Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti szólnátok a szomszédnak a...

Ti szólnátok a szomszédnak a helyembe?

Figyelt kérdés

Panelban lakunk, az alattunk lévő szomszéd kitalálta, hogy megcsinálja a fürdőszobát ( csak gyanítom, hogy azt ). Tegnap kezdte, volt vésés, fúrás meg minden egyéb. Ma 11 óráig csend volt, nem is volt itthon...azóta megint elkezdte, de most kalapál...de olyan erővel, hogy döng az egész lakás. 2,5 éves lányom nem nagyon tud aludni. A lépcsőházban nem írta ki, hogy felújítás lesz. Nekem ez is furcsa, mi mikor csináltuk a lakást, kiírtuk.

Nem vagyunk rosszban, beszélgetni is szoktunk, tudják, hogy gyerek van...de úgy látszik szarnak az egészre. Szóljak nekik, hogy 2 órára függesszék fel?

2011. nov. 20. 13:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
49%

Hát tipikusan a ledkelődős vénasszony vagy, csak azt nem értem hogyan van két és fél éves gyereked.

Képzeld panelban éltem-élek lassan 40 éve és nem tudom megmondani melyik szomszéd mit csinál, pedig biztos volt, aki részegen vezetett, aki üvöltözött a feleégével, dohányzott, és jópár ajtót becsaptak.

Mert, szimplán nem érdekel mit csinál a szomszéd.

De egyébként a te fajtád nem a panel miatt ilyen, falun a szomszédnak lenne, kutyája, macskája, fűnyírója, kakasa... Leginkább a Mars lenne a neked megfelelő hely.

De egyébként valóban semmi kifogásom nem lehet, mert nem az én szomszédom vagy. Legfeljebb a férjedet idegesítheti egy ilyen fajta. Bár a lakótelepünkön az ilyen nőnek a férje is pont ilyen leskelődő, mindent tudó, kiváncsi kis öregasszony.

2011. nov. 20. 17:53
 22/30 anonim ***** válasza:
79%
Állandó éjszakás vagyok a munkahelyemen. Reggel fél8-ra érek haza. Este 7-kor indulok itthonról, a piszok dolgozók a panelprogram alatt nem vették figyelembe, hogy én aludnék. R eggel8-tól kopácsoltak délután 5-ig. Szólnom kellett volna????
2011. nov. 20. 18:23
 23/30 A kérdező kommentje:

Jó kis vita kerekedett ebből és én vagyok a hibás...na szép:) De nem baj.

A férjem holnap tuti nem lesz ilyen elnéző...

2011. nov. 20. 18:29
 24/30 anonim ***** válasza:
68%
Kedves 13.36-os, én írtam, hogy nálunk mindig fúrnak, tudod, hogy nevezzük a szomszédot? Mr. Ementáli :))))))))
2011. nov. 20. 18:30
 25/30 A kérdező kommentje:

A másik...nem nevezném magam leskelődős vénasszonynak, mivel 31 éves vagyok:) De ha ez neked már az a kategória, sajnálom.

Pontozni nem pontoztam és nem is fogok!!

2011. nov. 20. 18:31
 26/30 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nem a korod miatt írta :)

Én azért nem szólnék a helyedben, mert meg akarnám őrizni a jó viszonyt. Vasárnap valóban nem illik ilyesmit elvégezni, de millió oka lehet annak, hogy épp most csinálják:

- hirtelen repedt el pl. cső

- olyan végzi a munkát aki valóban maszek, és ilyenkor vállal ilyesmit

- most van rá idejük (oké, nyugdíjasok, de lehet, hogy pl. vejük, fiuk csinálja, aki hétköznap dolgozik)

Megkérdezted a véleményeket, és senki nem szólna a 3 oldalnyi válaszoló közül. Tudod, ha a sztrádán tizenöten mennek veled szemben, lehet, hogy Te vagy a rossz sávban ám...

2011. nov. 20. 18:37
 27/30 anonim ***** válasza:
79%

Holnap a férjed nem lesz elnéző? Mert holnap mi van? Hétfő? Hétfőn sem lehet lakást felújítani?

Vagy az arrafelé nem hétköznap már?

Az előbb még csak a vasárnappal volt baj, aztán már csak hogy mert elmenni vasárnap délelőtt otthonról a nyomorult nyugdíjas és nem reggel nyolckor állt neki kalapálni.

De a hétfőt nem éli túl. Mert akkor már végképp csendben kell lenni.

Tényleg miért nem keresel egy tanyát magatoknak, a panel árán egész jót vehetnél magatoknak.

