Ez csak szerintem gáz?
Gáz vagy szánalmas vagy nem is tudom milyen szó lenne ide a megfelelő.
Meghalt ez a Koreai vezető és a népe sír bőg hisztizik, mint hogyha vér szerinti apjukat veszették volna el.
Most ha meghalna a mi "vezetőnk" akkor nem hiszem, hogy mindenki az utcára vonulna és bőgne. Oké sajnálnám, de nem sírnám véresre a szemem.
"Ott kommunizmus van."
Ha az volna, éppenhogy egyenlőség volna, nem Mercedesek az üres sugárutakon, vidéken éhező emberek, városban pedig csak az lakhat, akiknek a párt megengedi.
mutattak olyan képeket is ahol egészen kis gyerekek bőgnek,talán ha 5 évesek voltak, hát ők meg mi a fenét tudnak ebből az egészből
nagyon érdekesen élnek ott
"Most ha meghalna a mi "vezetőnk" akkor nem hiszem, hogy mindenki az utcára vonulna és bőgne"
utcára vonulnánk és ünnepelnénk
ennek (szerintem) három oka lehet.
1) népi sajátosság a mély érzelmi átélés, így egy ember elvesztésekor a keserves sírás
2) annyira beléjük nevelték, hogy Kim Dzsongil egy hatalmas, jó, megértő, szerető ember, "A kedves vezér", hogy tényleg ekkora fájdalom nekik az elvesztése
3) Észak-Korea a mai világ egyik legdurvább diktatúrája. lehet, hogy sokan be akarják biztosítani magukat, védeni akarják magukat, mert ha nem sírnak K. Dzs. halála miatt, akkor biztos rendszerellenesek, és már viszik is őket a munkatáborba.
"mutattak olyan képeket is ahol egészen kis gyerekek bőgnek,talán ha 5 évesek voltak, hát ők meg mi a fenét tudnak ebből az egészből "
Nálunk is csomó 5 éves gyerek sírt, mikor bejelentették Antall József halálát. Mondjuk azért lehetett ennek valami köze ahhoz, hogy ezt pont a vasárnapi Walt Disney adást megszakítva tették meg, épp mese közepén, de gondolom az észak-koreai tévékben is most mese helyett is a Kedves Vezér megy minden csatornán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!