"A fa alatt dől el a karácsony! " (Média Márkt reklám) Emberek ez nem megalázó?
"Nem látjuk hogy hülyére vesznek minket? Hogy manipulálják és kihasználják az érzéseinket? "
Manipulálnak? Nem vetted észre, hogy a karácsony pontosan az, aminek a Media Markt beállítja? Szerintem baromi nagy ötlet ez a Media Markttól, a marketingesük valami bölcs lehet, aki jót akart tenni az emberiséggel azáltal, hogy elgondolkodtatja őket.
Ha a MM azt harsogná, hogy karácsonykor a szeretet a lényeg stb., na AZ lenne manipuláció.
ronda a plakát, undorító a szöveg, amúgy is a legundorítóbb multi -ezzel a "mert hülye azért nem vagyok" -kal- a csomagoláson is, amit azután cipelnek magukkal az emberek keresztül-kasul a városon.
Ne hagyd magad manipulálni- ennyit lehet tenni ellene.
Nekik meg a fa dől el karácsonykor.
megalázónak éppen nem nevezném, szerintem ez csak azoknak van, akik bedőlnek neki.
ha téged nem tudnak "manipulálni", akkor örülj neki, én is sajnálom azokat, akik szerint a karácsony már nem a szeretetről szól, hanem arról, hogy hánytízezres ajándékot kapnak a családtagok...
Amikor először láttam a reklámot kicsit meglepődtem ezen a szövegen, de utána rájöttem, hogy teljesen igazuk van, már elég rég óta erről szól a karácsony és ezt a felfogást most belevitték a reklámjukba.
"Hogy manipulálják és kihasználják az érzéseinket?"
Már elég régóta erről szólnak a reklámok, az emberek érzéseit célozzák meg. Nem magáról a termék tulajdonságairól van szó a reklámokban, hanem arról, hogy milyen jó, hogy van egy ilyened és ettől boldog leszel, egyéni leszel stb.
A marketingszövegeket tényleg nem kell komolyan venni,amúgy csakugyan ez a trend jellemző napjaink elüzletiesedő,egyre inkább pénzcentrikusabbá váló világára...teszem hozzá,hogy sajnos...
ez a fogyasztói társadalom átka...
Ami engem illet,én karácsonyra egy kis megállásra vágyok, az ember egy pillanatra megáll a hétköznapok fejvesztett rohanásában,"megtümmed",és magába fordul,örül annak,hogy együtt lehet a szeretteivel,egy pillanatra talán könny szökik a szemébe,mikor rágondol azokra a szeretteire,akik már nem lehetnek vele...
Aztán örül családtagjai körében annak,hogy ők -főleg a gyerekek- hogy örülnek az ajándéknak,majd végül jóleső érzéssel,a hajrá után megpihenve örül,hogy eltölthet nyugodtan egy estét,anélkül,hogy bárki cseszegetné,legyen az akár a főnöke mondjuk egy időben el nem végzett,határidős munka miatt,vagy épp a felesége a házasélet hiánya miatt,vagy a gyerekekkel való foglalkozás miatt.
Nekem valami ilyesmiről szól a karácsony,így 29 évesen,nyakig a munkában.
Szóval az ünnepeket övező kereskedelmi hajrától hányingerem van,s igazából az emberek többsége -aki nem ebben a plázavilágban dolgozik- egy kis megnyugvásra vágyik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!