Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » "A fa alatt dől el a karácsony...

"A fa alatt dől el a karácsony! " (Média Márkt reklám) Emberek ez nem megalázó?

Figyelt kérdés
Nem látjuk hogy hülyére vesznek minket? Hogy manipulálják és kihasználják az érzéseinket? Hogy meglovagolják az ünnepeket ilyenkor karácsony táján. Miért nem tesznek az emberek valamit? Miért nem mutatják meg hogy igenis nem a "Fa alatt dől el a karácsony".
2011. dec. 17. 22:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
67%

"Nem látjuk hogy hülyére vesznek minket? Hogy manipulálják és kihasználják az érzéseinket? "

Manipulálnak? Nem vetted észre, hogy a karácsony pontosan az, aminek a Media Markt beállítja? Szerintem baromi nagy ötlet ez a Media Markttól, a marketingesük valami bölcs lehet, aki jót akart tenni az emberiséggel azáltal, hogy elgondolkodtatja őket.

Ha a MM azt harsogná, hogy karácsonykor a szeretet a lényeg stb., na AZ lenne manipuláció.

2011. dec. 17. 22:49
 2/23 anonim ***** válasza:
65%

ronda a plakát, undorító a szöveg, amúgy is a legundorítóbb multi -ezzel a "mert hülye azért nem vagyok" -kal- a csomagoláson is, amit azután cipelnek magukkal az emberek keresztül-kasul a városon.

Ne hagyd magad manipulálni- ennyit lehet tenni ellene.

Nekik meg a fa dől el karácsonykor.

2011. dec. 17. 22:55
 3/23 anonim ***** válasza:
61%
röhej az egész....
2011. dec. 17. 22:59
 4/23 Antimod ***** válasza:
Azt sem tudom, miről beszéltek. Hála Istennek. Ez valami tv-reklám vagy plakát?
2011. dec. 17. 23:01
 5/23 anonim ***** válasza:
Ciki, de én nem értem. Mi az, hogy a fa alatt dől el? Az hogy lesz-e karácsony? Az a naptárban szerepel, meg kinek kinek hite szerint, megszületett a Kisjézus, téli napforduló, meg ilyenek. Mi dől el a fa alatt? olyanról már hallottam, hogy a túl lelkes gyerekek feldöntötték a fát...
2011. dec. 17. 23:07
 6/23 anonim ***** válasza:
73%

megalázónak éppen nem nevezném, szerintem ez csak azoknak van, akik bedőlnek neki.

ha téged nem tudnak "manipulálni", akkor örülj neki, én is sajnálom azokat, akik szerint a karácsony már nem a szeretetről szól, hanem arról, hogy hánytízezres ajándékot kapnak a családtagok...

2011. dec. 17. 23:09
 7/23 anonim ***** válasza:
Igazuk van. A legtöbb embernek annál jobb a karácsony, minél drágább ajándékot kap. Amúgy a marketingszövegeket nem kell felvenni...
2011. dec. 17. 23:19
 8/23 anonim ***** válasza:

Amikor először láttam a reklámot kicsit meglepődtem ezen a szövegen, de utána rájöttem, hogy teljesen igazuk van, már elég rég óta erről szól a karácsony és ezt a felfogást most belevitték a reklámjukba.

"Hogy manipulálják és kihasználják az érzéseinket?"

Már elég régóta erről szólnak a reklámok, az emberek érzéseit célozzák meg. Nem magáról a termék tulajdonságairól van szó a reklámokban, hanem arról, hogy milyen jó, hogy van egy ilyened és ettől boldog leszel, egyéni leszel stb.

2011. dec. 17. 23:54
 9/23 anonim ***** válasza:
*egyedi
2011. dec. 17. 23:54
 10/23 anonim ***** válasza:
61%

A marketingszövegeket tényleg nem kell komolyan venni,amúgy csakugyan ez a trend jellemző napjaink elüzletiesedő,egyre inkább pénzcentrikusabbá váló világára...teszem hozzá,hogy sajnos...

ez a fogyasztói társadalom átka...

Ami engem illet,én karácsonyra egy kis megállásra vágyok, az ember egy pillanatra megáll a hétköznapok fejvesztett rohanásában,"megtümmed",és magába fordul,örül annak,hogy együtt lehet a szeretteivel,egy pillanatra talán könny szökik a szemébe,mikor rágondol azokra a szeretteire,akik már nem lehetnek vele...

Aztán örül családtagjai körében annak,hogy ők -főleg a gyerekek- hogy örülnek az ajándéknak,majd végül jóleső érzéssel,a hajrá után megpihenve örül,hogy eltölthet nyugodtan egy estét,anélkül,hogy bárki cseszegetné,legyen az akár a főnöke mondjuk egy időben el nem végzett,határidős munka miatt,vagy épp a felesége a házasélet hiánya miatt,vagy a gyerekekkel való foglalkozás miatt.

Nekem valami ilyesmiről szól a karácsony,így 29 évesen,nyakig a munkában.

Szóval az ünnepeket övező kereskedelmi hajrától hányingerem van,s igazából az emberek többsége -aki nem ebben a plázavilágban dolgozik- egy kis megnyugvásra vágyik...

2011. dec. 17. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!