Szeretsz Magyarországon élni vagy ha tehetnéd elmennél innen? Ha igen miért maradnál és miért mennél?
Szeretem Magyarországot, a magyar nyelvet, itt él a családom, itt élnek a barátaim, de mégis úgy érzem, nem köt ide semmi. Most kaptam egy lehetőséget. És alig várom, hogy indulhassak! Biztos nagyon fog hiányozni mindenki, de mennem kell, menni akarok.
Talán, egyszer majd visszajövök ide, ha élhető lesz az ország, bár sajnos úgy látom, hogy nem lesz :( De abban biztos vagyok, hogy bárhová is sodor az élet, a majdani gyerekeim folyékonyan fognak beszélni magyarul, tanulni fognak magyar történelmet, és elhozom őket ide.
23N
Lehet, hogy egyszerűbb lenne elmenni innen (jobb megélhetés stb.), de ha mindenki elmenne, nem maradna magyar a Hazában, aki tesz azért, hogy változzon valami.
(Mehet a lepontozás...)
"Lehet, hogy egyszerűbb lenne elmenni innen (jobb megélhetés stb.), de ha mindenki elmenne, nem maradna magyar a Hazában, aki tesz azért, hogy változzon valami.
(Mehet a lepontozás...)"
Ja, tizenévesen én is így gondolkodtam, amíg nem a kenyérrevalóért melóztam, hanem a hétvégi piámért. Hogy én sose megyek majd el, mert akkor ki fogja újraépíteni ezt az egészet... Nade mióta már a megélhetésemért dolgozok, nem a bulikért, kicsit áalakult a helyzet.
Még ha van is mondjuk 100 elkötelezett ember, akik szakértők és intelligensek és tényleg meg tudnák váltani a "világot"? Minek? Majd jön egy kampósorrú miniszter, aki azt mondja, hogy "nem ez az ország igénye". És kész. Több száz éve ez megy, miért változna ez pont most?
Namegaztán: egyszer csak nézz körbe, mikor mész az utcán. Kiket látsz? Milyen magyarokat? Kihullott fogú valóvilág rajongókat, b-uzi tizenéves fiúcskákat, 14 éves agyonsminkelt és kették-úrt lánykákat, törtető, mindent lesz-aró vállalkozókat... Hadd ne folytassam... Ez a magyarság? Hát tudod mit? Egyék meg, amit főztek, de én ezekkel az emberekkel nem akarok együtt élni.
Szeretek mert itt van a családom, a rokonok, a barátok.
Ha egyszer külföldre megyek az csak is a pénz miatt lesz és akkor se örökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!