"A fa alatt dől el a karácsony! " (Média Márkt reklám) Emberek ez nem megalázó?
A napokban láttam a plakátot, és nekem is feltűnt. Nem tudtam, hogy ez most ironikus vagy sem. Sajnos valószínűleg van pár ember, aki tényleg így gondolja (csak ennyit kaptam, nem kaptam meg a hőn áhított drága kütyüt...á, ez a karácsony is el van rontva). És ezeket az embereket a plakát még jobban megerősíti a hitükben.
Egyébként rám nem hat a marketing (sőt, idegesít, hogy már novemberben karácsonyi díszek közt kell mászkálnom). Nálunk már évek óta a saját készítésű ajándék,a finom vacsi, és főleg az együttlét, a hangulat az, amin eldől a karácsony.
Nem kell vele foglalkozni, ennyi és semmi több.
Aki buta és befolyásolható, az enélkül is az marad.
00:13
"Egyébként rám nem hat a marketing"
Mindenkire hat.
Én nem tudom, mi ezzel a probléma. Ez egy állítás. Elhiszed, vagy sem, az a te dolgod. Neked a Média Markt mondja meg, hogy miről mit gondolj?
Ha az lenne a reklámban, hogy "Kovács-Szabó Tihamér, a k*rva anyád, ha nem nálunk vásárolsz!" na az már valami, de ez?
Akkor már a tavalyi (vagy tavaly előtti?) húzásuk sokkal gázabb volt, a "hülye aki nem ünnepel" szöveggel, mert ez konkrétan sértő mindenkire nézve, aki történetesen nem ünnepel semmit az adott időszakban.
De ha a MM szerint az a lényeg, ami a fa alatt van, nos, ez rájuk vonatkozik, meg arra, aki elhiszi. Nincs odaírva, hogy aki nem így gondolja, az menjen a bánatba.
"hülye aki nem ünnepel" --> ezt is mondták? Zseniális.
Van a szegényeket/magányosakat/betegeket lelúzerező szövegük is? Akkor lenne tökéletes a cég.
Én a "Mert hülye azért nem vagyok!"-szlogenjüktől vagyok rosszul. Amúgy ez az eredeti, német verzió szó szerinti lefordítása: Ich bin doch nicht blöd. De hogy mire kell ezt érteni, még nem jöttem rá. de nem is érdekel. Amúgy ettől függetlenül nincs bajom az üzletlánccal, vásároltam már ott anno.
Lényeg, hogy blőd szlogenjeik vannak, mint a kérdésben feltett is. Akik szívből ünnepelnek, és nem az anyagiak adják számukra a karácsonyi hangulatot, azoknál nem "a fa alatt fog eldőlni" a Karácsony.
Egyébként az utóbbi években hihetetlenül elanyagiasodott ez az ünnep, és sokszor átmegy már giccsbe az egész. Nálunk amúgy se a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékokat, dec. 6-án "jár itt", az, hogy több, főleg angolszász országban nem így van, az más dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!