Miért hiszi azt mindenki hogy "A pestiek milyen bunkók"?
Én 11 évig Pesten laktam,és egyszer sem tapasztaltam volna,hogy bunkók ott az emberek.Az alatt az idő alatt talán ha 5 tényleg bunkó emberrel találkoztam.Most meg ahol lakok,mindenhonnan azt hallom,hogy a pestiek milyen bunkók,meg milyen hülyék.
Olyanok válaszát kérem,akiknek van tapasztalata ilyennel kapcsolatban!
Ahol többen laknak, ott nyilván több a bunkó is.
Laktam én is Pesten, volt szerencsém meglepően kedves, és határtalanul tahó emberekhez is.
De hogy említsek valami - számomra nagyon meglepő - pozitívumot a pesti tartózkodásommal kapcsolatban: történt egyszer, hogy a metróból kifelé menet nézték az ellenőrök a jegyeket. Előttem lévő csajnak nem volt jegye, ez nyilvánvaló volt, de azért hosszasan elkezdte "keresni", persze mindenki vágta, hogy valójában nincs neki. Erre egy már kint lévő, vadidegen nő visszafordult, és átadta neki a saját jegyét azzal, hogy "jaj, nálam maradt a jegyed", aztán már ment is tovább. Szerintem ez nagyon kedves és figyelmes dolog volt a részéről, függetlenül attól, hogy ki mit gondol a bliccelésről.
Nálunk, Pécsen ha ilyesmi történik, a legtöbb utas leplezetlenül röhög, hogy hajjajjajj, most jól megszívja, hehe.
Ami viszont nem tetszett Pesten, azok főleg a bicajosok voltak. Lehet, hogy ez csak nekem szokatlan, mivel Pécsen nem sokan vannak, ugye csupa emelkedő mindenhol, így elég kevesen választják ezt a közlekedési módot, vagy maximum csak nagyon rövid távokra. De azért attól a pár biciklistől, akikkel itthon szoktam találkozni, megszoktam, hogy ha útban van neki a gyalogos, akkor csönget, vagy netán meg is áll, ha nem tudja kikerülni a járdán. De Pesten nem egyszer tapasztaltam, hogy hátulról gyakorlatilag nekem jönnek. Ott nem lehet csengőt kapni, vagy mi van?
Viszont a legtöbb "bunkóság" mögött én inkább a bizalmatlanságot fedeztem fel a fővárosban. Pl. amikor kicserélték a kapunkon a zárat, én pont nem voltam otthon. Amikor hazaértem, akkor meg a lakótársaim nem voltak otthon, hát elkezdtem becsöngetgetni a többi lakóhoz, hogy valaki eresszen be, de senki nem volt rá hajlandó, sőt, a legtöbben ezt nem éppen kedvesen adták a tudtomra. Elég idegesítő volt a helyzet, de végül is érthető, nyilván megjárták már párszor, hogy idegent beengedtek, ráadásul én se régóta laktam ott, a többség nem is ismert.
Szerintem az a bunkó, aki általánosít.
22 éve élek itt, de vidéken is bőven találtam bunkó embert utazásaim során, nem az határozza meg, hogy hol lakik az illető.
Amúgy meg az ő dolguk, keserű emberek lehetnek.
Az igazság az, hogy bunkó ember mindenhol van. Nyilvánvaló, hogy ahol többen élnek ott több a bunkó is (bár nem feltétlenül arányosan).
Pesten élek, rengeteg bunkóval találkozom útközben. De Van egy telkünk egy párezres községben és ott meg még több bunkót ismerek, bújnak elő a föld alól is. De ez mindig emberfüggő. Ha egy vidéki bunkó pestre költözik, itt is bunkó lesz, de ha egy pesti bunkó költözik más településre ott is bunkó marad.
Én pesten születtem, belvárosban nőttem fel, és mégis úgy neveltek, hogy alapvető legyen, hogy ha egy társasházban találkozom egy szomszéddal, akkor is köszönök neki, ha nem ismerem. Ha egy intézményben vagyok és belépek egy liftbe, ott is köszönök, de még egy orvosi rendelőbe lépve is mindenkinek. És ez általában működik is, de én is gyakran tapasztalom, hogy csak bambulnak az emberek és nem köszönnek. De ez pesten és máshol is neveltetéstől függ.
Szerintem sem több a bunkó Pesten mint bárhol máshol, csak Pesten pluszba még nagyképűek is, ezért a külső szemlélőnek az a benyomása keletkezhet, hogy extra bunkók, valójában viszont közönséges bunkókról van szó, akik alaptalan elbizakodottsággal tetézik a problémát.
Üdvözletem Budáról.
Utolsó. Először is voltál egy darab fogászaton és ebből levontál következtetéseket. Én is pesti fogorvoshoz járok és mindenki nagyon kedves és segítőkész. De voltam már bunkónál is. Fogalmam sincs, hány fogászat van Budapesten, de legalább 20-30 helyre el kéne menni, hogy legalább ötletem legyen, hogy vajon bunkók-e itt a fogorvosok.
Másodszor pedig leírod, hogy a nagy számok törvénye alapján több a bunkó, majd azt, hogy arányaiban több. Ez nem ugyanaz. De alapból hülyeség szerintem ilyen alapon megítélni közel kétmillió embert, azért mert esetleg találkoztál már párszáz pestivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!