Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nagyon gazdagoknak miért...

A nagyon gazdagoknak miért nem jut eszükbe segíteni a szegényeken?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül a politikusokra gondolok. A főnököm mással foglalkozik és annyi pénze van, mint a szemét. Kitapétázhatná 500 eurósokkal az egész 300 m2-es házát.

Olyan dolgaik vannak, amiket az átlagember elképzelni sem tud. Csak a fogorvosnál 1500-2000 eurót hagynak ott alkalmanként!!

És eszükbe sem jut, hogy esetleg támogassák a szegény embereket, vagy menhelyeket. A felesége minden nap megfőz, megsüt egy kiló húst, aminek a 3/4-e mindig a kukában landol...

Nem értem, milyen lehet a lelki világuk? Azért, mert nekik mindenük megvan, azt hiszik, hogy más már nem is létezik?

2009. máj. 5. 11:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
93%
Én is dakoztam az árvízkárosultaknak,a Vöröskereszten át és cserébe azt kaptam: hogy poros volt a csizma, nekik nem kell!! Biztos nem volt vizük lemosni. Így eldobtam a kukába.
2009. máj. 5. 13:01
 12/31 anonim ***** válasza:
33%
Miért kellene "segíteni"? Legyen mindenki szegény?
2009. máj. 5. 13:04
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha segítünk, akkor el kell dönteni, hogy azért tesszük, hogy megköszönjék, vagy azért, hogy vállon veregessük magunkat, milyen klasszak is vagyunk, esetleg azért, hogy a rászorulónak, (ha bunyefác, köszönet nélküli, háborgó, stb..) jobb legyen egy hajszllal.

Az embereknek való segítésről én is leszoktam- és nem is tehetem meg.

Állatoknak csak oly módon tudok, hogy nem megyek el kóbor, gazdátlan lények mellett. Megkeresem a helyüket. Ez ingyen van.

De ha tehetném, segítenék- látom, talán nem csak én, hogy mintha összetartóbb lenne az ország. Már visszakapom a borravalót- ha 5 forint is- sok helyen. Nem néz rád furána pénztáros, mert látványosan a legolcsóbbat veszed mindenből, sőt ha lát a szalagon valami olcsó jót, mosolyogva köszöni az ötletet. A patikusok önmaguktólé mondják, hoyg a felírt gyógyszer helyett akad olcsóbb egyenértékű is.

A barátaim közül azok, akiknek dolguk akadt a végrehajtókkal, azt mesélik, segítenek nekik, kedvesek, cikinek nyoma sincs...

Tudom, OFF volt kicsit, de kikívánkozott.

Ez az egyetlen pozitív hozadéka ennek az országos trutyinak itt.

2009. máj. 5. 13:09
 14/31 anonim ***** válasza:
97%

Nha az épp ilyen, fentebb leírt tapasztalatok miatt, miután lesz állásom(még tanulok)és olyan anyagi helyzetben leszek, CSAK és kizárólag állatok és beteg gyerekek javára fogok adományozni, senki másnak.

A gyerekek és az állatok legalább őszintén tudnak örülni...

2009. máj. 5. 13:10
 15/31 anonim ***** válasza:
94%
van egy általános "szabály"...a szegény ember megosztja még az utolsó falat kenyerét is azzal, aki rászorul, de a gazdag ember minél gazdagabb, annál kapzsibb és annál több pénzt akar, még egy szem 10 forintos cukrot sem adna senkinek haszon nélkül... persze egy két kivétel mindig akad, vannak olyan gazdag(legtöbbször híres) emberek, akik rendszeresen támogatnak valamilyen alapítványt pl
2009. máj. 5. 13:18
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
nézzétek, ez egy nem is kettő, hanem egy nagyon sok oldalú érme, és bariomira nem egyszerű. most a rengeteg visszaélésektől ha el is tekintünk, akkor is aki nem születik bele milliomos körökbe úgymond, annak ösztönösen egész más mentalitása lesz, mint egy olyannak, aki nem a felkapaszkodott réteg, hanem valóban "kékvér" módon gazdag. Na most igen ám, de e két véglet nem nagyon szeret keveredni, tudok erre akár szélsőséges példát is mondani egy kis milliomosgimiből, ahol egy srácnak megtetszett egy csajszi, de amikro megtudta, hog yhoppá, valamilyen ösztöndíj miatt volt ott, és nem pedig legfelsőbb körös úgymond, abban apillanatban ejette is, hallani se akart róla. Először én is nagyon furcsáltam, de gondolkodtam, beszélgettünk sokat, és meg kell vallanom, ebben a szemléletben is van ám valami, de hosszú ....
2009. máj. 5. 13:47
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

