A reál beállítottságú, tudományos érdeklődésű lányok is nőiesek, hosszú hajúak, ugyanúgy sminkelnek, törődnek a divatos megjelenéssel, mint a humán beállítottságúak?
Kutya legyek, ha értem, milyen összefüggésben állhat a reáltudományok iránti hajlam a hosszú, rövid vagy középhosszú hajjal:DDD. Azaz, dehogynem értem - és szomorú vagyok.
A közgondolkodásban ezek szerint a természettudományok változatlanul a férfinem "szinonimái" - míg a hosszú haj, a smink és a szoknya a nőiségé. Számomra, legalábbis, mélyen elkeserítő a nemi sztereotípiák e társadalmi beágyazottsága.
Őszintén nem tudom, miért nem lehet elképzelni egy csinos és szép, ápolt külsejű, finoman sminkelt, szoknyás/nadrágos, hosszú vagy rövid hajú hölgyet a reáltudományok bármely területén. Annyi jó megjelenésű, elegáns mérnöknőt, kémikus/fizikust, építésznőt láttam (a nagynéném, például, a formás 156 centijével darukat tervezett!) - hogy nem tudok mit mondani, csak azt, hogy ki hol állja meg a helyét az életben, az semmiképp sem a nemi hovatartozáshoz kötött társadalmi sémák, hanem csakis hajlam, tehetség, rátermettség dolga.
Vannak nőies csajok is,akik ügyesek a reál tárgyakban,csak picit kevesebb,mint azok,akik csak a kinézetükre támaszkodhatnak.
Barátnőm pl. nagyon jó fizikás és matekos,viszont máig is csak régi önmagához képest nőies-szoknya minimum 10 éve nem volt rajta,pedig 20 éves,kevés jó fazonú pólója van-,mert kis korában sose nézték lánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!