Érdekes! Ha már szültetek, megkérdeznétek anyukátokat, h ti mennyi idő alatt születtetek meg? Felmérés!
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy van-e ebben valami, mert már több helyen hallottam (orvostól is), hogy gyakran ugyanannyi idő alatt zajlik le a szülésünk, mint annak idején a mi a anyukánknál. Anyának is 9, és nekem is 9 óráig tartott az első szülés, a második neki 5 óráig. Nekem még van 2,5 hónapom a 2. szülésig.
Igaz, a körülmények egyáltalán nem ugyanazok voltak, csak maga az időtartam nála burokrepedéstől, nálam pedig burokrepesztéstől (indított volt). ja, és én (1.gyerek) jó 2 héttel hamarabb jöttem, csakúgy, mint az én 1. gyerekem (37+4).
Anyukám nagyon lassan tágult, így én majdnem két nap alatt születtem meg.
Én nem tágultam egy ujjnyit sem 12 óra alatt, ezért megcsászároztak.
Nem tudom mennyi lehet az összefüggés, meg kitől, mit örököltünk, de mondjuk nagymamám a 5 kilós anyukámat pikk-pakk megszülte pár óra alatt természetes úton, bezzeg mi nem örököltünk anyuval ilyen jó genetikát.
Én még nem szültem, de anyutól már kicsiként megkérdeztem, mennyi időbe telt? Neki 3 nap volt a vajúdás, majdnem ottmaradtunk mindketten, mert itt nem volt divat a császár, és hagyták kínlódni. Az is baj lehetett, hogy félreszámolták a szülés időpontját,mert megindították neki, mikor még semmi tünete nem volt annak, hogy készülők kifelé, így nyögött fájásokkal 3 napig, amik nem segítettek nekem előre jutni. Ezért nem lett tesóm se.
Remélem, nekem könnyebb lesz, de mindenre felkészülök inkább. Most vagyok félidős, de még nem parázok. Ráérek úton a kórház felé.
Én korababa voltam, bő 1 hónappal hamarabb jöttem és császárral.
Az én fiam a kiírt napon született, szintén császárral (nem programozott volt, így alakult).
Szia!
Nálunk csak egyetlen egy hasonlóság volt, az, hogy én is, és a kislánykánk is a kiírt nap előtt egy nappal érkeztünk. Anyukám 4 hónaposan majdnem elvetélt Velem, úgy tartottak bent az orvosok. Nálunk szerencsére ilyen nem volt.
Anyukám vasárnap hajnaltól hétfő éjfélig vajúdott, mire kibújtam, tehát az majdnem két nap.
Én nekem is vasárnap kezdődött, délután, de korántsem erős komoly fájásokkal. Este 10kor lettek rendszeresek a fájások, éjfélre érkeztünk a kórházba, és reggel fél9-kor érkezett meg Manóka. Tehát ez közel sem két nap.
Indítástól számítva, nekem alig volt egy óra, anyukámnak két és fél óra volt.
Tehát összességében nézve cáfolnám azt, hogy van összefüggés. (Persze ez csak a saját tapasztalat)
Én valamikor éjszaka közepén döntöttem úgy, hogy ennyi elég volt anya hasában. Délután 3 körül ki is bújtam. Önszántamból...
Az én fiam is éjszaka indult meg, de ő egész napos oxi után is úgy érezte, hogy mégis meggondolta magát, és este császározni kellett.
Én időre jöttem, a fiam egy hónappal hamarabb. Én simán születtem, a fiam császárral. Én 4 hónapig szopiztam, a fiam 16,5 hónapos, és most készülök leválasztani.
Szóval nálunk nem sok hasonlóság van... :)
A mi családunkban anyai ágon mindenki gyorsan szült, különösebb komplikációk nélkül (nagymamámat is kifaggattam az ő és tesói, meg az ő 4 gyerekének szülési körülményeiről is).
A lányom 36.hétre született, elfolyt magzatvízzel kezdődött (előtte semmi fájás, onnantól fix 5 percesek), innentől számítva 2.5 óra alatt meglett. Nem vágtak, nem repedtem, még a gátat sem kellett masszírozni mert jól tágultam és mert kicsi volt a baba.
A fiam a terminus előtt egy héttel született, itt hirtelen a semmiből egyből 7 majd 5 perces fájásaim lettek, kb 20 perc alatt beértünk a kh-ba reggel 8-kor, (azt hittem már a kocsiban megszülök, alig bírtam ellihegni a fájásokat) egyből nyomhattam is mert bő 4 ujjnyi voltam és 8.40-kor megvolt a baba. Azért tartott ennyi ideig a kitolás, mert a zsinór rá volt tekeredve és folyton visszarántotta. Végül letépte a lepényt és ki tudott bújni mielőtt fogót vagy vákumot alkalmaztak volna. Nála sem repedtem, nem is vágtak, de volt gátmasszázs, mert elég nagy fejkörmérettel született.
Én anno úgy születtem, hogy anyám reggel 5-kor kezdett valami renyhe kis fájásokat érezni, ő azt hitte hogy jósló(előtte nem voltak jóslói), aztán 6-kor mégis bement a kh-ba biztos ami biztos alapon, és kiderült hogy már laza 2 ujjnyi volt. 7.20-kor megszülettem, mindenféle közbeavatkozás nélkül.
Délelőtt ment be ellenőrzésre anyum a kórházba velem, és ott is fogták, délután 2-kor sürgősségi császárral születtem, mert nem voltam hajlandó elindulni kifelé.
Az én lányom magától indult, nagyon nehezen tágultam, és közel jártunk a császárhoz, de végül 11 óra vajúdás után természetes úton született meg.
Szóval nálunk nincs összefüggés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!