Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szeretsz Magyarországon élni...

Szeretsz Magyarországon élni vagy ha tehetnéd elmennél innen? Ha igen miért maradnál és miért mennél?

Figyelt kérdés
2011. dec. 7. 16:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%

16:13-as én is külföldön vagyok, és mindig is érdekelt, miért mondják ezt a külföldi magyarok?

Neked milyen negatív élményed van?

Mert nem tudom, lehet én szerencsés vagyok, de nekem semmilyen. Persze Magyarország az otthonom, ott érzem a legotthonosabban magam, de itt is gyorsan beilleszkedtem, és semmilyen hátrányos megkülönböztetést nem érzékelek. Tényleg érdekelne, veled mi mondatja ezt.

Bocs az OFFért.

Kérdésre válaszolva, évek óta nem lakom Pesten, de mégis mindig oda megyek haza a családomhoz, barátaimhoz.

Pedig a vőlegényem és a munkám miatt hosszútávon leszek külföldön, hacsak nem örökre.

Azért jöttem ki még anno, mert nagyon érdekeltek más kultúrák, nyelvek, emberek. De akkor csak rövidtávra terveztem. Időközben beleszerettem a vőlegényembe. Még ennek ellenére is hazamentem, szerencsét próbálni, de a válság közepén -és a tapasztalataimmal- nem volt nagy esélyem érdeklődésemnek megfelelő munkát kapni, így 3 hónap után csak próbaképp megpályáztam egy nagyon vonzó állást itt külföldön, ahol a vőlegényem él, és elsőre behívtak, aztán pár forduló után felvettek. Ezt egy jelnek tekintettem. :)

2011. dec. 7. 16:27
 12/27 anonim ***** válasza:
74%
Hát, az eszem megvan, akarok is nagyon, nem hagynék itt senkit. azt hiszem, ki fogok menni.
2011. dec. 7. 16:28
 13/27 anonim ***** válasza:
95%

Szeretek itt élni, de ha lehetőségem adódna elmennék innen!

Persze csak egy időre...

2011. dec. 7. 16:29
 14/27 anonim ***** válasza:
73%
Bennem furcsa kettőség van ezzel kapcsolatban. Egyrészt nagyon büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, és imádom ezt az országot, a sok szép tájával, hagyományával, nyelvével együtt, szeretek is itt élni, mégis azt kell mondanom, ha lehetőséget kapnék rá, hogy kimenjek külföldre lakni, dolgozni, élnék vele. Egyrészt hajt a kíváncsiság, milyen lehet egy idegen országban élni; másrészt sajnos nekem a legtöbb rokonom azt mondja, ha csak tehetem, menjek ki, mert megéri - biztosan nem véletlen mondják. Eddig sajnos minden ismerősöm, aki más országban próbált szerencsét, jobban él, mint mi, akik itt élünk. Szomorú igazság. :(
2011. dec. 7. 16:29
 15/27 anonim ***** válasza:
szeretek itt lenni, bár néha nagyon szívesen elmennék több hónapra is....elvégre én magyarnak születtem tehát itt maradok(remélem)
2011. dec. 7. 16:31
 16/27 A kérdező kommentje:
én nagyon sajnálom ezt az országot és azt hogy az embereknek a jobb élet reményében el kell innen menni és itt hagyni a családjukat a barátokat és mindent ami lényegében ide köti őket...de hát ahogy mondani szokták sz.arból várat építeni nem lehet...
2011. dec. 7. 16:34
 17/27 anonim ***** válasza:
71%

Imádom Magyarországot, de itt sajna csak az boldog, aki nagyon jól keres. Ha valaki csak egy sima alkalmazott, borzadályos itt az élet.

Én szívesen kiköltöznék majd pár év múlva (Thaiföldre és Fülöp-szigetekre gondoltunk a párommal, mert ott bizony fillérekért kiskirály lehet az ember), de belegondolok, hogy gyerekszempontból nem túl jó döntés. Sajnálnám szegényt, hogy nincsenek magyar barátai, nomeg az iskoláztatás, hogy nem magyarul taul a gyerek... Szóval ez engem eltántorít. Ha nem terveznénk gyereket, mennénk, mint a sicc, de így...

2011. dec. 7. 16:35
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem a családomat, és a barátaimat, ez minden, ami Magyarországhoz köt. Jelenleg Olaszországban lakom 1 hónapja, és maga Magyarország nem hiányzik, nem hiányzik az ottani hangulat, a nyomor... Mindenkinek azt javaslom, hogy amint tud meneküljön, mert az az ország csak lejjebb fog süllyedni.
2011. dec. 7. 17:35
 19/27 anonim ***** válasza:
Szeretem Magyarországot, de lassan már nem szeretek itt élni. Mennék is, maradnék is. Mennék a lehetőségek miatt (mert itt sok minden van, csak az nincs), maradnék a család miatt.
2011. dec. 7. 17:37
 20/27 anonim ***** válasza:

Én szeretek itt élni,csak kezdem úgy érezni,hogy itt nem tudok egyszerűen előrébb jutni. Pedig sokat tanultam,jó vagyok a szakmámbanmégse kellek a kutyának se.Vagy ha igen,akkor 80 ezer forintért dolgozom ki a belemet,ami még az albérlete,m kötlségeire is alig elég,nemhogy kajára,vagy ruházkodni

Én nem akarok gazdag lenni,nem akarok lébecolni. Csak egy minimálisan élvezhető életszinvonalat akarok,ha kell kemény munkával,de ennél többet már képtelen vagyok dolgozni,fizikailag és pszichésen is kimerült vagyok.ű

Szeretnék világot látni,de nincs miből. Jó lenne tanulni még valamit,sok minden érdekel,de azt sincs miből

Külföldre olyan ajánlatokat kapok,hogy soha többet nem lenne gondom azzal,hogy ehetek e a héten gyümölcsöt vagy nem..én meg hülye vagyok és itt ragadtam már évek óta,biztam benne,hogy majd jobb lesz,vagy több lehetősége lesz az embernek.Hát nem. Itt mocskosul kihasználnak mindenkit,és cserébe nincs semmi..pedig én már 150 ezerrel is megelégednék egy hónapba,de ahhoz 20-22 órát kéne dolgoznom naponta :'D

Szóval tulajdonképp nem is tudom,miért nem mentem eddig. Itt van a családom,a barátaim.Talán ennyi.

2011. dec. 7. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!