Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miert van ilyen sok ember aki...

Miert van ilyen sok ember aki nem tud helyesen irni?

Figyelt kérdés
Olvasom a kerdeseket/valaszokat es elkepeszt mennyi analfabeta ember van! A legrosszabb a j-vel es ly-vel valo szavak elirasa es meg sorolhatnam. Miert van ennyi ember aki nem tud helyesen irni?
2012. jan. 26. 23:00
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Te meg azon gondolkodj el, hogy ha felteszel egy ilyen kérdést (egyébként okkal), akkor legalább az az 1-2 mondat legyen mentes azoktól a hibáktól, amiket kifogásolsz.
2012. jan. 26. 23:55
 12/36 anonim ***** válasza:
89%
Ez a Rudi imád másokba belekötni. Sokkal fontosabb, hogy valaki (mindenki) megtanulja hibátlanul az anyanyelve helyesírását, mint az, hogy vannak-e ékezetek a laptopján.
2012. jan. 26. 23:57
 13/36 A kérdező kommentje:

koszi 12-es ;) turorudinak fontosabb a sajat igazanak bizonygatasa mint egyszeruen valaszolni egy kerdesre es tovabb alni mashova..

Sorry turorudi how many languages do you speak as well I speak hungarian?

2012. jan. 27. 00:01
 14/36 anonim ***** válasza:
88%

Te 12-es. Te olvastad ezt a kérdést?? Ki kötött kibe?

Eszem ágába' nem lett volna, hogy megemlítsem a vesszők meg ékezetek hiányát, ha nem épp mások helyesírásán szörnyülködik a kérdező. Amit én is észre szoktam venni, de csak akkor teszem szóvá, ha nyomós okot adnak rá.

2012. jan. 27. 00:04
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Az igénytelenség sokkal kellemesebb. Nem kell gyötrődni dolgok megismerésével, nincs fárasztó tanulás, sőt, a tudatlanságnak az az előnye is megvan, hogy az illető fel sem fogja, hogy miféle élmények eshetnek meg vele. Az események csak úgy megtörténnek, nem kell fárasztó gondolkodással tölteni az időt, hogy esetleg alakítsuk azokat.
2012. jan. 27. 00:05
 16/36 anonim ***** válasza:

Nem azért, de túrórudinak tök igaza van. Ha valaki helyesírást kritizál, akkor ne vétsen már 4 mondatban 5 vesszőhibát...

(Nem az ékezetekkel van a legnagyobb gond.)

2012. jan. 27. 00:06
 17/36 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező, az állni szó kettő "l" betűvel írandó. Ezt végképp ne fogjuk a billentyűzetre. :)

Semmilyen idegen nyelvet nem beszélek jól, épp ezért nem is szokásom belekötni általam gyengén ismert nyelvek helyesírásába. Neked is ezt javasolnám a legnagyobb jóindulattal. :)

2012. jan. 27. 00:10
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ahhoz képest, hogy a kérdezőnek ez tanult nyelve, egész jól ír. Ha meg nem állította át a billentyűzetet, az más kérdés, sokan gondban lennénk vele.

Persze ha mondjuk nem lenne tökéletes az angolom (mint ahogy nem is az), akkor egyrészt nehéz lenne megítélnem, hogy helytelenül írnak-e egy ottani fórumba, és merészség lenne még szóvá is tennem. :) Le a kalappal hogy mégis feltetted, és amúgy a kérdés jogos.

Egyébként megkérdezhetem, mióta tanulsz magyarul és miért kezdted el?

2012. jan. 27. 00:14
 19/36 A kérdező kommentje:
szia 19-es. A ferjem magyar 10 eve kezdtem el mert mindenki azt mondta hogy a magyar az egyik legnehezebb nyelv a vilagon... A beszed eleg hamar ment es az iras sem annyira borzaszto mert a magyar mindent pont ugy ir le ahogy mondja (tisztelet j-nek ly-nek sz-nek zs-nek ty, ny....stb) Viszont szemet szurt hogy milyen sokan nem tudjak a ly es j hasznalatat! Amugy kanadai vagyok anyanyelvem angol de franciaul is beszelek. (mint sok ams kanadai foleg quebec-ben montreal stb)
2012. jan. 27. 00:21
 20/36 anonim ***** válasza:

Szerintem is egész jól ír. Ha az lett volna a kérdése, hogy mi a véleményünk a nyelvtudásáról, valószínűleg azt válaszoltam volna, hogy szeretnék én is így beszélni pár idegen nyelven.

De azért nyelvleckét tartania, pláne ebben a stílusban, minimum pimaszság.

2012. jan. 27. 00:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!