Melyik szakmának a legnagyobb a becsülete ma Magyarországon?
szerintem az építészeket és a takarítókat kéne a legjopbban megbecsülni, akik termelő munkát végeznek, akik hasznára vannak a ivlágnak, akik alig keresnek valamit, pedig a lelküket is kilehelik.
mégis a könnyű irodai munkások lenézik őket, pedig a legtöbb semmit nem csinál, és csak protekciós.
celeb és kurv@...
ezek szórakoznak a mi pénzünkün, és még jól is érzik magukat.... sajna ez van
Sajnos szomorú, hogy manapság a tanítónőket/tanárokat senki sem becsüli meg. Ha pl egy tanítónő nem szeretteti meg a tanítást a gyerekkel 6-7 évesen, hogyan lesz belőle orvos, építész!? Hihetetlen nagy felelőség van rajtuk, és a szülök többsége elvárja tőlük, hogy nevélják is meg a gyereket. Persze ez alapkövetetlmény egy alsós tanítónőnél, de egy gimnáziumban már nehogy a tanár magyarázza meg, hogy miért ne csinálja ezt vagy azt.
Egyébként nem vagyok tanár/tanító
az előttem szólóval teljesen egyetértek...nagyon fáj és szíven üt, ha azt mondják valakire, hogy csak egy tanár vagy csak egy tanítónő,hogyha lenézik...mivel édesanyám tanítónő, így még inkább a szívemen viselem a dolgot...ugyanis látom nap mint nap, milyen lekiismeretesen végzi a munkáját,és hogy milyen szeretettel! Reggeltől estig az iskolában van, és minden plusz munkát a nyakába vesz,míg mások fogják magukat és hazamennek délben. És mindezért még a 100-at sem kapja meg, miután levonták tőle az adókat... és még így is elvenni akarnak tőlük..legalább ezelőtt volt üdülési csekk, ruhapénz, meg étkezési csekk...mostmár ebből is csak az étkezési csekk maradt meg, amit majd jól megadóztatnak...
csak abba nem gondol bele senki, hogy a pedagógus tanítja meg a leendő orvosokat,ügyvédeket,mérnököket egyáltalán írni és olvasni...és a drága politikusaink sem lennének ilyen "okosak", ha nem kezdte volna el őket tanítani valaki 7 évesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!