissza tekintve , azt mond jól csinálta. Na persze itt nem a mercire gondoltam.
Egyszerűen önmegvalósítás. Kinek, mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!