Érdekes! Ha már szültetek, megkérdeznétek anyukátokat, h ti mennyi idő alatt születtetek meg? Felmérés!
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy van-e ebben valami, mert már több helyen hallottam (orvostól is), hogy gyakran ugyanannyi idő alatt zajlik le a szülésünk, mint annak idején a mi a anyukánknál. Anyának is 9, és nekem is 9 óráig tartott az első szülés, a második neki 5 óráig. Nekem még van 2,5 hónapom a 2. szülésig.
Igaz, a körülmények egyáltalán nem ugyanazok voltak, csak maga az időtartam nála burokrepedéstől, nálam pedig burokrepesztéstől (indított volt). ja, és én (1.gyerek) jó 2 héttel hamarabb jöttem, csakúgy, mint az én 1. gyerekem (37+4).
...ha tényleg érdekel a dolog, ajánlon nagyon a Lelki köldökzsinór c. könyvet, abban erről elég sok minden van. Illetve emellett rengeteg hasznos ötlet azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudunk intenzív lelki kapcsolatot kialakítani a babánkkal már az anyaméhben, ami későbbi élete/életünk során akár meghatározó lehet!
Jó babavárást! :)
Sziasztok!
2. szülésnél 5 óra "helyett" 1 lett :)))
Ha van kedvetek, azért még válaszolhattok a kérdésre :)
Szia én 8,5 óra alatt szültem meg a kislányomat, indítás nélkül.
Anyának reggel 8kor indították a szülését, fél4re lettem meg, tehát 7,5 óra alatt születtem.
Anyum velem a 33. héttől kórházbn volt, emrt nyitva volt a méhszája. Én farfekvéses voltam, ezért nehéz megmondani, mennyi idő lett voln, ha koponyavégű fekvésben vagyok. Öcsémmel éppen elérte a szülőszobát, olyan gyorsan ment minden.
Én az első babát úgy szültem, hogy 4 centis méhszájnál (fájások nélkül tágultam, a 39. hétre) burkot repesztettek, onnantól 5,5 óra múlva kint volt a lányom. A másodikkal már 4 ujjynira nyitva érkeztem a kórházba, és 30 perc múlva kint volt a baba.
tehát anyukám meg én is könnyen tágultunk, és gyorsan szültünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!