Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet megváltozni ha...

Hogy lehet megváltozni ha valaki "gáz"?

Figyelt kérdés

Állandóan cs.sztettek, már ovitól fogva középsuli végéig, hol jobban, hol kevésbé. Még mikor látszólag be is fogadtak, akkor is hallottam miket mondanak rólam(néha a jelenlétemben mikor azt hitték, mivel zenét hallgatok, nem hallok semmit. pedig de.)

annyira unom már folyton megtudni hogy gáznak, meg furának tartanak.

régen pl. nem öltözködten csinosan volt, hogy anyagi okokból nem engedhettem meg magamnak. de azóta vannak jó cuccaim, meg tanácsot is kérek néhány embertől aki ért hozzá, mi áll jól és mi nem.

és már fogszabályzós, pattanásos, szemüveges tinicsaj sem vagyok.

mégis, úgy látszik "divat" engem nyominak tartani. ha rákérdezek akárkitől hogy miért, akkor az ááá semmi, semmi választ kapom. -.-

ha baráttól kérdezem mi a gond velem, azok is ezt mondják.

akkor vagy olyan szörnyűséges valami lehet amin képtelenség változtatni, vagy csak kell egy fekete bárány, akit lehet piszkálni, nem? már nem tudom mire gondoljak.

az egyetemen jóban vagyok a csoporttársakkal de ez az 1. hely ahol tényleg keresnek, meg hívnak engem is bulizni, nem csak az orrom előtt mesélik el, milyen volt. -.-

nem szoktam panaszkodni de most kiakadtam a barátnőm húgára aki sokszor velünk lóg és a szemembe jópofizik, aztán most mondta vissza a barátnőm hogy szerinte fura vagyok, meg nehogy felhívjon hozzájuk és hasonlók (nem értem miért nem lehet nyíltan vállalni a véleményét, még csak fel sem emelem szinte soha a hangom de mindegy).

társaságban ahol nem ismerek mindenkit félénk és csendes vagyok dehát ezzel mások is vannak így, nem hiszem hogy annyira kirívó eset lennék...

mit csináljak, vetessem fel valakivel magam videóra hogy kívűlről nézhessen magam hátha rájövök, miben vagyok "gáz"? (ha már nem hajlandó senki elmondani).

meg akarok változni mert így gyűlölök élni már

20/L

2012. jan. 12. 11:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Szia,szerintem a te helyzeted egy összetett eset. Ezt abból következtetem, hogy azt írod, hogy régen nem öltözködtél csinosan, most viszont már igen. Azt is írod, hogy MÁR nem vagy fogszabályzós,pattanásos és szemüveges,de akkor ezekszerint valamikor az voltál.

Szerintem az lehet,hogy régebb valóban léteztek okok amiért kigúnyoljanak téged ( nem kell félreérteni, a gúnyolódás embertelen dolog minden körülmények között, de már szinte egyértelmű,hogy a szemüvegeseket,pattanásosokat,fogszabályzosókat sokat szivatják,főleg oviban és gimiben )

Namostmár, a gúnyolódás sajnos rossz hatással van az ember személyiségének a fejlődésére. A legtöbb esetben pedig sajnos az van, hogy bár a kezdeti gúnyolódási okok eltűnnek ( pattanás, szemüveg,stb. ), viszont az emberben a seb megmarad. És ez a seb sokszor "furá"-vá teszi az embert. A barátnőd húga végülis nem kötött már bele a kinézetedbe, hanem a viselkedésedbe. Az a viselkedés, ami kialakult amikor "gáz" voltál, a jelenben már nem vagy gáz, viszont a viselkedés megmaradt.

2012. jan. 12. 11:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem fogadnak el úgy ahogy vagy, keress olyanok társaságát, akik elfogadnak most is! Mások miatt ne változz, ne másnak akarj megfelelni, csakis magadnak!

29/F

2012. jan. 12. 11:44
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

Kb 20 éves koromig én is így voltam. Fokozatosan változott meg a külsőm. Vagyis változtattam rajta és a baráti körön is.Rájöttem, hogy nincs szükségem azokra, akik lenéznek. Nem rossz ötlet, hogy videózzon egy megbízható ismerősöd, bármilyen hétköznapi tevékenység közben, beszélgetés közben. Én folyton tanulmányoztam és máig is tanulmányozom magam, igyekszem kívülről figyelni önmagam. Visszanéztem magam videókon, fotókon, hogyan beszélek, mozgok, hogy áll rajtam a ruha. Gyakoroltam tükörben a mosolygást,:-DDD mára már azt mondják az ismerőseim rokonaim, hogy úgy mosolygok mint a filmsztárok :-DDD Ez most nem önfényezés, nem én találtam ki.

