Ti hogy bírjátok a karácsonyi időszakot? Magányos emberek gyülekező!
Nyavalyogjunk együtt... nekem konkrétan problémám a közelgő vizsgaidőszakkal van illetve, hogy a szilveszter általában sz@rul telik...a barátaim nagy része karácsonykor és szilveszterkor családdal van, nekem is akad, de igen kicsi(velem együtt három fő) és elég szomorú, mert ilyenkor nagyjából minden veszteség sorra kerül(nem véletlenül vagyunk hárman). Könyörgöm ne írjátok, hogy örüljünk egymásnak, szeretet ünnepe stb.
Tudom és értem, de itthon leszek még másfél hónapig, muszáj tanulnom, ezért nem fogok sehova sem elmenni. Nincs is hova, sulim van. MIvel lehet ilyenkor elfoglalni magunkat? Nem lehet ennyi dieig csak tanulni, kell valami szórakozás, szocializálódás, bármi. Nem is tudom már, hogy értelmesen mivel lehet tölteni a magányos órákat, amikor minden és mindenki otthon van, elzártan...
Vagy csak panaszkodjatok ti is...
Negligálom a karácsonyt és a szilvesztert is. Teszem azt, amit máskor, de engem negatívan érint.
Olyan kínai műanyagszagú az egész, csak a látszatról szól.
Vagy szeretek valakit egész évben, vagy nem. Műmosoly, műkaja, műfenyő, műszeretet. Jó üzlet a boltoknak. Fuj.
Én karácsonykor mindig tök jól eltudtam foglalni magam, csak akkor ültem le tanulni, ha kellett. Először is sütés-főzés. Ez azért mindenhol megvan. Nagyon szeretek sütni és így anyumnak is ennyivel kevesebb munkája van, ő csinálja a halászlét én meg kisütöm a mézes kalácsot.
Szent Este első lépésnek örülök az ajándékoknak. Utána percenként lemegyek a nappaliba a szép fát bámulni, amit leginkább nővérem és én díszítünk és olyan, , mint egy festmény :) plusz kihasználom az alkalmat, hogy végre olvashatok, mert azt nagyon szeretek, de sajnos suli időben, munka mellett nem jut rá időm.
Nekem az a legnagyobb bajom, hogy nincs pénzem (még). Vagyis nem nagyon tudok mit ajándékozni, és hiába jönnek nekem ilyen szöveggel, hogy nem az ajándék a lényeg, én szeretek ajándékozni, és rosszul érzem magam, ha én kapok, de adni nem tudok. És szokták mondani, hogy akkor adjak saját készítésű valamit. Szoktam. Rengeteget. De mi van, ha már unják? Csak udvariasan mosolyognak, hogy ne bántsanak meg. És ez nem csak karácsonyra vonatkozik, hanem úgy általában az ünnepekre.
A másik a szilveszter. Gyanítom, hogy sehova sem fognak elhívni, miért is tennék? Azok a barátaim, akikkel elmennék, messze laknak, jó, három óránnyi vonatútra. Itthon ülni a gép előtt meg azért elég lehangoló, nem? Bár az igaz, hogy mit nem adnék, ha nekem is vizsgaidőszakom lenne, mert akkor tudnám, hogy Karácsony után egyből mehetnék vissza abba a másik városba, ahol tanulok. Sajna, ilyen nincs.
Van barátom,de még nem olyan mély a kapcsolat, ráadásul messze lakik, ilyenkor ő is hazamegy végre a családjához, hogy együtt lehessenek.
Egyébként próbáltam önkéntességet keresni, de neten nem jártam szerencsével, ami erre az időszakra szól.
A szilveszter...hát tavaly nem volt annyira rossz, egy barátnőmmel mentünk el koncertre, viszont idén nem akarom egyedül hagyni anyukámat itthon...tavaly még volt kivel töltenie, idén már nincs. Ami nekem korábban bevált az az, hogy vettem egy naptárat, kicsit elgondolkoztam az évemen, hogy mit tennék másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!