persze, amit írtál példát, az úgy van ... de nézd engem már nem tudnak meglepetések érni, tudod van olyan 16 éve sismerősöm, aki természetesen csakis X amúgy is igen drága szórakozóhely VIP részére meg ymindig, ahova eleve egy 50-es csak az aznap esti belépő, ámde vicces módon, mivel ő az aki, neki fordítva működik a dolog, és megtiszteltetésnek veszik, ha oda bemegy, azaz neki ingyen van, pedig aztán bőven megtehetné, hiszen egy átlagos napon többet szór el mindenre.

Hát ilyen az élet .... de mimdenhol ez megy ám, szóval ebben kivételesen a magyar nem különbözik.

2009. máj. 5. 13:50
 18/31 anonim ***** válasza:
96%

Van... Én is láttam ilyet...

Írd le kérlek, mire gondolsz. Nem érzem, hogy eltértünk volna a kérdező gondolataitól, de minden élc nélkül érdekelne, mivel indokolható, hogy a pénz, származás, kaszt, kékvér javára dől a mérleg sz ösztönös vonzalom ellenére...

Más.

Mondják, ahol hasonlítunk, ott erősebbek leszünk, ahol különbözünk, ott gazdagabbak. Milyen szép is lenne a világ (de ez képtelenség) ha a gazdagok megértenék, hogy ők a pénz előteremtésében jók, míg a szegények közül sokan másban kiválóak. Elképzelem, ahogy egy gazdag támogatja a szegényeket, akik ezer más emberi, természetes, nem megvehető dologra hívják fela figyelmüket cserében.

És kerek a világ...

(Nemröhög ki, tudom, hogy ennek esélye nulla)

2009. máj. 5. 13:53
 19/31 anonim ***** válasza:
50%

én is megsütök napi 1 kg húst csak magamnak nagy cuccc....egy kis irigységet érzek a hangodban. talán frusztrál,h a fönöködnek van neked meg nincs? és most ahelyett h tennél azért,h neked is legyen inkább azt szidod akinkenek van? az esetleg nem tünt fel,h a rászorulók 90%-a kocsmában tölti a napjait, hogy a rászorulók 90% semmire sincs pénze csak alkoholra és cigire? az nem tünt fel,h milliárdok mennek el havonta a mélyszegényekre? annyi pénzből már az összes nyugodtan járhatna limuzinnal de nem nekik a nyerőgép, kocsma, cigaretta kell. egy nyerőgépes cégnél dolgoztam. a gépek zsákfalvakban voltak ahol senkinek sem volt munkája. a segélyosztás napján és azt követően 1 max 2 nap alatt a falu egész segélye a gépekben landolt. ott voltam láttam! emlékszem egyszer csináltak falunapot. a segélyosztás után 4 nappal rendezték meg. nem volt rajta senki.... a helyi emberek ezekután felhördültek és szinte lázadás volt,h a polgármester olyan hülye,h nem a segélyosztás napjára rakta a bulit, mert így senki se tudott berúgni...

mellékesen miért kéne még segíteni a szegényeken? kapnak állami támogatást szinte mindenre. azaz ugyanolyan esélyekkel indulnak neki az életnek mint bárki más.

kedves ismerősöm árva volt. 18-ik szülinapjára csupán 1 millió forintot kapott csak úgy, hogy elkezdhesse az életét ezmellett iskolába is járhatott volna ha járt volna... mit akarsz még ennél többet segíteni nekik??

2009. máj. 5. 15:47
 20/31 anonim ***** válasza:
63%
Néhány millió forint felett már minden fillér számít. Azért.
2009. máj. 5. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!