Egyébként a vicc jutott rólad eszembe:

Nénike kihívja a rendőrt, mert a szomszéd meztelenkedik. A rendőr kinéz az ablakon és mondja innen nem is látni a szomszéd szobájába. Mire nénike, innen nem is, de ha a fürdőszoba ablak elé odatolja a kisasztalt, rá a sámlit és úgy néz ki az ablakon, pont belátni a szomszéd szobájába.

Hát sajnálom, de ez vagy te. Eltévesztették, át kéne írni. A 31 éves anyuka kihívja a rendőrséget....

2011. nov. 20. 19:13
 28/30 anonim válasza:
64%

Muszáj egy kicsit toleránsnak lenni, ha az ember társasházban akar lakni.

Ha reggel 7-kor kezdték volna, akkor nyilván valaki másnak nem tetszene a dolog, mert nem szeretne vasárnap hajnalban kelni. Én pl örülök, ha végre hétvégén kialhatom magam.

Szóval egy fiatalnak a reggeli zajongással lenne baja, az anyukának a délivel, az öregnek a délutánival, mert akkor szunyókálna, úgyhogy a szomszéd leginkább egész nap és egész éjjel járkáljon lábujjhegyen.

Amúgy a mi szomszédunk is ilyen. Délután 2kor habzó szájjal jön, hogy mi hogy merünk ilyenkor porszívózni, amikor az ő gyereke alukál. Abbahagytuk a porszívózást, de már bánom, hogy ilyen nyuszi voltam, amikor az ő kölyke minden hétvégén hajnalban üvölt mint a fába szorult féreg.

Sok anyuka azt hiszi, hogy körülöttük forog a világ, mert nekik gyerekük van... Nagyon remélem, hogy én nem hülyülök így meg, ha majd megszületik a babánk.

2011. nov. 20. 20:43
 29/30 anonim ***** válasza:
66%

Biztos volt olyan, hogy porszívózni kellett a gyereked orrát vasárnap éjjel/hajnalban, gondolom senki nem szólt érte neked ezért. Vagy bármelyik nap éjjelről legyen szó, mert az éjszaka az éjszaka...

És ha vártak volna 2 órát, hogy a gyereked aludjon, te fizetted volna a mesterember állóidejét??

2011. nov. 20. 21:13
 30/30 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező, jó le lettél b...rintva.... :o) Pedig a vasárnap az vasárnap, a pihenés napja! Egy 10 emeletes házban, egész héten el kell viselni a szomszédokat, akkor miért ne lehetne legalább vasárnap egy kis nyugalma az embernek?

Ma a párom ment majdnem fel, mert kopácsoltak ezerrel.... én szóltam neki, hogy nyugodjon meg, mert úgysem tudni, hogy hol kopognak, nem biztos, hogy felettünk... ennek ellenére engem is idegesített nagyon. És akkor még a fiam nem is aludt, bár most már hónapok óta elalszik fúrásban, faragásban (nem is értem).

Szóval igen. Szóltam volna, ha még tovább csinálják, de nem azért, mert a gyerekre nincsenek tekintettel, nem azért, mert nyugdíjasok, és máskor is ráérnének, hanem szimplán azért, mert H-P-ig 8-20-ig, Szombaton 8-14-ig lehet zajjal járó tevékenységet folytatni, Vasárnap és ünnepnapokon NEM!

És ne mondja nekem senki, hogy ugyanaz egy fúrás-faragás, mint ha a gyerek éjjel sír, vagy porszívóval szívod az orrát. Az előbbit az egész ház hallja, az utóbbit max a közvetlen szomszédod. Egyébként én még porszívózást sosem hallottam, csak a folyosón 30 év panelélet alatt....

Birka türelmem van, nem szoktam szólni semmiért, nagyon idegesnek kell lennem ahhoz, hogy szóljak, de a kérdezőnek igaza van. Azt viszont valóban nem lehet hozni indokul, hogy mert nincsenek tekintettel a gyerekekre... ha pici baba van, az napi kétszer, háromszor alszik, akkor a délelőtt sem jó. Én is utáltam, mikor reggel 8:00-kor kezdték verni a csempét, mikor aludtam volna még, dehát nem szólhattam érte (szombat volt). Egyébként apukám is ilyen, szerinte vasárnap is lehet dolgozni 8-20-ig....

Ok, hogy hétközben dolgozunk, nem érünk rá, érthető a hétvége, de akkor csinálja szombaton... mert ha meg hétközben este 6-8-ig csinálja azon akad ki az ember, mert akkor már tuti otthon van, és pihenne a munka után....

Megoldás: megszokik vagy megszökik... TANYA. Én inkább megszokom.... A családi háznál vidéken sem jobb a helyzet, mikor a kutyacsaholásoktól nem tudok este aludni, ugyanez kelt reggel, vagy a kakas, vagy a szomszéd láncvűrésze vagy fűnyírója....

Bocs, hogy hosszú lett. Jóccakát!

2011. nov. 20. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!