Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A reál beállítottságú, tudomán...

A reál beállítottságú, tudományos érdeklődésű lányok is nőiesek, hosszú hajúak, ugyanúgy sminkelnek, törődnek a divatos megjelenéssel, mint a humán beállítottságúak?

Figyelt kérdés
Tehát ha van olyan lányismerősöd, aki jó matekos, erős fizikából, kémiából, írnál róla, mennyire nőies vagy épp nem az? Persze felnőtt nőről is lehet szó, aki pl. valamilyen mérnök lett.
2011. okt. 29. 03:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Kutya legyek, ha értem, milyen összefüggésben állhat a reáltudományok iránti hajlam a hosszú, rövid vagy középhosszú hajjal:DDD. Azaz, dehogynem értem - és szomorú vagyok.

A közgondolkodásban ezek szerint a természettudományok változatlanul a férfinem "szinonimái" - míg a hosszú haj, a smink és a szoknya a nőiségé. Számomra, legalábbis, mélyen elkeserítő a nemi sztereotípiák e társadalmi beágyazottsága.

Őszintén nem tudom, miért nem lehet elképzelni egy csinos és szép, ápolt külsejű, finoman sminkelt, szoknyás/nadrágos, hosszú vagy rövid hajú hölgyet a reáltudományok bármely területén. Annyi jó megjelenésű, elegáns mérnöknőt, kémikus/fizikust, építésznőt láttam (a nagynéném, például, a formás 156 centijével darukat tervezett!) - hogy nem tudok mit mondani, csak azt, hogy ki hol állja meg a helyét az életben, az semmiképp sem a nemi hovatartozáshoz kötött társadalmi sémák, hanem csakis hajlam, tehetség, rátermettség dolga.

2012. máj. 15. 14:17
 12/12 anonim ***** válasza:

Vannak nőies csajok is,akik ügyesek a reál tárgyakban,csak picit kevesebb,mint azok,akik csak a kinézetükre támaszkodhatnak.

Barátnőm pl. nagyon jó fizikás és matekos,viszont máig is csak régi önmagához képest nőies-szoknya minimum 10 éve nem volt rajta,pedig 20 éves,kevés jó fazonú pólója van-,mert kis korában sose nézték lánynak.

2014. febr. 20. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!