Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Örültök neki, hogy ebbe a...

Örültök neki, hogy ebbe a csodálatosan jó világba születtetek?

Figyelt kérdés
Azt csinálok amihez kedvem van,azt eszem amit megkívánok, azt vásárolok amit szeretnék. Manapság elvagyunk látva a modern technika világával. Gyönyörű helyeken élhetünk.Régen ez nem volt így állandó háború nagy nyomorúság. És nem volt ez a sok szép minden sem.
2011. okt. 2. 13:10
1 2 3
 21/28 Fémfaház ***** válasza:
14%
Utolsó! Téged se az eszedért szeretnek. Senkit sem lehet okolni azért mert a létminimum alatt kénytelen élni 1 olyan világban, ahol a nagytőkések irányítanak mindent, még az államokat is. Ugyanis ezek nem véletlenül rendelkeznek baromi sok pénzzel. Gondolkozz! Szerinted miért kénytelenek eladni a gazdák a földjeiket? Amikor több évtizedes tapasztalat áll mögöttük? Most pedig pár év alatt direkt módon tönkretették őket. Vajon miért nem szóltak anno a bankok a devizahiteleseknek, hogy a törlesztés akár az egekbe is szökhet? Vajon miért van egyre több adó, és miért élünk egyre rosszabbul? Eltaláltad, a zsidók miatt.
2011. okt. 2. 16:55
 22/28 anonim ***** válasza:
59%
Lehet, hogy neked ez tetszik, de én bárhol máshol szívesebben élnék mint itt és ebben az időben. Lehet, hogy régen háborúk voltak, nyomorúság stb. de legalább volt értelme a becsület szónak, a férfiak férfiak voltak és akkor is lehetett boldogan élni.
2011. okt. 2. 17:18
 23/28 anonim ***** válasza:
Hát ha a romantikus regényekből ismered a múltat akkor biztos. De a valóságban miért is voltak férfiak? Mert gyilkolták egymást? Mert csak a pénz és rang számított pl egy házasságban? Vagy mert a nőket nem nézték embernek?
2011. okt. 2. 19:03
 24/28 anonim ***** válasza:

Nem a romantikus regényekből ismerem. :)

A mai világban se jobbak a "férfiak". Lehet, hogy nem tisztelték a nőket, de nem hiszem hogy ma jobb lenne a helyzet. Kihasználják őket, aki meg nem hagyja magát, azt le se sz*rják már bocsánat. Arról nem is beszélve, hogy csomóan rózsaszín pólóban feszítenek, meg divattippeket adnak egymásnak.

Illetve a kérdező elég rosszul tette fel a kérdést. Gyönyörű helyen élni? A panel 8. emelete, a város közepén nyilván az. Azt csinálsz amihez kedved van? Én sajnos nem. Azt veszek meg, amit csak akarok? Jó is lenne.

Maradjunk annyiban, hogy ennek a világnak is megvannak az előnyei, de a régebbi koroknak is megvoltak. Azt meg mindenki döntse el saját maga, hogy melyik szimpatikusabb neki.

Utolsó előtti voltam.

2011. okt. 2. 19:47
 25/28 anonim ***** válasza:

19:47

Te melyik korban élnél ha választhatnál? :)

2011. okt. 2. 19:51
 26/28 anonim ***** válasza:
De manapság azért vannak jobb férfiak csak meg kell találni. Illetve ma lehet nélkülük is esélyed a világban, nem ők a világ közepe, a legfontosabb az életben. Régen nem volt. Az nem tudom, hogy miért probléma ha nem azt csinálsz mindig amit akarsz. Szerintem ezzel nincs semmi baj. Én semmilyen előnyét nem látom a régi koroknak. Hisz egyik sem ér semmit ha szegény vagy (amiből régen nem nagyon lehetett kitörni) vagy állatként kezelnek a nemed miatt. Talán gazdag férfinak esetleg jó lehetett lenni régen. De ennyi.
2011. okt. 2. 20:10
 27/28 anonim ***** válasza:

19:47 vagyok. Legszívesebben mindenképp az ókori Rómában, hiszen ott a nők is sok szerephez jutottak, még ha nem is szólhattak bele a politikai életbe. Az emberek talán még kulturáltabbak is voltak, mint a mai világban, az is szép hely volt, mint a kérdező a mai világra írta, illetve izgalmasak lehettek a mindennapok.

A középkor bizonyos szempontból sötét és szörnyű volt, úgyhogy ott nem élnék szívesen, de imádok róla olvasni, így azért ha lenne lehetőségem, betekintenék az ottani életbe is.

Egyébként igen, nyilván ma is vannak normális férfiak, de sajnos egyre kevesebb. Csak nézz körül az utcán..

Ettől függetlenül ebbe a korba születtem, szóval ezt kell kiélveznem, amennyire csak tudom. De azzal nem tudok egyetérteni, hogy ez egy "csodálatosan jó világ".

Még annyit, hogy persze, nem szeretném mindig azt csinálni amit akarok, de ez a sok kötöttség se jó. Az embereknek be van táblázva a napjuk, folyamatosan dolgoznak és stresszelnek, rohannak egyik helyről a másikra. Egy kis szabadság néha jól jönne..De ez már egy másik téma.

2011. okt. 3. 18:24
 28/28 anonim ***** válasza:
De régen még ennél is jobban be volt. Nem volt annyi minden gépesítve és a többi.
2011. okt. 3. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!