Hogyan védjen ki azt, hogy ne kössenek belém a cigányok? Netalántán ha belém kötöttek, mit csináljak, hogy ne legyen baj?
Vegyél egy riasztópisztolyt,attól félnek mert azt hiszik igazi...Mondd azt nekik hogy az apád rendőr parancsnok,az öregapád meg temetőcsősz.A cigók piszkosul félnek a halottaktól éjszaka,ha nagyon meg akarsz szivatni egyet,zárd be a temetőbe éjszaka,reggelre tuti megőrül :D
Legalábbis errefelé így van,a nagyvárosi cigányok lehet hogy már felfejlődtek 70-es iq-ra,és rájöttek hogy aki meghalt az már nem jönn vissza... :D
Most komolyan,nem lehet velük bírni,semmi nem használ.Ha elég idős vagy,mondjuk 25(én 15-re tippelek),akkor szerezz egy rendőr igazolványt,attól menekülnek rögtön amint meglátták.
Annyira felbasz az, hogy vannak még, akik nem akarják felfogni, hogy a cigányok része ok nélkül beléd köt, kötöszködik csak hogy kifejezze azt, hogy mennyie utálja a magyarokat, és hogy mennyire de király ő. (Nyugatin keresztül) Zuglóba járok suliba, ennyi szerintem elég. Annyira szar, hogy az ember nem érezheti magát biztonságban ha sétál egyedül, vagy villamoson van. Amúgy meg, ha tömegbe, vagy kevesebb emberrel pl villamoson,[és belédkötnek] fuss el, nem kockáztatják meg, hogy lebukjanak.
Érdekes, én is szoktam a Nyugati felé közlekedni meg egyéb hasonló "hírű" területeken is. Szoktam cigányokat látni szinte minden nap. Belém mégse szoktak belém kötni pedig nem egy kigyúrt kopasz skinhead vagyok, hanem egy átlagos nő. Vajon miért van az, hogy akik ennyire cigány ellenesek azokba újra meg újra belé kötnek? Talán te magad adsz nekik okot, arrébb húzódsz, bámulod őket stb. Akár ösztönösen is, úgy hogy észre se veszed, mert annyira beléd rögzült a cigánygyűlölet. Én sem szeretem ha bőrszíntől függetlenül valaki az utcán hangoskodik, káromkodik, feltűnést kelt, de én nem foglalkozok velük, mintha ott se lennének egy pillantást se vetek rájuk. Simán elmegyek mellettük az utcán ugyanúgy, mint bárki más mellett. Soha senki nem kötött még belém.
Kedves fajvédőhölgy! Azért nem kötnek beléd mert látják, hogy rokonlelkű vagy (esetleg az unokatestvérük?). Belém meg azért nem kötnek mert ott lóg az oldalamon a pisztolyom (ne fáradj, van rá papírom).
Nem tudom, nekem szólt-e, de szerintem igen. A fajvédő kifejezésen különösen jót nevettem, bár valhol szomorú is, hogy egy magyar embernek ennyire rossz a magyar szövegértése. Olvasd el még egyszer a válaszomat, és próbáld értelmezni! Benne van, hogy miért nem kötnek belém soha az ilyen feltűnősködő alakok, annak ellenére, hogy én se kedvelem őket. Ha nem megy a szövegértés, szólj és segítek! Tanítónő vagyok, értek hozzá. További szép napot!
Kedves előző!
Azt hiszem, egyszerűen szerencséd van (és legyen is: soha se bántsanak!) Nálam hasonlóbb elvű embert keresned kellene..lehet, hogy akkor sem találnál. Nő vagyok én is: békés és embertisztelő. Mégis megtörtént nem is egyszer, hogy konkrét okok nélkül már provokáltak volna, fenyegettek és szidalmaztak. Írtam már választ ebben a kérdésben, nem is egyet - hangsúlyozva, hogy cigány barátaim, ismerőseim vannak, akik minden kritikán felül álló emberek. Magyarán: EMBEREK. Sajnos azonban, a népcsoport túlnyomó többségével komoly, veszélyes..baj van.
Honnan veszed, hogy csak cigány verhet. lophat meg téged? A kérdésed sajna egy kissé rosszul sikerült. Vagy... nem bocsátkozom feltételezésekbe a célját illetően.
