Szerintetek nem csúnya az hogy ha valaki a doktori címével nagyképűsködik pl. iwiwen, facebookon? Mi a véleményetek arról hogyha a feleség kibiggyeszti a neve elé azt hogy Dr. Amikor ő nem érdemelte ki ezt a címet?
Főleg akkor pofátlanság ha az illető férje ügyvéd.
Az ügyvédeknek alapból nem adnék doktori címet.
Szerintem ha valaki a saját doktori címét írja ki, az egyáltalán nem nagyképűség. Megdolgozott érte és büszke lehet rá.
Azzal viszont messzemenőkig én sem értek egyet,ha valaki a férje doktori címét használja.
Nekünk van egy ismerősünk (nő) akit hívjanak x-nek. a férje legyen y. Mind a ketten megkapták a doktori címet azt hogy miért mármint hogy milyen végzettségük van pontosan nem tudom. Iwiw-en a nő úgy van fent hogy Dr. yné Dr.x.
Na szerintem ez nagyképűség.
Azért azt még egy csekélyértelmű ember is meg tudja állapítani, hogy Dr. Kovács Gáborné NEM doktor, viszont a FÉRJE az. És szerintem az illető hölgy sem akarja senkivel elhitetni, hogy doktor - egyszerűen ÍGY HÍVJÁK a férjét, és ő felvette a nevét.
Kár ezen kiakadni. Mert aki meg megdolgozott érte, hadd viselje.
Egyetértek az előttem szólóval.
Ha úgy hívják a férjét hivatalosan is, hogy dr. Kovács Géza, akkor ha felveszi a nevét, ő lesz a dr. Kovács Gézáné.
Ez szerintem nem annyira felvágás, mint indokolatlan lemondás a saját nevéről, és csak mint ....né (férfi utánfutó, önálló személyiséggel nem rendelkezik, beosztása: alárendelt, de ez főállásban) szerepel élete hátralévő részében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!