Mit gondolsz a romanokrol?
06-21 14:05
koszi ez jol eset :)
nm minden roman rosz.
Mi most voltunk Romániában, és nagyon kellemes meglepetés ért! Nagyon segítőkészek, kedvesek, barátságosak a román emberek, és sokan még magyarul is tudnak, úgy-ahogy.
Csak kocsiba ne üljenek, mert a vezetési stílusuk az katasztrófa:S
Nem tudom,hogy a mostani románokat miért kell az elődeik miatt utálni!
Miért nem lehet békességben élni?
látom van egy pár román kommentelő.
Már régóta szeretném tőlük megkérdezni hogy ők miért utálják a magyarokat ?
(ezt nem baszogatásból kérdezem mivel nekem nincsen bajom a románokkal.)
nekik is csak egy részük utál minket,de azok is csak a romániai magyarokat utálják,a magyarországiakkal semmi bajuk.
Mondják,hogy a Kolozsvári románok a legg.cibbek. Egyszer egy télen kocsibalesetet szenvedtem Maros megyében,tiszta magyarlakta vidéken.Kb negyed orát ment a vészjelzőm amig valahogy ki tudtam szálni a kocsiból,addig senki sem ált meg,pedig a kocsimat is ismerhették mivel 2 faluval arréb lakok. Lejöttek a havereim és egyik elment, hogy szerezzen egy traktort, hogy kihuzzanak, kb 3-4 helyen járt, de senki sem "tudott" segiteni...jött egy kolozsvári terepjárós,tiszta román,nem is abba az irányba ment amerre én akartam hazavinni a kocsit,megfordult,volt kötele is, kihuzott és hazahuzott valami 3-4 km.ert. Mikor akartam adni neki valami pénzt,aztmondta, hogy ha a pénzért csinálta volna akkor megmondta volna, hogy figyelj 100 lejér hazaviszlek jó vagy sem,és azzal elment.
Szerintem aki nemzetiség miatt már egyből lenéz valakit,attól sokat nincs mit elvárni. Én sok g.ci embert ismerek magyart is románt is,de korrekt cigány ismerösöm is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!