Miért fújják föl ennyire a holokausztot?
Mi a gimiben több órán át vettük a holokausztot, és a nácik kegyetlenségét, viszont a világháború után németek millióinak kitelepítéséről/megöléséről kelet-Európában alig egy mondat volt a tankönyvben. Pedig legalább annyira durva volt, sőt... Mikor pl Königsbergből gyalogoltatták őket Berlinig... Pedig nem az egész nép volt a hibás, csak a nácik.
Aki még nem nagyon olvasott a témában, annak ajánlom ezt: [link]
előtte:
utána:
11:23
"Volt. Több merényletet kíséreltek meg ellene még a német vezérkarból is"
1-2 tiszt magánakciója nem népfelkelés.
A sok német birka a háború utolsó napjáig nem kelt fel Hitler ellen.
"Tudod a német férfiak nagy része a fronton volt (be voltak sorozva) és egy fronton nem igen lehet felkelni"
1918-ban megtették. Ennyit arról, hogy mit nem lehet.
Cuki, ahogy nulla történelemtudással próbálod osztani az észt.
"Szerinted viccből volt a náci Németországnak vagy 3-4 titkosrendőrsége és terrorszervezete?"
És kikből állt az a titkosrendőrség? Igen, kitaláltad, németekből.
"az egész magyar nép a pokol tüzére való, mert csak egyszer keltünk fel az oroszok ellen"
A magyarok felkeltek a kommunista rezsim ellen úgy, hogy itt tartózkodtak a sokszoros túlerőben lévő szovjetek is.
A németeknek önmagukat kellett volna csak legyőzniük, de nem voltak képesek rá, nem is akarták, mert szerették Hitlert az utolsó pillanatig.
1918-ban felkeltek a császárság ellen és meg is döntötték. 1945-ben Hitler ellen semmiféle német népi megmozdulás nem volt.
13:42
Mi van, magánakción vagy?
Nem ezért küldtek ide a GYK-ra. A külpol rovatban kell dolgoznod.
19:01
Te... úr.... isten.... komolyan ennyire hü.lye vagy, vagy csak tetteted? Hallott már magácska totális diktatúráról? Azt se tudták a németek, hogy vesztésre állnak, nem tudtak a koncentrációs táborokról, nem tudtak semmiről. A német propaganda zseniális volt. A háború utolsó pillanatáig el tudta hitetni a lakossággal, hogy nyerésre állnak, holott már látni lehetett '43 végén, hogy nyerni már önerőből nem fognak tudni.
"1-2 tiszt magánakciója nem népfelkelés. "
Mivel kiirtotta a rendszer az ellenségeit nem is volt nagyon bárki aki föl tudjon kelni. Meg miért is keltek volna fel? Mint írtam az utolsó pillanatig nem tudtak arról, hogy veszíthetnek, továbbá nem tudtak a koncentrációs táborokról és az életkörülményeik is jobbak voltak mint a gazdasági világválság után.
"1918-ban megtették. Ennyit arról, hogy mit nem lehet. "
Hun? Öcsi, 1 nappal a fegyverszünet aláírása után felkelni valóban hatalmas teljesítmény. Lehet, hogy volt május 7-én is német felkelés, csak semmi értelme nem volt.
"És kikből állt az a titkosrendőrség? Igen, kitaláltad, németekből. "
És? A magyar ÁVH kikből állt? Ne legyél már naiv.
"A magyarok felkeltek a kommunista rezsim ellen úgy, hogy itt tartózkodtak a sokszoros túlerőben lévő szovjetek is."
Ja...egyszer.... 45 év alatt.... a náci uralom nem tartott eddig.
"A németeknek önmagukat kellett volna csak legyőzniük, de nem voltak képesek rá, nem is akarták, mert szerették Hitlert az utolsó pillanatig.
1918-ban felkeltek a császárság ellen és meg is döntötték. 1945-ben Hitler ellen semmiféle német népi megmozdulás nem volt."
