Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nagyon gazdagoknak miért...

A nagyon gazdagoknak miért nem jut eszükbe segíteni a szegényeken?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül a politikusokra gondolok. A főnököm mással foglalkozik és annyi pénze van, mint a szemét. Kitapétázhatná 500 eurósokkal az egész 300 m2-es házát.

Olyan dolgaik vannak, amiket az átlagember elképzelni sem tud. Csak a fogorvosnál 1500-2000 eurót hagynak ott alkalmanként!!

És eszükbe sem jut, hogy esetleg támogassák a szegény embereket, vagy menhelyeket. A felesége minden nap megfőz, megsüt egy kiló húst, aminek a 3/4-e mindig a kukában landol...

Nem értem, milyen lehet a lelki világuk? Azért, mert nekik mindenük megvan, azt hiszik, hogy más már nem is létezik?

2009. máj. 5. 11:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
És? Akkor mi van? Tényleg mélyértelmű vagy..:)Egészségedre váljék.
2009. máj. 5. 18:42
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves mail-kutakodó, vagy akárki is legyél.

Mélyértelműségben biztosan sokakat lekörözöl, nem kell ahhoz 20 perc sem, elég, ha megszólalsz.:)

2009. máj. 5. 18:46
 23/31 anonim ***** válasza:
27%
nem látnám, hogy küldenéd a mailt. csak nem félsz? hát mondjuk akkor megkeresnélek és egy köteg húszezrest ajándékoznék neked. hiszen a mélyértelmiségűek a pénzt szülik reggelente az értelmiségi meg hiába dolgozik a legjobban fizető állásokba tőle. úgyis elvesznek mindent. ezért szeretnék segíteni a rászoruló magyar értelmiségen! pl rajtad is!
2009. máj. 5. 18:46
 24/31 A kérdező kommentje:

Kedves 15:47-es: Nem a hajlamaim kiélése végett tettem fel ezt a kérdést, hanem azért, mert éppen a főnökön filóztam és érdekelt más véleménye is erről a dologról. Elvégre ezért van ez az oldal, vagy rosszul tudom?

Én nem sajnálom tőlük az egy kiló húst, csak az böki a szemem, hogy majdnem az egészet kidobják. Kilószám veszik a gyümölcsöket, az is mind megrohadva végzi.

És a pénzükre sem vagyok irigy, mert bár mindenük megvan, nem boldog emberek. Látom, hogy naphosszat marják egymást, üvöltöznek, már semmi sem jó nekik.

Másrészt pedig nem a nyerőgépező, alkoholista szegényekre gondoltam, hanem olyanokra, akik önhibájukon kívül vannak nehéz helyzetben. Pl. egyedülálló anyák, stb.

Nem akartam csak az állatokat forszírozni, mert akkor meg azért estetek volna nekem, hogy mi az, hogy csak az állatokon kéne segíteni, az embereken nem... Ki mihez áll közelebb. Sokan az emberek megsegítésére teszik fel az életüket, pedig a legtöbb alkoholista vagy drogos.

A kérdés pedig tulajdonképpen arról szólt, hogy "a gazdagok általában...", nem pedig arról, hogy irigy vagyok-e a főnökre vagy sem.

Úgyhogy le lehet rólam szállni.

2009. máj. 5. 22:47
 25/31 anonim ***** válasza:
35%

"A gyerekek és az állatok legalább őszintén tudnak örülni..."

Legjobban pedig a beteg gyermekekkel és állatokkal foglalkozó alapítványok vezetősége tud örülni, hiszen jól jön még egy S-kategóriás Mercedes vagy egy nagyobb medence a kertben.

2009. máj. 6. 06:44
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a becsületes orvosok, akik nem nézik kinek segítenek, azt sem, mennyire hálás vagy büdös az illető, nyilván mind idióták- ahogy olvasom a tényleg elképesztő emberi ridegségre utaló hozzászólásokat.

Az itt válaszolók némelyikének hozzáállása, stílusa megadhatja a választ a kérdésedre, kedves Kérdező.

Isten ments, hogy ők legyenek egyszer módosak vagy döntéshelyzetbe kerüljenek a szegények, rászorulók sorsát illetően.

Kihalna az emberiség.

2009. máj. 6. 08:49
 27/31 anonim ***** válasza:
91%

..de legalább az S Merci mellett adnak is a beteg gyerekeknek.

