Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » "A fa alatt dől el a karácsony...

"A fa alatt dől el a karácsony! " (Média Márkt reklám) Emberek ez nem megalázó?

Figyelt kérdés
Nem látjuk hogy hülyére vesznek minket? Hogy manipulálják és kihasználják az érzéseinket? Hogy meglovagolják az ünnepeket ilyenkor karácsony táján. Miért nem tesznek az emberek valamit? Miért nem mutatják meg hogy igenis nem a "Fa alatt dől el a karácsony".
2011. dec. 17. 22:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A napokban láttam a plakátot, és nekem is feltűnt. Nem tudtam, hogy ez most ironikus vagy sem. Sajnos valószínűleg van pár ember, aki tényleg így gondolja (csak ennyit kaptam, nem kaptam meg a hőn áhított drága kütyüt...á, ez a karácsony is el van rontva). És ezeket az embereket a plakát még jobban megerősíti a hitükben.

Egyébként rám nem hat a marketing (sőt, idegesít, hogy már novemberben karácsonyi díszek közt kell mászkálnom). Nálunk már évek óta a saját készítésű ajándék,a finom vacsi, és főleg az együttlét, a hangulat az, amin eldől a karácsony.

2011. dec. 18. 00:13
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Na igen de akar ugy is lehetne ertelmezni, hogy nem mindegy milyen ajandekot valasztasz! Sok karacsonyi ajandek porosodik a szekrenyek polcain es nem hasznalja aki kapja. Nem az ertekrol van szo hanem inkabb arrol, hogy praktikus dolgot jobb valasztani. Manipulalni meg egesz evben manipulalnak nem csak karacsonykor vannak hirdetesek, akciok hanem egesz evben. Az egy dolog, hogy nem szertjuk a reklamokat stb stb stb de azert neha hasznosak is tudnak lenni. Ha en valami nagyobb dolgot szeretnek venni akkor elotte folyamatosan figyelem a hirdeteseket es rakeresek ezekre a neten, esetleg szorolapokon meg ahol tudom es mar tobbszor is elofordult, hogy ezen reklamoknak koszonhetoen nem keves penzt megsporoltam!
2011. dec. 18. 07:11
 13/23 anonim ***** válasza:

Nem kell vele foglalkozni, ennyi és semmi több.

Aki buta és befolyásolható, az enélkül is az marad.

2011. dec. 18. 09:49
 14/23 anonim ***** válasza:

00:13

"Egyébként rám nem hat a marketing"

Mindenkire hat.

2011. dec. 18. 10:01
 15/23 anonim ***** válasza:
76%
Sőt, van akire hét.
2011. dec. 18. 10:33
 16/23 anonim válasza:
Mi már évek óta nem ajándékozunk senkinek, csak a gyerekeknek. De nekik is max. 3000 ft. értékben. Nem azért mert sajnáljuk, vagy nem tehetnénk meg. De Ne a drága ajándékokról szóljon már. Ez az egyetlen ünnep amikor együtt van a család. 5-en vagyunk testvérek, ebből már 4-en férjhez mentünk az ország különböző pontjain. Csak ilyenkor vagyunk otthon szinte minden a szüleinknél, és ez a legnagyobb ajándék amit kaphatunk.
2011. dec. 18. 11:31
 17/23 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, mi ezzel a probléma. Ez egy állítás. Elhiszed, vagy sem, az a te dolgod. Neked a Média Markt mondja meg, hogy miről mit gondolj?

Ha az lenne a reklámban, hogy "Kovács-Szabó Tihamér, a k*rva anyád, ha nem nálunk vásárolsz!" na az már valami, de ez?

Akkor már a tavalyi (vagy tavaly előtti?) húzásuk sokkal gázabb volt, a "hülye aki nem ünnepel" szöveggel, mert ez konkrétan sértő mindenkire nézve, aki történetesen nem ünnepel semmit az adott időszakban.

De ha a MM szerint az a lényeg, ami a fa alatt van, nos, ez rájuk vonatkozik, meg arra, aki elhiszi. Nincs odaírva, hogy aki nem így gondolja, az menjen a bánatba.

2011. dec. 18. 11:58
 18/23 anonim ***** válasza:

"hülye aki nem ünnepel" --> ezt is mondták? Zseniális.

Van a szegényeket/magányosakat/betegeket lelúzerező szövegük is? Akkor lenne tökéletes a cég.

2011. dec. 18. 12:46
 19/23 anonim ***** válasza:
Na igen, volt ilyen is. De kicsit eltévesztettem a dátumot (hiába, öregszem), ez még 2007-ben volt: [link]
2011. dec. 18. 13:02
 20/23 anonim ***** válasza:

Én a "Mert hülye azért nem vagyok!"-szlogenjüktől vagyok rosszul. Amúgy ez az eredeti, német verzió szó szerinti lefordítása: Ich bin doch nicht blöd. De hogy mire kell ezt érteni, még nem jöttem rá. de nem is érdekel. Amúgy ettől függetlenül nincs bajom az üzletlánccal, vásároltam már ott anno.

Lényeg, hogy blőd szlogenjeik vannak, mint a kérdésben feltett is. Akik szívből ünnepelnek, és nem az anyagiak adják számukra a karácsonyi hangulatot, azoknál nem "a fa alatt fog eldőlni" a Karácsony.

Egyébként az utóbbi években hihetetlenül elanyagiasodott ez az ünnep, és sokszor átmegy már giccsbe az egész. Nálunk amúgy se a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékokat, dec. 6-án "jár itt", az, hogy több, főleg angolszász országban nem így van, az más dolog.

2011. dec. 18. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!