A németek akkor mint mondottam, abban a hiszemben éltek részben helyesen, hogy ők legyőzték egész Európát mi a fenéért kellett volna felkelniük? Nem volt éhezés, mint az I. vh-ban évekig. Nagy élelmiszerhiány csak az utolsó hónapokban jelentkezett.
"Hallott már magácska totális diktatúráról?"
Azt a diktatúrát a németek maguk építették. Nem mások kényszerítették rájuk.
"Azt se tudták a németek, hogy vesztésre állnak, nem tudtak a koncentrációs táborokról, nem tudtak semmiről."
A táborokról tudtak. A vereséget '43-tól sejtették, tény, hogy sok fanatikus még '45-ben is hitt a csodafegyverekben. Kérdés, hogy ez ugyan miért mentség a németeknek...
"Mivel kiirtotta a rendszer az ellenségeit nem is volt nagyon bárki aki föl tudjon kelni."
Szépen ellentmondasz magadnak. 100-200 ezer ellenségét likvidálta a rendszer. Maradt 70 millió német. Közöttük tehát nem volt a rendszernek ellensége. Vazze, EZT MONDOM egyfolytában. Hogy a németek nagy része cinkos volt, nem ellensége a rendszernek. De kösz, hogy egyetértesz velem.
"Meg miért is keltek volna fel?"
Mondjuk mert felébredt volna bennük a humanitás? Vagy németektől ilyet ne várjon az ember?
"Öcsi, 1 nappal a fegyverszünet aláírása után"
ELŐTT, cukipofa. A fegyverszünet következménye, nem pedig előzménye volt a novemberi forradalomnak. Tessék utánanézni a történelemnek, mielőtt hülyeségeket írsz. A német császárság 1918. nov. 9-én dőlt meg.
"És? A magyar ÁVH kikből állt? Ne legyél már naiv."
Abban a pillanatban szétesett az ÁVH, hogy elindult a magyar felkelés.
A magyarok nem választották meg Rákosiékat soha. Rákosiék nem kerülhettek volna hatalomra a szovjet csapatok jelenléte nélkül.
Milyen idegen csapatok voltak Németországban 1933-ban, hogy rákényszerítsék Hitlert a németekre? Senki.
Hitlert megválasztották a németek. Hadakozhatsz a tények ellen, de ez csak szánalmas.
"A németek akkor mint mondottam, abban a hiszemben éltek részben helyesen, hogy ők legyőzték egész Európát"
Értem, szóval ha legyőzték Európát, akkor Hitlerrel semmi baj, ugye?
Színtiszta náci gondolkodásmódod van, ne csodáld, ha semmit sem értesz abból, amit írok. De ez nem az én bajom, hanem főleg a tiéd, szerencsétlen náci.
21:47:
mint már írtam, nem azért nyitottam a topicot, hogy egymást szídjátok. Én csupán a véleményetekre vagyok kíváncsi.
A lényeg csak annyi: A történelmet a győztesek írják. Az atombombát?-kimagyarázták, hogy ezért meg azért volt jó döntés. Izrael miért szivatja a Palesztinokat?-kimagyarázzák igy meg ugy.
Azért írnak a holokausztról sokat, mert Németország vesztett, ennyi.
Ha a nácik győztek volna, akkor most azt olvasnád a törikönyvekben, hogy "Jaj de jó volt a Hitler bácsi, helyreállitotta a gazdaságot, jól élünk, és megszabadított a zsidó kizsákmányolástól.
Ehelyett viszont büntetik a holokauszt tagadását, mert a győztes fél ezt mondta.
Az indiánok széttúrásáért, az atombombáért ki vonta felelősségre Amerikát? Senki. Miért? - Mert sikerült nekik, győztek.
Ennyi az egész nem kell komplikálni. :)
Aki nyer az a jó fiú.
nem olvastam végig a kommikat.
a véleményem a következő: rengeteg szörnyűség van a világban. egy dolgot attól függően "fújnak fel", hogy melyik politikai oldal van hatalmon.
#29:
tiszteletben tartom a véleményed, de ilyet ne írt sehova, ugyanis a holokauszttagadás Magyarországon bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!