Sokan nem teszik, egy garázsnyi S Merdzsó birtokában sem..:(

2009. máj. 6. 09:13
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kérdés, de valóban jól írta itt valaki, hogy ha meg segítünk, akkor szinte még meg is szólnak, hogy "csak ennyi"? ... Úgyhogy én már elvből otttartok, hogy nem érdekel ki minek tart, én ugyan nem adok sehova senkinek. Pedig nagyon szívesen megtenném X koraszülött-mentő alapítványnak és stb, de amikro tudod hallom, hogy mi is lett a sorsa az adományoknak, hogy X segélyszervezet adományai is végül a fejes mercedesének árát egészítették ki, na akkor mondtam, hogy ebből elég, elméletben nagyon szép dolog a vörös kereszt és a sorolhatnám, csak amikor meg "belső forrásokból" hallom mi is történik, na akkor eldurran az agyam.

Úgyhogy nézzétek el nekem, én teljesen megértem azokat, akik elvből nem adakoznak úgymond akár milliárdos létükre sem. Engem is kiakasztottak már páran ezzel pacsolatban, és kész , vége, én ugyan többet soha. Pedig azelőtt higgyétek el, elég keményen segítettem több helyen is, mert szerencsére megtehetettem, és nem egy ezressel, de NA ELEGEM LETT. Ennyi.

Tudjátok csak egy egyszerű példát, amivel ezt az egész helyzetet érzékeltetni tudnám, csak aza baj, hogy konkrétan nem tudok megnevezni saemmit, így meg értelmetlen kicsit, mert mindjárt rágalmazás lesz, de amikor X plábános úr "könyörög" a forintokért a templomnak gyertyára, és képes oda csakis a szakadt kocsijával jönni, nehog ymeglássák a hívők milyen vagyona van, aztán meg közben megtudtam (hiteles forrásból), hogy XXX legelőkelőbb helyen éppen építteti az XXX sokmilliós palotáját, és mellesleg a templomi útjain kívül mindenhova megvan neki a szép kis Mercedese, na tudjátok, ismét elszállt az agyam. Közben meg "adakozzatok testvéreim a lelki üdvötökért" -- at persze ...., álmodj királylány ...

Ilyen egyszerű ...

2009. máj. 6. 10:40
 29/31 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy egyrészt azt kérdezed, hogy miért nem segítenek a gazdagok, ugyanakkor egyik hozzászólásodban kifejtetted, hogy Te magad is csak állatokon segítessz vagy segítenél, embereken nem. Akkor egy lehetséges válasz: lehet, hogy ők is azért, amiért Te? Neked akkor milyen a lelkivilágod - az övüké is ilyen.

Amin csodálkozom: hogyha 2000 Eurot hagynak egy alkalomra ott a fogorvosnál, ami Ft-ban kb. 500000-600000 FT, és ha szerinted ez általánosítás és nem egy kivételes, egyszeri alkalom, akkor félévente személyenként ennyi pénzt hagynak ott, akkor egyrész nem értem, miért a felesége süti a húst, és nem a háztartási alkalmazott, másrészt még akár 50 évesen is megéri magam átképezni fogorvosnak a nyugdíjas éveimre. (Egy egész fogsort nem veszünk félévente újat, és nem kell ahhoz a felső tízezerhez tartozni, sok ismerősöm van, akinek fogsora több százezer FT volt, de még autója és saját lakása sincs.) Bocs, hogy így fogalmaztam meg, de úgy gondolom, ők nem is annyira gazdagok, mint ahogy Te látod.

A konkrét kérdésre a válaszom: amiért Te nem adod el egész vagyonodat, házadat, hogy segíts az afrikai éhezőkön és utána pénz híján beállj közéjük. Ezért nem segítenek.

2009. máj. 12. 13:20
 30/31 anonim ***** válasza:

en ugy latom sokan segitenenek de csak akkor ha kapnak valamit erte.mintha valami uzlet lenne vagy szolgaltatas h fizetsz es cserebe jo lellkiismeretet kapsz. mintha jollakatnam magam.

szerintem akkor jo ember valaki ha oszinten, tiszta szivbol szeretbol ad es barhogy reagaljanak az emberek nem nezi azt.es ez a hit jele, hogy hisz Istenben es koveti a parancsat. le is kopheti az akinek adta az adomanyt az o szive es lelke tiszta. az aki lekopte o is felel majd a tetteiert.

mindenki felelni fog azert amit tett.

nem konnyu Jezust kovetni.Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.

pont ezert szoros az ut mert ahogy irtak is: Ennek ellenére, pár hét múlva már én voltam a szemét és bunkó, hogy lenéztem őket és "csak" használt ruhákat adtam (a ruhák tökéletes állapotban voltak, és ingyen kapták).

poros volt a csizma, nekik nem kell!

pont ilyen rossz dolgokat kell elviselni hogy a keskeny uton jarjunk. tele van szenvedessel. csak nem kenyelmes a szenvedes ebben a kenyelmes vilagban.

Miért kellene "segíteni"? Legyen mindenki szegény?

igen, jo lenne ha mindeki szegeny lenne de boldog vagy bekeben lenne a lelke.

2013. okt. 4. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!