Ha a kérdésed az LENNE, hogy: "Hogyan csökkenthetem a támadások, rablások, zaklatások esélyét, ill. ha megtörténnek, mit tegyek?" az egy más kérdés lenne. Lehet, hogy több értelmes választ kaptál volna, most pedig csak cigánykodást olvashatsz (meg elvétve "cigánymentést")
A válaszodra alig kaptál szakszerű választ, amit kaptál az is részigazságokat tartalmazott.
A válaszom a kérdésemre:
Megelőzéshez:
- ne járj márkás cuccokban, a pénzedet ne számold, villogtasd mások előtt.
- gyanús emberek jelenlétében mutatkozz határozottnak, és közömbösnek, ne menj át a másik járdára...hanem határozott léptekkel menj el mellettük, közöttük.
- ne hordj magadnál több pénzt, mint szükséges, aranyékszer nem nyerő...
- ha hozzád szólnak, legyél határozott, de udvarias és tartózkodó.
- ha szóval de némileg bizonytalanul próbálkoznak (amatőrök, gyerekek, kóstolgatnak) maradj határozott, higgadt, mondd el nekik a következményeket (rendőrségi eljárás...), és kérdezd meg, hogy megéri-e a kockázatot, és ne maradj a jelenlétükben tovább a kelleténél.
- sok esetben (csoportos gyermekelkövetők esetében segít, ha nevetségessé tételükkel zavarod össze őket pl. "Kis Mukk, ne bomolj!" és hangosan kineveted, a pillanatnyi zavart felhasználva faképnél hagyod őket.)
(próbáld meg kiszúrni a vezéregyéniséget, és vele beszélj, nézz a szemébe, és mutasd meg a határozottságodat.)
- ha ismered valamelyiket, és nem életveszélyes helyzetről van szó, nevezd az illetőt a nevén, és kérdezd, meg tőle, hogy hiányzik-e egy börtönbüntetés, neki?
- ha ez nem hat, segítség-kiabálva próbálj meg emberek közé futni (nem szeretik a feltűnést.
ha ez sem megy, és tényleg baj van:
- ordíts, ahogy a torkodon kifér, ha gyengébb vagy elsősorban az arcod védésére koncentrálj. Ha sokkal nagyobb erőfölénnyel állsz szemben, ne tanúsíts ellenállást, vagy ha vernek, higgyék azt, hogy jól ellátták a bajod, és elég.
- ha fegyvert látsz náluk pl. kés akkor tényleg add oda amit kérnek, de ne többet.
Továbbiak
Jegyezz meg minél több részletet, ami a későbbi nyomozást elősegítheti.
- biztosítsd a helyszínt (ha elmentek az elkövetők) hívd a rendőröket.
- hogy néztek ki, magasság, arc, ruházat, tetoválás, testékszer, ékszer...
- hol álltak, mit fogtak meg... (pl. szemüveglencséden ujjlenyomat cáfolhatatlan bizonyíték)
- meddig értek neked, vagy te hol voltál, PONTOSAN hol feküdtél, ők hol álltak... milyen magasnak látszottak egy közeli tárgyhoz viszonyítva, vagyis pl. egy fal melyik pontjáig értek. Ez alapján nagyon jól meg lehet határozni az elkövetők magasságát.
- Ne titkold, ne szégyelld az esetet, tegyél feljelentést, orvosi látleletet...
Ja és gyanús emberek előtt ne vegyél fel bankautomatából pénzt!
A pin kód beütésénél mindig takard el a számokat
kárcsökkentés:
A kulcsod, bankkártyád SOHA ne legyen egy helyen a igazolványoddal/lakcímkártyáddal
adókártyát ne hordj feleslegesen magaddal, taj-kártyádból is elég egy fénymásolat általában)
könyvtári olvasójegyed se legyen a személyid, lakcímkártyádnál.
A pin-kódjaidat soha ne írd fel a kártyára, noteszbe... ha képtelen vagy megjegyezni, akkor álcázd telefonszámnak, vagy visszafelé írd... és ne írd oda hogy mi az (pl. bankártya pin: 1234)
A telefonod gyári számát, szerződésszámát éppen úgy mint a bankkártyádét írd le, és azonnal tiltasd le! a letiltáshoz szükséges telefonszám is legyen nálad, de ne csak a telefonodban, tárcádban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!