A reál beállítottságú emberek racionálisabbak mint a humán beállítottságúak?
tudom hogy a világ nem fehér és fekete.
ugyértem hogy statisztikai alapon több bennük az "ésszerűség" mint a humán barátokkal szemben
nem feltétlen szerintem. máshogy közelítik meg a dolgokat, az biztos. de szerintem ebből a szempontból nem nagyon lehet meghatározni hogy mi is az ésszerű.
talán inkább azt mondanám hogy a reálosok sokkal objektívebben, egyenesebben jutnak el egy-egy megállapításig, míg a humánosok talán többet árnyalnak, kombinálnak.
Őszinte leszek, mindig is untam a reál beállítottságúakat. VAN KIVÉTEL, de a legtöbbjük robotként közli az adatokat, elvetnek mindenféle pszichológiai vagy reakcióismeretet, aztán ha történik valami a magánéletükben, összezuhannak, de még akkor is elviselhetetlenül leegyszerűsítenek mindent...
Én azokat az embereket kedvelem, akiknek van szakmai tudásuk azon téren amivel foglalkoznak, de mellette ismerik a humor és a szarkazmus fogalmát, és a drámát is.
Jómagam is ilyen vagyok (szeretnék lenni, még jobban)
Szerintem totál nem! Én eddig több személyiség teszten is részt vettem illet kitöltöttem és mindnél az az eredmény jött ki, hogy benne vagyok a jelenlegi társadalom azon 5%ban, akik totál racionálisan gondolkoznak... Emellett fél éve pszichológiára járok és előtte egy évet ÁJK-ra jártam... Szóval mind kettő egy magolós borzasztó sok olvasást igénylő egyetem és szerintem messze nem reál...
Bár a pszichológiára lehet, hogy rá lehet rakni a reál jelzőt, hiszen a biológia is reál... De azért nem az a tipikus "reál beállítottságú"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!