Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdekes! Ha már szültetek,...

Érdekes! Ha már szültetek, megkérdeznétek anyukátokat, h ti mennyi idő alatt születtetek meg? Felmérés!

Figyelt kérdés

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy van-e ebben valami, mert már több helyen hallottam (orvostól is), hogy gyakran ugyanannyi idő alatt zajlik le a szülésünk, mint annak idején a mi a anyukánknál. Anyának is 9, és nekem is 9 óráig tartott az első szülés, a második neki 5 óráig. Nekem még van 2,5 hónapom a 2. szülésig.

Igaz, a körülmények egyáltalán nem ugyanazok voltak, csak maga az időtartam nála burokrepedéstől, nálam pedig burokrepesztéstől (indított volt). ja, és én (1.gyerek) jó 2 héttel hamarabb jöttem, csakúgy, mint az én 1. gyerekem (37+4).

2011. jún. 19. 11:11
1 2 3 4
 21/31 haramia ***** válasza:

...ha tényleg érdekel a dolog, ajánlon nagyon a Lelki köldökzsinór c. könyvet, abban erről elég sok minden van. Illetve emellett rengeteg hasznos ötlet azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudunk intenzív lelki kapcsolatot kialakítani a babánkkal már az anyaméhben, ami későbbi élete/életünk során akár meghatározó lehet!

Jó babavárást! :)

2011. jún. 20. 18:26
 22/31 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

2. szülésnél 5 óra "helyett" 1 lett :)))

Ha van kedvetek, azért még válaszolhattok a kérdésre :)

2011. szept. 9. 11:06
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám engem rendben, 6-8 óra alatt szült meg a 40. héten. Én a fiammal veszélyeztetett voltam és programozott császár lett a 38. héten.
2011. szept. 9. 11:18
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kicsit mások voltak a körülmények, szüleimnek én voltam a sokadik, de első megmaradt próbálkozásuk, úgyhogy anyukámnak fél évet a kórházban fekve kellett töltenie. Nálunk elsőre sikerült a baba, végig ugráltam, rohangáltam különösebb gondok nélkül. Aztán az én kicsim legalább annyira megkínzott engem, mint én szegény anyut :) Ugyanaz a forgatókönyv, magzatvíz elfolyik, tizenvalahány óra vajúdás, és egy lusta bébi, akit úgy kell kiimádkozni. Míg engem fogóval cibáltak elő, anyukámat elaltatták, nálunk kevésbé volt horror, mert a doki bácsinak sikerült "irányba állítani" a babát, de előtte megbeszéltük, hogy ha ez sem fog működni, akkor irány a műtő. Remélem másodszor könnyebb lesz, és nem azért, mert korai lesz a bébi, mint öcsém...
2011. szept. 9. 11:29
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia én 8,5 óra alatt szültem meg a kislányomat, indítás nélkül.

Anyának reggel 8kor indították a szülését, fél4re lettem meg, tehát 7,5 óra alatt születtem.

2011. szept. 9. 12:37
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én prog császárral születtem,anyum csipőficama miatt. Ha megszül rendesen,tolókocsiba kerül. Én korházba érés után 8órával szültem meg a lányom. De ebből 2t voltam a szülőszobán,többit előtérben a párommal. (Nem akartam egyedül vajudni a vajudóban,nem jöhetett oda be. Szt.Imre. ) Nagymamám: anyum nehezen eyedül az ágyon fekve szülte meg,keresztanyum meg tök könnyen sétálva szülte meg.(3óra alatt.) Csak akkor metn be a kórházba mikor már nagyon fájt neki.
2011. szept. 9. 12:56
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
anyukám is , és én is július 31én szültük első gyerekünket, lányt. ezen kivül nincs más hasonlóság, mert én nagyon könnyen szültem 35. héten, anyukám nehezem időre. kislányom csak 2480 gramm én meg 4kiló körül voltam...
2011. szept. 9. 14:26
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Anyum velem a 33. héttől kórházbn volt, emrt nyitva volt a méhszája. Én farfekvéses voltam, ezért nehéz megmondani, mennyi idő lett voln, ha koponyavégű fekvésben vagyok. Öcsémmel éppen elérte a szülőszobát, olyan gyorsan ment minden.

Én az első babát úgy szültem, hogy 4 centis méhszájnál (fájások nélkül tágultam, a 39. hétre) burkot repesztettek, onnantól 5,5 óra múlva kint volt a lányom. A másodikkal már 4 ujjynira nyitva érkeztem a kórházba, és 30 perc múlva kint volt a baba.

tehát anyukám meg én is könnyen tágultunk, és gyorsan szültünk. :)

2011. szept. 9. 15:43
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám mind a hármunkat 4-6 óra szülte természetes úton, én 16 órát vajúdtam és végül megcsászároztak.
2011. szept. 10. 10:41
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Első gyerekként 2,5 óra alatt születtem meg, a kislányom szintén 2,5 óra alatt született. A tesóm még gyorsabban, majd kíváncsi leszek a következőnél :) Tulajdonképp ugyanúgy kevés fájdalommal, villámgyorsan születtem én is és a kislányom is.
2011. szept. 10. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!