Miert van az, hogy a termeszettudomanyos/muszaki beallitottsagu emberek nagy reszenek borzaszto a kiejtese idegen nyelveken?
Talán azért, mert egy mérnököt felvesznek olyan nyelvtudással is, amivel megérteti magát, ezért nem nagyon érdekli, addig egy humán beállítottságúnál ez is kritérium.
Azt mondod, hogy a kiejtés, tehát nem a nyelv logikáját nem értik. =)
A kérdésben benne van a válasz. Mert reál beállítottságúak. A nyelvtudás, nyelvtanulás pedig a humán témakörbe tartozik.
Egyébként az összefüggések ugyan azok minden nyelven, és nyelvismeret nélkül is meg lehet tervezni, építeni bármilyen gépet.
Nemsokára talán kiderül, hogy az agy beszédközpontja és a racionális gondolkodás területe versengenek bizonyos erőforrásokért, és van aki ilyen, van aki olyan.
Annyit hozzátennék, hogy a saját tapasztalatom szerint a kiejtés mellett vagy inkább helyett a beszédértés a fő ellenfele a reálosoknak.
Talán azért, mert főként írásban használták a nyelvet, legalábbis az egyetem alatt. Matematikus vagyok, és megértem az angol szakcikkeket, írni is tudok, de a szóbeli rész még fejlesztésre szorul.
Másrészt az angol kiejtés nehéz, sokat kell dolgozni ahhoz. hogy ne érződjön az akcentus. Elég olyan jól beszélni, hogy megértsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!