Hogyan védjen ki azt, hogy ne kössenek belém a cigányok? Netalántán ha belém kötöttek, mit csináljak, hogy ne legyen baj?
13:53-as:
a válaszod tele van önellentmondásokkal. 10 éves korodban megvertek a cigányok, kiraboltak - egy arra járó autó riasztotta meg őket.
"De ettől még nem mindegy, miért, hogyan kötnek beléd.." (nem szó szerint idézlek). Hát akkor nézzük. Az első esetben Te, a 10 éves gyerek, adtál okot a támadásra? Beléd kötöttek? Igen. Megvertek, kiraboltak? Igen. És miért? Csak. (Ill. mert te voltál a védekezésképtelen, a a künnyű préda.) Ahogy a Te esetedben nem volt szó provokációról, amelyet Te követtél volna el, úgy százezernyi más esetben sincs. Nem kellenek konkrét okok - és ez a szörnyű. Beléd kötnek, mert fehér bőrű vagy, idős vagy fiatal, nő vagy férfi - mert éppen ott vagy, mert "idegesek" voltak..mert..és mert. Csak. És ha már megtették: próbáld Te "tárgyalásos" úton rendezni a dolgot! Agyonvernek.
És hogy van olyan eset is, amikor "fehér" köt beléd? Természetesen van - és olyan is, amikor a normális, rendes cigányember áll melléd a bajban. Csakhát az arányok! A népességen belüli arányok..azok a kínosak. 10 magyarból 2 esetleg agresszív és rossz szándékú; 10 cigányból - sajnos - kb. 8 ez a szám.
Azt meg végképp nem mondtam, hogy nem tudod, mit is beszélsz. Soha nem engednék meg ilyesmit magamnak: ez félreértés.
Nem ellentmondás az, mégegyszer mondom, hogy KÉRDEZTEM valamit! Nem leszóltam a kérdezőt, nem azt állítottam, hogy hülyeséget beszél, csak megkérdeztem, miért gondolja, hogy belé fognak kötni??? Így a leírásából már teljesen értem, és átérzem a félelmét, de a kérdésnél nem derült ki számomra, hogy csak elméleti kérdés-e (mint ahogy kérdezhetném: mit tegyek, hogy az utcán sétálva ne essen a fejemre egy tégla?), vagy pedig alapja van-e, oka annak, hogy kérdezte.
Mert ez a nem mindegy!!! Nem mindegy, hogy valaki minden sötétebb bőrűre alap nélkül rámondja, hogy úristen, biztos meg fog verni, vagy pedig tényleg konkrét atrocitás érte (mint sajnálatos módon a kérdezőt is), és emiatt alakult ki benne egy félelem.
Én pl. mindig féltem a kóbor kutyáktól, mindenki folyton lehülyézett érte, hogy jajj, ugyan már, cukik...
Aztán, miután megtámadott egy, már nem mondták ezt annyira.
Ha ezek után sem érted, nem tudom jobban elmagyarázni a dolgot. Ha amúgy is meg vagy győződve róla, hogy csak neked lehet igazad, akkor azzal meg nem tudok mit kezdeni.
És pontozz le nyugodtan, ha ettől jobban érzed magad.
Ne mérgelődj már, szépen kérlek. Olvass el ismét, nyugodtabban. Én nem támadlak - sőt. Nagyon is értelek. Volt rossz tapasztalatod cigány-agresszióval, mégsem akarsz "előítéletesnek" látszani. Szándékosan tettem idézőjelbe ezt a szót, ugyanis - kicsit lejjebb - magad írod, hogy támadott már meg kóbor kutya, ami után már óvatosabb lettél az ebekkel. Látod: ez az. Tapasztaltad a rosszat a kutyáktól - tehát elővigyázatosan közelíted meg a kutyát, "mint olyat". Teljesen természetes és jogos. Most előítéletes lennél? Nem vagy az. Te utólag ítéltél, konkrét viselkedés alapján, és - nagyon helyesen - megvontad a megelőlegezett bizalmat a (kóbor) ebtől. A cigány népcsoport ügyében pontosan ez történik: a tömeges és mindennapos rossz tapasztalat arra indítja az embereket, hogy defenzíven gondolkodjanak és viselkedjenek. Ugyanarról a jelenségről van szó. Ez is jogos.
Arról megint csak nem tudom, hol beszélhettem, hogy minden cigány ember egyformán deviáns és támadó. Az első válaszomban is kihangsúlyoztam, zárójelben: a deviáns viselkedésűekre gondolok. Egy másikban kitértem arra is, hogy van, amikor normális és rendes cigány ember segít ki a bajból. Szóval kérlek: lásd meg, hogy nem a torkodat szorongatom - ellenkezőleg!
Ezzel együtt: igenis mindennapos jelenség ma már, hogy deviánscigány-csoportok ok nélkül beléd kötnek. Csak a "hecc" kedvéért, sőt: azért, hogy az érinthetetlenségüket bizonyítsák. Szomorú ez.
Nem azt mondtam, hogy azóta félek a kutyáktól, azt mondtam, hogy én mindig is féltem, és előtte lehülyéztek érte.
De nem baj, tudod mit, legyen neked igazad, engem nem érdekel. :) Ha szerinted csak nem akarok "előítéletesnek látszani", akkor hidd csak ezt.
12-12 18:48-nak:
nos, erről beszéltem. Nem kell nekik még provokáció sem. Az ok: magyargyűlölet, arrogancia, degeneráció.H.hadház, a Jászság, Heves, Somogy és Tolna..Szabolcs és Borsod - ma már tragédia. A fiataljaik kb. 25 %-a vérrokonok kapcsolatából származik. Mit lehet akkor tenni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!