Miert van ilyen sok ember aki nem tud helyesen irni?
Figyelt kérdés
Olvasom a kerdeseket/valaszokat es elkepeszt mennyi analfabeta ember van! A legrosszabb a j-vel es ly-vel valo szavak elirasa es meg sorolhatnam. Miert van ennyi ember aki nem tud helyesen irni?
Nem meglepő,amióta ezt az oldalt olvasom ráeszméltem arra hogy mennyi gyökér van ! sokan olyan kérdéseket tesznek fel hogy....
Egyébként a helyesírással kapcsolatosan szerintem van olyan aki direkt írja helytelenül , van aki direkt így rövidít , és van aki tényleg nem tudja a helyesírás szabályait.
számomra ez már olyan dolog hogy én az ilyenekkel már nem foglalkozom , én már nem fogom kijavítani nem is szólok hozzá.
2012. jan. 26. 23:16
3/36 anonim válasza:
Mert általánosban nincs idő megtanulni rendesen. Ahogy a számolást sem. Van gép, van helyesírás ellenőrző, van számológép. Minek akkor megtanítani rendesen? Amerikában már felmerült, hogy nem is kell megtanulni írni a gyereknek. Hiszen elég, ha a billentyűzetet ismeri meg.
2012. jan. 26. 23:17
4/36 anonim válasza:
Nem olvasnak talán eleget? Nem tudom, nekem annó általános iskolában is ment mindig az írás, nem tartottam bonyolult dolognak megtanulni melyik szót milyen j-vel írunk pl, a magyar írás nem épp nehéz, szinte minden esetben azt kellene írni amit mondunk, de hogy az a néhány kivétel miért nem megy bele egyesek agyába? Én azt mondom, többet kellene ezzel foglalkozni az iskolában. Külön helyesírás óra, gimnáziumokban is.
2012. jan. 26. 23:19
5/36 anonim válasza:
Én meg azt nem értem, miért nem tudnak egyesek ékezettel írni. Talán nem ismerik a magyar billentyűzet kiosztást?
2012. jan. 26. 23:28
6/36 anonim válasza:
Nem akarok pengellérre állítani senkit, sőt azon filóztam, hogy az alábi kommentelő esetleg nem is magyar, talán most tanulja a nyelvet. Mi a véleményetek?
"mert szkeptikusok a tanult emberek általábba szkeptikusok
nem nagyon hisznek megfoghatatlan dolgogba mert eszt tanulták mint a tudosok nem hisznek istenbe és a foldet isten teremtet mert ők eről tanultak az orvosok meg nem hisznek a a természetes gyogymodogba vagy a pozitiv gondolkodásba meg ehez hasonlokba tisztelet az a pár kivételnek ők a gyogyszerbe hisznek ha javulsz csökkentsük
ha nem akor meg emeljuk talán ezért nem hisznek.
elnézést a a hejes íréási hibákért de remélem olvashato azért tővábbi szép napot és szép álmokot:)"
"és még anyit hogy a világ egyetem végetelen nem 1 pár élet van rajtunk kijel hanem megszámolhatatlan csak kitugya hol és kitugya mekora bojgok vanak még és mijen fejletek de reméljuk nálunk nem sokal fejletebek és nem sokal gonoszabak mert akor jaj nekunk de ez minket talán még nem érit:)"
2012. jan. 26. 23:35
7/36 anonim válasza:
Meg a vesszővel is elég spórolósan bánik a kérdező. Amit nem is tennék szóvá, ha nem az lenne a kérdés, ami.
2012. jan. 26. 23:36
8/36 anonim válasza:
Szerintem ő vagy nem magyar, vagy van valami baj az agyával. Na de a helyesíráshoz nem kell zseninek lenni, az egy alap dolog. (Ékezetekről meg annyit, nem mindenki használ magyar billentyűzetet, én is külföldön élek, ha új laptopot kellene vennem, itt vennék és pont nem érdekelne tudok-e vele ékezeteket írni.)
2012. jan. 26. 23:38
9/36 A kérdező kommentje:
Koszi elozo valaszolo! A magyar nem az anyanyelvem tehat elnezest hogy nem raktam ki a vesszoket! Azert ugy gondolom eleg jol fogalmazok es a helyesirasom is oke! Valamint igen, kulfoldon elek es nicsenek ekezeteim! Gondolkozzon el ezeken elobb az a szemely aki valaszt ir!
Koszi
2012. jan. 26. 23:47
10/36 anonim válasza:
Mindegyikkel lehet ékezetes karaktereket írni, ha a Windows-ban a magyar nyelv van beállítva. Én is használtam német meg angol billentyűzetes gépeket. A vessző meg azokon is pont ott van, mint a magyaron.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!