Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdekes! Ha már szültetek,...

Érdekes! Ha már szültetek, megkérdeznétek anyukátokat, h ti mennyi idő alatt születtetek meg? Felmérés!

Figyelt kérdés

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy van-e ebben valami, mert már több helyen hallottam (orvostól is), hogy gyakran ugyanannyi idő alatt zajlik le a szülésünk, mint annak idején a mi a anyukánknál. Anyának is 9, és nekem is 9 óráig tartott az első szülés, a második neki 5 óráig. Nekem még van 2,5 hónapom a 2. szülésig.

Igaz, a körülmények egyáltalán nem ugyanazok voltak, csak maga az időtartam nála burokrepedéstől, nálam pedig burokrepesztéstől (indított volt). ja, és én (1.gyerek) jó 2 héttel hamarabb jöttem, csakúgy, mint az én 1. gyerekem (37+4).

2011. jún. 19. 11:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Anyu néhány órát vajúdott, én 27-et, szóval nálunk ez nem igazolódik be..
2011. jún. 19. 12:38
 12/31 anonim ***** válasza:
Simán lehet összefüggés, hiszen a kötőszövet minőségét örököljük, mégis lehet eltérés a szülések között még ugyanazon személynél is. Bármi lehet, ami megkönnyíti, vagy megnehezíti az adott szülést, de nagy vonalakban érdemes meghallgatni anyukánk élményét, segíthet a felkészülésben. Mindenkinek paramentes könnyű vidám szülést :)
2011. jún. 19. 12:42
 13/31 anonim ***** válasza:
Anyukám mindhármunkat nagyon gyorsan megszülte,én 2és fél nap után császárral szültem meg a babám!
2011. jún. 19. 12:52
 14/31 anonim válasza:
Anyukám engem 12 óra alatt hozott világra, én a lányomat 10 óra után császárral.
2011. jún. 19. 13:33
 15/31 haramia ***** válasza:
100%

...erről rengeteg helyen, könyvben ír a pszichológia. Ha hasonlóság van az édesanyád és a Te szülésed között, az nem öröklés/öröklődés dolga, hanem annak a lenyomata, hogy hogyan siekrült feldolgoznod a saját születésélményed, mivel az egész életes során jelen van igen mélyen és egy olyan rendkívül intenzív lélekpróba során mint a szülés, nagyon gyakran -ha tudat alatt is- de előjön. Akiknek könnyű születése volt azok többnyire szerencsések ilyen szempontból, akiknek azonban nem és elég nyitottak rá megéri még szülés előtt foglalkozni ezeknek a traumáknak a feloldásával, ha úgy érzik eddigi életük során még ez nem sikerült. Rengeteg vajúdásleállás, fájás v. táguláselakadásnak a hátterében ezek a traumák állnak, vagy épp vmelyik szülővel való rossz viszony, ami a kismamát meggátolja abban, hogy átadja magát a szülésnek és anyukává váljon...szóval szerintem mindenképpen megéri ezzel tudatosan foglalkozni...

37+6hkm

2011. jún. 19. 13:36
 16/31 anonim ***** válasza:

Az én anyukámnál mindkét terhességénél már az elején elkezdett nyílni a méhszáj,így hónapokat töltött kórházban mert nem zárt kellően és minden görcs-érzés nélkül nyílt.Így végül én első gyerekként 3 óra alatt születtem,a Hugomnál pedig már csak a tolófájásokat érezte,így 15 perc alatt "szült" meg.Még jó,hogy már kórházban volt!:-)

Ehhez képest én az első lányomat 3 nap túlhordás után 8 óra alatt szültem,de természetes úton.A második babámnál 2 teljes hét túlhordás után,indítottan,már 2 óra alatt kitágultam teljesen csak végül mégis császár lett mert kiderült,hogy nagyon nagy baba és nem illeszkedett be a feje.(5650g volt)

Szóval nálunk nem volt hasonlóság de mondjuk én nem bántam,hiszen anyukám végig a vetélés megakadályozásával küzdött.

2011. jún. 19. 14:56
 17/31 anonim ***** válasza:

Anyukám 3 nappal túlhordott, kb. 20 órát vajúdott, oxitocinnal szült természetes úton. Azt mondta, ki lehetett bírni, de a végén azért már úgy érezte "többet ezt azért nem vállalja":) (utána 3,5 évvel megszületett a tesóm:)

Én napra pontosan a kiírt időpontban szültem 4,5 óra vajúdást követően, oxitocinnal, természetes úton. Nagyon könnyű szülés volt, nem mondom, hogy nem fájt, de sokkal-sokkal rosszabbra számítottam. Amikor a doki azt mondta, hogy lehet nyomni, azt hittem, viccel. Mindenkinek ilyen szülést kívánok, mint a magamé volt!

Nálunk nem igazán van összefüggés:)

2011. jún. 19. 15:02
 18/31 anonim ***** válasza:

Nálunk tényleg nagyon hasonló volt, mindkettőnknek indított szülése volt bár teljesen más okok miatt, én 10, anyu 12 órát vajúdott velem.

Viszont én hamarabb szültem 2,5 héttel, engem túlhordott és míg lányom 2810g volt, én 4350g!

2011. jún. 19. 15:21
 19/31 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi mindenkinek! Később majd kiemelem a kérdést, meg mindenkit felpontoztam :)

Haramia: nagyon érdekes , amit írtál, utána is nézek :)

2011. jún. 19. 21:11
 20/31 anonim ***** válasza:

Anyum augusztus 16.-án szült meg.Éjfélkor kezdőttek a fájások és reggel 7:30-ra lettem meg.De én második gyerek vok.

Én augusztus 16.-án szültem meg első kislányom.Éjfélkor kezdőttek a fájások, csak én du 14:05-re végeztem.Kicsi hosszú volt.A kisfiamat 6,5 óra alatt szültem meg.Éjszaka 1:30-re lett meg.Úgyhogy éjszakáztam mindketttővel.

2011. jún. 19. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!