Ti szólnátok a szomszédnak a helyembe?
Panelban lakunk, az alattunk lévő szomszéd kitalálta, hogy megcsinálja a fürdőszobát ( csak gyanítom, hogy azt ). Tegnap kezdte, volt vésés, fúrás meg minden egyéb. Ma 11 óráig csend volt, nem is volt itthon...azóta megint elkezdte, de most kalapál...de olyan erővel, hogy döng az egész lakás. 2,5 éves lányom nem nagyon tud aludni. A lépcsőházban nem írta ki, hogy felújítás lesz. Nekem ez is furcsa, mi mikor csináltuk a lakást, kiírtuk.
Nem vagyunk rosszban, beszélgetni is szoktunk, tudják, hogy gyerek van...de úgy látszik szarnak az egészre. Szóljak nekik, hogy 2 órára függesszék fel?
Azért viselkednék rondán, mert neked úgy tűnik bele akarok szólni az életükbe? Igen, és úgy gondolom nem törődnek a többi lakóval...valaki azt írta tolarencia, ha én tolerálok valamit ( most mondjuk az ő fúrásukat-faragásukat), akkor nem lenne jogom ahhoz, hogy megkérjem, 2 órára függesszék fel?
Nálunk nincs házirend kifüggesztve, és még a társasházkezelő oldalán sem találtam.
Még annyit szeretnék, hogy anno mikor mi csináltuk a felújítást ( ill. a férjem ), én sem voltam itthon a fiammal, de mi kiírtuk és úgy időzítette, hogy hétvége ne essen bele és 1-3 között inkább csempét rakott fel, mint, hogy fúrjon.
Többen írták. Házirend. Vasárnap csend van. Mindenhol. Ha kiírja, ha nem.
Gyerektől független.
Hétköznap 8-18-ig, szombaton 8-14-ig végezhet zajjal járó munkákat.
Vasárnap semmit nem csinálhat.
De a normál ember ezt megérti.Vegyen ki egy nap szabit, ha ezen múlik.
ha jóban vagytok és szólsz azután biztos nem lesztek jóba...Biztos idegesítő, de nem hinném, hogy a gyerek visszamarad a fejlődében vagy te belehalsz egy nyűgös estébe, mert nem tud rendesen aludni. Ennyit ki lehet bírni. Lehet, hogy dolgoznak hétköznap, nem mindenki tud kivenni szabadságot és miattatok meg pláne nem fog. A kopácsolás egy ilyen kis lakásban nem fog napokig tartani.
Már ne haragudj de hihetetlen hogy az emberek mennyire nem megértőek..ki lehet bírni ennyit.
És ha sürgős munka? Mondjuk elrepedt egy cső a falban és azért kell leverni a csempét és azért kalapál?
Egyébként meg attól hogy panelban lakik valaki, joga van felújítani a lakást, a szomszédok beleegyezése nélkül.
De egyébként is én nem kötözködnék egy szomszéddal, mert egyrészt nem is ilyen a habitusom, másrészt meg egy két és fél éves tud zajt csinálni, ami az alattad lakót idegesítheti.
Aztán meg félre áll a szád, ha ő is szól, vasárnap ne szaladgáljon, ne játszon a gyereked, mert neki csend kell.
Egyébként a két és fél éves lányod mellett van időd, hogy a szomszédot lesd? Azt hittem ez az öreg nénik reszortja, egy fiatalról nem gondoltam volna.
Hogy lepontoztál mindenkit, aki nem szólna...hihetetlen. Te az a tipikus házsártos szomszéd lehet aki akkor nyugodt, ah úgy vannak a dolgok ahogy ő képzeli. Mint a szembeszomszéd öregasszony, aki őrjöng ha délután 2-kor a gyerekek kinnt bicikliznek és zajonganak, mert ő nyitott ablaknál szeretne aludni.
Együtt kell élnünk, egymás hibáival is, akinek nem tetszik költözzön tanyára. Én is rinyálhatnék, mert a szomszéd ebédidőben nyírja a hátsó ablak alatt a füvet vagy mert ki rakom agyereket a babkocsiban és akkor gyújtja meg a gazt. De én is alkalmazkodok, mint ahogy biztosan hozzám is. Mert lehet én is csinálok olyan dolgokat aminél meg se fordul a fejemben hogy másnak nem tetszik.
De még mindig azt mondom, nem dől össze a világ ha egy 2,5 éves nem alszik délben. Ennyi legyen a legnagyobb bajotok az életben.
Az emberek már lassan mással sem foglalkoznak, minthogy egymásban keressék a hibát és egymást megszólják. Akinek nem tetszik a társadalmi együttélés az költözzön a puszta közepére. Senki nem fog hozzád alkalmazkodni, mint ahogy te sem. Gondolom nem kötötted be a gyerek száját picikorában amikor üvöltött.
Na pontozhatsz nullára!!!
én nem mondok véleményt, mert mi házban lakunk. De arra nem gondoltál, hogy talán valami maszek csinálja nekik (nyugdíjasok lévén gondolom, nem ők csinálják), aki csak most ér rá?
Amúgy pedig nem hiszem, hogy a házaspár fejből tudja, melyik baba mikor kel és mikor fekszik. Aláírom, hogy vasárnap lehetne csend, de ha az egyik baba még kétszer alszik de és du, a másik pedig délben 1X, akkor ők egész nap nem csinálhatják, mert mindíg alszik valaki. vagy lakik pl. éjszakázó is a házban, aki reggel vagy hajnalban aludni, őmiatta meg reggel nem lehetne. Akkor ne is újítsanak fel, mert valamikor biztosan zavar valakit? Esetleg kérdezd meg tőlük, hogy várhatóan meddig fog tartani a munka, a gyereket tedd bele babakocsiba és menj vele sétálni, ott csendben alhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!