Volt/van cigány osztálytársad? Szeret (t) ed?
Nekem volt, nem is egy. Alapvetően próbáltam pozitívan állni hozzájuk, de mindig magasan velük volt a legtöbb baj. Agresszívek, rossz tanulók, lopnak és stb.
Viszont az akkori egyik legjobb barátnőm is az, sajnos ő sem volt a jóság mintaképe,de vele nem volt gond. Szóval ki tudja..
De ne haragudj, szerintem alapvetően egy kalap minden roma.
általánosban volt, nem is egy, de nem loptak, tiszták és rendesek voltak, nem buktak meg, stb.
gimiben és egyetemen nem volt, de ha lett volna, sem zavart volna, ha rendes
ahogy előttem is írják: nem származásfüggő, hisz nem attól vagy c.gány, hogy annak születsz, hanem ha úgy élsz...
Fél cigányok voltak csak... épp elég is volt...
Olyan szinten szólogattak be a tanároknak, hogy én a helyükben már elsüllyedtem volna a föld alá, állandóan közbe szóltak az órába, semmi tisztelet, én spec nem szerettem őket. De nem rassz... miatt, hanem alapjába véve nem szimpatikusak nekem a nagyszájú emberek:) Ha ilyen az értelmi színvonaluk, akkor hát ez van.... persze vannak kivételek!!!
Más tapasztalom nincs, mert utána erős egyetemre mentem tanulni, ott megy ugye nincs cigány...:)
Jól átsütve.
Á, nem. Nekem ha jól emlékszem nem volt, csak olyan, akiben volt cigány vér. Igazából a közömbös kategóriába tartoztak, sok nem cigánnyal együtt. Talán egy tankörtársam volt, aki igazi cigány, egy fura kis fennhéjázó, távolságtartó gyerek volt, szerintem az életben nem volt azóta sem barátja. Ja, meg egy másik évfolyamtársam egyszer meghívatta magát a mekiben egy hambira, azóta sem adta meg. De volt egy értelmes cigány lány is, akivel lehetett barátkozni, ő sem volt osztálytárs, csak úgy ismertem a suliból. Meg még középsuliban egy nagyon szép cigánylány, akiről akkor még nem gondoltam volna, hogy idősebb korában ennyire kijönnek rajta a cigány vonások, de akkoriban nagyon szép volt, mindenkinek tetszett. Talán ő volt az egyetlen, aki néha szoknyában jött suliba, nagy, bő, bokáig érőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!