Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nagyon gazdagoknak miért...

A nagyon gazdagoknak miért nem jut eszükbe segíteni a szegényeken?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül a politikusokra gondolok. A főnököm mással foglalkozik és annyi pénze van, mint a szemét. Kitapétázhatná 500 eurósokkal az egész 300 m2-es házát.

Olyan dolgaik vannak, amiket az átlagember elképzelni sem tud. Csak a fogorvosnál 1500-2000 eurót hagynak ott alkalmanként!!

És eszükbe sem jut, hogy esetleg támogassák a szegény embereket, vagy menhelyeket. A felesége minden nap megfőz, megsüt egy kiló húst, aminek a 3/4-e mindig a kukában landol...

Nem értem, milyen lehet a lelki világuk? Azért, mert nekik mindenük megvan, azt hiszik, hogy más már nem is létezik?

2009. máj. 5. 11:37
1 2 3 4
 31/31 anonim válasza:
Épp most került a kezembe egy könyv, középen kinyitottam és arról ír benne valaki, hogy mekkora óriási szegénység van Indiában: 250 000 ember alszik az utcán a szabad ég alatt Kalkuttában, semmijük sincs csak egy takarójuk, amit nap közben kiterítenek valahova és mennek a szeméttelepre élelmet keresni. Én ezeken a szegényeken segítenék szívesen, mert ezek biztos megbecsülnék a 2 csomag tésztát és használt ruhákat is- amiket egy kommentelő említett. Aki nem becsüli meg amit kap, az még nem tudja mi az igazi nincstelenség. DE a kérdésem: HOGYAN TUDNÉK NEKIK SEGíTENI? Segély szervezetekben nem nagyon bízok, hogy tényleg oda kerül a pénz, ahova szánjuk....Hozzáteszem azt is, hogy itthon is szoktunk segíteni mondjuk egy-egy bevásárlóközpont előtt a kéregetőnek, de mi mindig megkérdezzük mire van szüksége, mit hozzunk neki a boltból; férjem szerint a szegények a legbüszkébbek, a kiszolgáltatott és reménytelen helyzetük miatt, ezért velük különösen tisztelettudóan és elnézően kell viselkedni.
2017. márc. 3. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!