Elkaptunk egy ~10éves tolvajt. Elengedtük. Fog így belöle tanulni?
Én őszinte leszek veled. Egy teljesen normális családból származom, mégis 15-16 éves koromban elkapott engem is ez a kis bolti lopásos téma, tudod eleinte kis csoki, aztán sminkcuccok stb. Egyszer lebuktunk (többen voltunk) hívták a rendőrséget. Komoly gond nem lett belőle, tehát annyi volt, hogy kellett néhányszor járni ilyen pártfogóhoz és pont (persze, amit itthon kaptam az más tészta), de hidd el, egy életre megundorodtam magamtól! Ugyanis az a szégyenérzet, hogy bevittek a rendőrök szerintem bőven elég, hogy elvegye vkinek a kedvét. Viszont, ha ez nem történik meg lehet, hogy a mai napig folytatom a kis csínyemet.
Tehát én úgy gondolom igen hívni kellett volna a rendőrséget, most még csak apró fenyítésekkel megúszná a dolgot, de tanulna is belőle. Viszont 4-5 év múlva már igencsak ráfázhat és nem biztos, hogy azt a hibát már olyan könnyen ki tudja javítani. Most 10 évesen kap egy ejnye bejnyét, a szülei pedig jól megruházzák otthon (reméljük), de amikor már büntethető lesz, sőt nagykorú, nem fog tudni mit csinálni, lesz aktája a rendőrségnél, büntetett előéletű lesz. Lehet, hogy majd nem kap erkölcsi bizonyítványt, ha olyan dolgot csinál és, aki ilyen korán kezdni, az igen is hajlamos rá. Legközelebb mindenképp hívjátok a rendőrséget, neki tesztek ezzel jót.
úú... ez most csúnya lesz, de megnyugtattál, hogy ha folytatja rosszabbul jár :D
Nem vagyok gonosz, de végülis akkor így is-úgy is jó. Ha rájön és nem csinálja többet, akkor azért, ha meg folytatja, akkor azért, mert megkapja a büntetését később. Addig jár a korsó a kútra alapon... Nem annyira rajongok a gyerekekért, de valahogy olyan kis ártatlannak tűnt. Bedőltem neki.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!