Részben kinövöd, automatikusan is rájössz dolgokra, de tegyél is érte, figyeld magad. Ne szégyellj gyakran tükör előtt pózolni, mosolyogni magadra. Úgy mosolyogj magadra, mint szerethető emberi lényre és kapd el azt a pontot, ami szerinted a legmegnyerőbb, a legbájosabb és rögzítsd a fejedben.

Próbáld meg kívülről nézni magad amikor társaságban vagy. Vajon milyen benyomást kelt a mozdulatod, beszéded, a témáid. Eltúlzol -e valamit? Túl közvetlen vagy? Esetleg túl megközelíthetetlen? Sokat beszélsz magadról? Túl keveset beszélsz magadról? Mutatsz empátiát? Mutatsz érdeklődést a beszélgető társ iránt?

2012. jan. 12. 11:45
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

Az első válaszadó nagyon jó választ adott szerintem. Te valahol belül megtörtél, még a legelején.

Ettől most csendes, visszahúzódó, kétkedő, nehezen megnyíló lány vagy. Nem röhögsz a disznó vicceken, mert ugyanilyeneket mondtak rólad is. Nem állsz ki a véleményed mellett mert félsz hogy nincs igazad vagy figyelmen kívül hagyják, de lehet már véleményed sincs a dolgokról. Elvárod, hogy a szemedbe mondják mit gondolnak rólad, de ha megtennék azzal csak erősítenék a benned lévő gátakat. Ne törődj mások véleményével. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Táplálj magadban magabiztosságot. Légy életvidám, mosolygós, nyitott személyiség. Lásd szépnek a világot és a világ szépnek fog látni téged.

Én is voltam fogszabályzós, bénán öltözködő, kövérkés tini lány. A fogszabályzómmal még a legjobb haverjaim is gúnyoltak, de csak megkergettem őket érte vagy odacsaptam. Nem hagytam, hogy igazuk legyen. Kiálltam magamért. Te kiállsz magadért vagy elhiszed/elhitted hogy igazuk van? NINCS igazuk. Az vagy, aki legbelül vagy.

Tudom milyenek a "fura" lányok. Voltak ilyen ismerőseim. Az a baj velük, hogy frusztráló a jelenlétük, mert nem engedik el magukat. Nincs velük semmi baj, se nem csúnyák, se nem buták még humoruk is van, csak tartják magukat ezért nem lehet velük pl hülyülni. Ez pedig fontos. A nevetés a legfontosabb szerintem egy barátságban. Te mennyire vagy nevetős? Tudsz könnyezve nevetni azon, hogy a barátnőd az új szoknyádra öntötte a sört? Ha nem, akkor ezen változtass. :)

2012. jan. 12. 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:

"régen pl. nem öltözködten csinosan...

és már fogszabályzós, pattanásos, szemüveges tinicsaj sem vagyok."

Jó, de akik ismertek korábban, azok már "tudják", hogy "gáz" vagy, és nem tudnak rád másként tekinteni. El vagy könyvelve "gáz"-nak, és már olyan módon viselkednek és kommunikálnak veled, hogy aki új személy bekerül a környezetedbe, az rögtön érzékelni fogja, hogy itt te vagy a helyi pofozózsák, és mivel minden új ember alkalmazkodik, ezért ő is be fog szállni ebbe a játékba. Ezen csak akkor tudsz változtatni, ha más környezetbe kerülsz.

"az egyetemen jóban vagyok a csoporttársakkal de ez az 1. hely ahol tényleg keresnek, meg hívnak engem is bulizni"

Persze hogy ez az első hely, mert semmi személyi folytonosság nincs közte és a középiskola között.

"aztán most mondta vissza a barátnőm hogy szerinte fura vagyok"

Az "X. Y. fura" az idióták nyelvén azt jelenti, hogy "X. Y. nem olyan, mint én". Az idióták szerint aki nem olyan, mint ők, az "fura" és "gáz". Más kérdés, hogy általában nem érdemes időt vesztegetni azokra, akik emberekre azt szokták mondani, hogy "fura" és "gáz".

