Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Volt/van cigány osztálytársad?...

Volt/van cigány osztálytársad? Szeret (t) ed?

Figyelt kérdés
A kérdést nem kell törölni, mert én is cigány vagyok, szval ha én cigányozok, az nem rasszizmus.. :)
2011. okt. 7. 20:54
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még általánosban volt 1, és rendes volt, bár a mai napig nem egy észlény.
2011. okt. 7. 21:00
 12/55 anonim ***** válasza:
100%
sose voltak.
2011. okt. 7. 21:01
 13/55 anonim ***** válasza:
87%
Persze, nem származás függő. Kérdezz meg pár tanárt, vagy csak menj be egy cigány többségű iskolába és egy magyar többségűbe, utána mond, hogy nem származás kérdése.
2011. okt. 7. 21:01
 14/55 anonim válasza:
58%

Nekem volt, nem is egy. Alapvetően próbáltam pozitívan állni hozzájuk, de mindig magasan velük volt a legtöbb baj. Agresszívek, rossz tanulók, lopnak és stb.

Viszont az akkori egyik legjobb barátnőm is az, sajnos ő sem volt a jóság mintaképe,de vele nem volt gond. Szóval ki tudja..

De ne haragudj, szerintem alapvetően egy kalap minden roma.

2011. okt. 7. 21:02
 15/55 anonim ***** válasza:
69%

általánosban volt, nem is egy, de nem loptak, tiszták és rendesek voltak, nem buktak meg, stb.

gimiben és egyetemen nem volt, de ha lett volna, sem zavart volna, ha rendes

ahogy előttem is írják: nem származásfüggő, hisz nem attól vagy c.gány, hogy annak születsz, hanem ha úgy élsz...

2011. okt. 7. 21:02
 16/55 anonim ***** válasza:
100%
általános iskolában nem volt cigány osztálytársam, de a suli hemzsegett tőlük... Most középiskolában sincs cigány osztálytársam, és iskolán belül is csak elvétve 1-2. Szeretem, hogy suliszinten is alig találkozok velük...
2011. okt. 7. 21:03
 17/55 anonim válasza:
87%

Fél cigányok voltak csak... épp elég is volt...

Olyan szinten szólogattak be a tanároknak, hogy én a helyükben már elsüllyedtem volna a föld alá, állandóan közbe szóltak az órába, semmi tisztelet, én spec nem szerettem őket. De nem rassz... miatt, hanem alapjába véve nem szimpatikusak nekem a nagyszájú emberek:) Ha ilyen az értelmi színvonaluk, akkor hát ez van.... persze vannak kivételek!!!

Más tapasztalom nincs, mert utána erős egyetemre mentem tanulni, ott megy ugye nincs cigány...:)

2011. okt. 7. 21:05
 18/55 anonim ***** válasza:
93%

Jól átsütve.

Á, nem. Nekem ha jól emlékszem nem volt, csak olyan, akiben volt cigány vér. Igazából a közömbös kategóriába tartoztak, sok nem cigánnyal együtt. Talán egy tankörtársam volt, aki igazi cigány, egy fura kis fennhéjázó, távolságtartó gyerek volt, szerintem az életben nem volt azóta sem barátja. Ja, meg egy másik évfolyamtársam egyszer meghívatta magát a mekiben egy hambira, azóta sem adta meg. De volt egy értelmes cigány lány is, akivel lehetett barátkozni, ő sem volt osztálytárs, csak úgy ismertem a suliból. Meg még középsuliban egy nagyon szép cigánylány, akiről akkor még nem gondoltam volna, hogy idősebb korában ennyire kijönnek rajta a cigány vonások, de akkoriban nagyon szép volt, mindenkinek tetszett. Talán ő volt az egyetlen, aki néha szoknyában jött suliba, nagy, bő, bokáig érőben.

2011. okt. 7. 21:05
 19/55 anonim ***** válasza:
96%
Nekem volt egy lány osztálytársam általánosban, velünk kedves volt, nem voltak viták, csak néha mikor a nővérével, vagy valamilyen rokonával volt, beszólogattak, de akkor se bántottak senkit, csak kicsit bunkóztak.. Meg volt egy fiú, sokat verekedett, agresszív volt kicsit, de azért kedves is tudott lenni... Soha nem fogom elfelejteni, mikor meghalt az apukája, és elsírta magát, én pedig megölteltem... Voltunk vagy nyolc évesek...:( Nincs amúgy alapvetően gondom a "cigányokkal", a "magyarok" között ugyanúgy vannak köcsögök, ahogy mindenkit cigányoztok, szóval szerintem nem emiatt kéne megkülönböztetni az embereket... 15L
2011. okt. 7. 21:06
 20/55 anonim ***** válasza:
93%
Főiskolán volt 1 csoporttársam, nagyon jóban vagyunk azóta is.
2011. okt. 7. 21:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!