Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Félek a barátom haverjától....

Félek a barátom haverjától. El merjem mondani valakinek?

Figyelt kérdés

Még mindig rosszul vagyok ha rá gondolok, és nagyon félek.

A barátommal már régóta együtt vagyok, ismeri szinte minden titkom és nagyon szeretem őt. Az ő legjobb barátját gyerekkora óta ismeri és szinte már tesók.

Egyik nap az ebédlőben oda jött hozzám és elkezdett fogdosni meg minden én meg rögtön eltoltam magamtól és mondtam hogy ezt nem. Mivel látta hogy nem megyek bele a játékba bocsánatot kért és elment, én meg azt hittem hogy ez csak valami férfi hatalomvágy és el is felejtettem neki.

Viszont pá nappal később kopogott az ajtómon (koleszban lakom a barátnőmmel de ő épp nem volt ott), én meg, mivel azért jóban vagyunk kedvesen fogadtam. Aztán mintha megőrült volna, durva lett és erőszakoskodott velem és kényszeríteni akart... szörnyű volt, nagyon féltem tőle, főleg hogy sportol és simán le tudott teperni...

Szerencsére a kezembe akadt valami kemény, már nem is emlékszem hogy mi és megütöttem vele mire elengedett, azonnal berohantam a másik szobába és magamra zártam az ajtót. Sírtam, és nem mertem kimenni míg a barátnőm haza nem ért és majdnem rám nem törte az ajtót.

Nem szóltam senkinek, nem tudom mi lenne ha kiderülne. Nem akarom hogy miattam romoljon meg a barátom és a másik kapcsolata, de azóta nagyon rosszul vagyok. Fogalmam sincs, hogy kihez forduljak. Attól is félek, hogy ha elmondom a barátnőmnek ő szól az igazgatónak, és végül az illető bosszút fog állni rajtam.

Ez mind pár hete történt, azóta a barátommal is nagyon megromlott a kapcsolatom miattam, és tudom hogy ő nagyon aggódik értem, de egyszerűen nem bírok a szemébe nézni mert mindig eszembe jut.

Mit tegyek? Kérlek segítsetek!

2011. dec. 30. 15:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Jah és a barátnőd lehet a tanúd elvégre biztos ramaty állapotban talált rád és elmondtad neki biztos nem?
2011. dec. 30. 15:46
 12/20 anonim ***** válasza:
Már rég elkellet volna mondanod a párodnak.
 13/20 anonim válasza:
Úgy ahogy ezt leírtad.
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp a te érdeked, hogy ez kiderüljön, mert így nem fog leállni a srác. Mi lesz, ha legközelebb olyan helyzetet teremt, hogy nem tudod megvédeni magad?

Attól ne félj, hogy emiatt szakítotok, vagy hogy mit fognak szólni mások, mert ebből sokkal nagyobb baj lehet.

2011. dec. 30. 16:28
 15/20 anonim ***** válasza:
Barát + rendőrség!
2011. dec. 30. 17:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem elsősorban a barátodat avasd be.Láthatóan azóta is nyomaszt ez a dolog,szóval szerintem jót tenne,ha megbeszélhetnéd valakivel rajta kívül is,pédául a barátnőddel,szüleiddel,tesóddal (ha van),bárkivel akiben megbízol,és jó viszonyban vagy.
2011. dec. 30. 17:20
 17/20 anonim ***** válasza:
Azonnal beszélj a szerelmeddel! Abszurdum, hogy te érezz bűntudatot azért, mert rád támadtak, és tapintatosan védj egy "barátságot", ahol az egyik fél egy jellemtelen senki. Igenis tudja meg a fiú, akit szeretsz, hogy az a másik nemhogy a barátságát, a köszönését sem érdemli meg. A legjobbakat kívánom neked.
2011. dec. 30. 18:30
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást :) Még erőt kell gyűjtenem...
2011. dec. 30. 18:56
 19/20 anonim ***** válasza:
Nehogy már sajnáld! Szólj a barátodnak.
2011. dec. 30. 19:21
 20/20 anonim válasza:
100%

Hol is kezdjem. Aki ilyesmit csinál, az jellemtelen. Az ilyen emberek aljasok, a gyengébbet, annak a gyenge pontjait keresik, és igyekeznek kihasználni. Szerinted honnan volt bátorsága egyáltalán ehhez? Onnan, hogy AD1 nem először csinálta, és nem is utoljára, AD2 nagyon jól tudja, hogy neked bűntudatod lesz, félni fogsz, és nem mondod el senkinek. Ezek az általános emberi reakciók ilyen helyzetekre. Keress rá a neten, a nem erőszakok igen nagy százalékban egyáltalán nem jutnak el senkihez, nemhogy a megfelelő hatóságokhoz. Olyat is rengeteget hallani, hogy elfogtak valami perverz szatírt, mert egy nő följelentette, és utána tucatjával jelentkeznek a korábbi áldozatai? Gondolod csak kárpótlás reményében, vagy ilyesmi? Biztos előfordul ilyen is, de általánosságban nem hiszem, hogy jellemző, csupán fél, szorong az áldozat. És reméli, hogy vele nem fordul elő többet. Természetes, hogy ilyenkor magára gondol az ember elsőnek, te is, viszont kérlek gondolj bele, valaki mást, akár többeket is megmenthetsz azzal, ha ebből ügyet csinálsz.

Ki kell állnod magadért, elsősorban. Másodsorban, de persze ez is fontos, ki kell állnod minden bántalmazottért. Lehet kicsit túlfilozofálom, de akkor is igazam van.

Leírták előttem sokszor. Nincs vesztenivalód, ha a barátod nem hisz neked, akkor vele ne építs kapcsolatot.

Beszélj vele, csak annyit mondj neki, hogy a barátja járt nálad, a kollégiumi szobádban felkeresett. Ha visszakérdez, hogy mit akart tőled, csak annyit mondj, hogy ezt tőle kérdezze meg. Bárhogy is alakuljon, igenis csinálj belőle ügyet, kapja meg ami jár, az ilyen aljadék másból nem ért. Sőt, talán még ez sem tántorítja el eléggé.

Simán ha csak belegondolok, a haverom felmegy a barátnőm szobájába? Vagy én felmegyek a az egyik barátom barátnőjéhez, szobára, csak úgy, mert mondjuk kölcsönkért egy könyvet, vagy ilyesmi? Nemár, pont hogy nem, nehogymár félreérthető helyzetet teremtsek...

Majd feltétlen írd meg mi lett. Szerintem sokan drukkolunk neked, és együtt érzünk, amennyire tudunk.

2012. jan. 5. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!