Egy csomó ember van, akiket nem kedvelek. Erre megvan az okom. Pl. az illető lop. Vagy az illetővel ellenkezik az értékrendem. Vagy az illető buta, vagy túl sokat és túl harsányan vihog rossz vicceken. Ezek mind konkrét problémák, ami miatt nem szeretem valaki társaságát. Az, hogy "fura", nem ilyesmi, nem konkrét kifogás, nem indokol semmit.

"társaságban ahol nem ismerek mindenkit félénk és csendes vagyok"

Mint kb. mindenki.

"mit csináljak, vetessem fel valakivel magam videóra hogy kívűlről nézhessen magam hátha rájövök, miben vagyok "gáz"?"

Először azt kellene végiggondolni, hogy mindenki számára "gáz" vagy-e. Vannak egyáltalán barátaid? Ha igen, akkor nem valószínű, hogy mondjuk elmebeteg vagy és teljesen elfogadhatatlanul viselkedsz.

Aztán azt kell végiggondolni, hogy jó helyen keresed-e a társaságod. A középiskolai osztálytársakat nem lehetett megválogatni, azok adottak. Később azonban nem kötelező olyanokkal összejárni, akik "gáz"-nak tartanak.

Minden közegben más ember számít gáznak. Mondjuk értelmiségi körökben "gáz" Zámbó Jimmyt hallgatni, cigány körökben nem biztos. Értelmiségi körökben "gáz" Coelhot olvasni, műkörömépítők és ruhabolti eladók körében nem. Tehát a megfelelő közeget kell megtalálni, ahol nem vagy "gáz". Aki mindenhol "gáz", azzal valami súlyos baj van, valamit nagyon nem ért meg a világból, teljesen helytelenül viselkedik, hibásan öltözködik, gyakran elmebeteg.

2012. jan. 12. 15:15
 6/11 anonim ***** válasza:

11:18

"szemüvegeseket,pattanásosokat,fogszabályzosókat sokat szivatják,főleg oviban és gimiben )"

Azt hittem, ez óvodában szokás. Nálunk gimnáziumban max. azt szivatták (egy kicsit), aki gyenge volt matekból.

2012. jan. 12. 15:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

15:16- Figyelj, örülj hogy olyan gimibe kerültél :)

Hidd el,nem akarod megtapasztalni milyen amikor tényleg olyan gimiben voltál ahol a szivatás alap volt. Nem engem szivattak konkrétan,de ez a lényegen mit sem változtat. Nagyon durva dolgokat láttam és igen, szemüveges, pattanásos és ilyen emberek ellen irányultak.

Kívánom is mindenkinek,hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe, mert nem egy kamaszt láttam már tönkremenni az ilyen szivatások miatt,sajnos

2012. jan. 12. 15:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt gimiben h vkinek vmilyét a szemetesbe dobták, egy másiknak meg a folyosón földredobták a könyvét és rááltak.
2012. jan. 12. 16:51
 9/11 anonim ***** válasza:
mert szerintem olyan a kisugárzásod hogy "furának tartotok? miért tartotok furának? ne tartsatok furának!" és akkor persze h mindenki ezt gondolja rólad.
2012. jan. 12. 18:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ne izgulj azon, hogy mit gondolnak rólad, és nézd meg, ki mondja azt, amivel bántani akar - ergo, sz*r alakok véleményére nem adunk!

Ha meg belédkötnek, igenis szólj vissza, húzd ki magad, hogy te nem félsz tőle/tőlük, meg tudod védeni magad!

Nem jó dolog durvának lenni, de ha veled is az v.ki, te se finomkodj, mert ezek a nyomorultak nem értenek a szép szóból!

"Az egyetemen jóban vagyok a csoporttársakkal de ez az 1. hely ahol tényleg keresnek, meg hívnak engem is bulizni, nem csak az orrom előtt mesélik el, milyen volt. -.-"

- az is fontos, hogy egyetemen azoknak a társaságát keresd, akikkel könnyen szót értesz, és az is segít, ha elfogadod a meghívást egy-egy buliba!

2012. jan. 12. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!