Mit lehet tenni olyan kollégával, aki folyamatosan negatív és lehúz?
Én most picit gonosz leszek, de az ilyeneknek 2 dolog hiányzik: kiadós szex, és egy kva nagy pofon :)
Komolyan... Tipikus eset sajnos, hogy egyedül neveli a gyereket, nyilván nem boldog, és irigyel mindenkit, akinek nála jobban összejött, és így csapódik le a környezetén.
Főnöknek nem lehet szólni, hogy beszélgessen el vele ?
Attól hogy neki sz@r, még viselkedhetne normálisan. Nehogy már te menekülj el egy ilyen hisztis p.csa miatt... Munkáját amúgy normálisan végzi ?
Ilyenkor az a legjobb módszer, mint a pletykásoknál: ne reagálj a hisztijére és a kritikájára. Semmit! Meg se szólalj, ne hümmögj, ne bólogass, ne keress neki megoldást semmire. Ha visszakérdez vmit, hogy hallod-e amit mond, akkor mosolyogj rá, és mondj vmi pozitívat, pl. "nekem olyan jól kezdődött a napom"
Vagy észreveszi magát, vagy önkéntelenül is leáll a dumáival.
A kislányoddal kapcsban, ha megteheted, kezdj el vele játszani az oviban, akár kint az udvaron. Hozzatok össze egy nagy nevetést, aztán mondd neki, hogy később jössz érte, krumplis tészta lesz a vacsora, Mátyás király a mese, de jó lesz. Ettől talán nyugodtabb lesz, szorongasd meg, aztán menj dolgozni. :) Nem tudom, bejön-e, csak egy ötlet.
Köszönöm a válaszokat. Kipróbálom a kislányomnál. Én tudom egyébként, mi a probléma vele, 2 óvónő van, az egyik szerény, nála nem sír, ha ő van reggel. A másik harsány, nagyhangú, semmi gond nincs vele, szereti egyébként, csak reggel neki az túl sok, hogy harsány az óvónő. Nála sír. :) De köszi, kipróbálom a tanácsod.
A kolléganőmre visszatérve.
Főnöknek úgymond hiába szólok, mert sz..rik az mindenbe végülis. Nem egy épületben vagyunk, félévente ha látjuk,és annyit nem kérdez, hogy mi újság.
Sajnos már ott tartok, hogy nem is szólok az életemben a pozitívumokról, mert mindjárt negatívummal vág vissza. Isten ments, hogy megtudja, hogy most készülünk lecserélni a kocsit, meg másodállásban van egy webáruházunk, arról sem mesélek neki semmit, hogy jól megy egyébként.
ja, persze, ne adjál magadról labdákat, leütésre!!
a munkahelyeken gyakori: boldogtalan emberek egymást kínozzák. Nagyterű iroda.. tudok olyanról, ahol éjjel 3-kor oson be az, aki dolgozni is, haladni is szeretne- annyira zavarják egymást, mindig károg, telefonál valaki.
A kolléganő nagyon boldogtalan lehet.
Ezért itélkezik állandóan, maga áll itélet alatt.
Csak azt lehet, nem felvenni. Mindenki hülye, csak ő helikopter. Persze ez nehéz.
A kicsinél természes, hogy sír.. igaziból 4 évesen szeretnek ám óvodába kerülni, de ezt nem tudjuk megoldani.. próbáld ne aggódva fogadni az (egyébként jogos) panaszait, hanem valahogy örülni, milyen jó helyen van..
(a kolléganő fiucskája talán örült, hogy megszabadul a mindenbe beleszóló, örök értékelő szülőtől, egy kicsit pihenni .. hamar felismerik ezt a gyerekek, jó ez)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!