Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen kollégával?

Figyelt kérdés

Kb. 8 hónapja kerültem új munkahelyre, egy ismerősön keresztül. Ez az ismerősöm a közvetlen kolléganőm, vele szívunk egy légteret az irodában nap, mint nap. Eléggé rámtapadt, mert nincs más barátnője, ismerőse, akivel el tud menni vásárolni, de ezt már nagyrészt leépítettem. Elmegyek vele néha, de ennyi.

A problémám az, hogy olyan hisztiket csap, amin én csak ámulok.

Mivel ő 8 éve van itt a cégnél, így nyilván rajta van a nagyobb felelősség. Számlák-kassza kezelése, a főnök is mindennel hozzá fordul. S ha a főnöknek rossz kedve van, s nem akarja aláírni az orra alá dugott számlát, akkor tisztára kifordul magából : csapkod, duzzog, bele bújik a monitorba, kivonul máshová, hogy ne is legyen ott ahol a főnök, de már az is előfordult, hogy bezárkózik a wc-be.Jellemző még az is, hogy ha mégis ott marad, akkor olyankor flegmán, félvállról, lekezelően beszél a főnökkel. Én ezen eleinte nagyon meglepődtem.

Oké, hogy tegezhetjük, de csak ő a főnök!

Próbáltam megnyugtatni, hogy ne vegye magára az egészet, de ő ugyan azt hajtja : "semmibe veszi, lenézi (a főnök) s kényszerből van itt"

A munkáját jól megcsinálja, a főnök nem egy dicsérős fajta, de azt mondja, neki nem is a dicséret kell. Akkor mi? kérdem én.Mert ha nem is szavakban,de olykor-olykor prémium minőségében kifejezi a főnök a "dicséretet".

(De ezt is úgy vettem észre, hogy annyira megszokták a kollégák, hogy már nem is tudnak örülni a prémiumnak, hanem úgy tekintenek rá, mint olyan juttatás, ami nekik JÁR!)

Minden jelt magára vesz, hogy nem foglalkozik vele a főnök, az ő dolgát hagyja utoljára, s ettől önkívületi állapotba kerül.

Már nem tudok mit mondani neki. Azt mondtam, hogy üljön le a főnökkel, s mondja el, hogy neki ez és ez nem jó, ez a problémája.Vagy próbálja meg magát túltenni a sérelmeken. A régi dolgokon nem érdemes rágódni.

Azt még nem tettem hozzá, hogy ez az első munkahelye. Ezt azért gondolom fontosnak, mert nekem már volt több is (igaz csak részmunkaidők, idénymunkák stb.), de valahogy nekem természetes, hogy egy vállalaton belül van főnök,aki a döntéshozó, aki a pénzt adja,s ilyenkor az van, amit ő akar. Persze ne legyen diktátor, de akkor se a befőtt tegye el a nagymamát.

Na persze abban igazat adok, hogy a főnöknek is normális módon kell hozzáállni a dolgokhoz.

Néha azt is mondja, hogy elmegy a cégtől. S néha azt hiszem, hogy komolyan mondja. De én ezt nem szeretném, mert én még negyed annyit sem tudok, mint ő a tapasztalatával megszerzett. (Bár, ha ennyire fogja védeni az egyes dolgokat, hogy azt csak ő csinálhatja, akkor nem is fogom megtanulni soha)

Meddig lehet ilyen munkamorálban dolgozni. Eleve nem egy kreatív, pörgös a munka, de ha még jönnek ilyen számomra kellemetlen rohamok, akkor felőrlődök.

Vagy nekem rossz a felfogásom? Rosszul gondolom a dolgokat? Most már ott tartok, hogy próbálom figyelmen kívül hagyni a hisztijeit, de úgy érzem ezzel csak magam ellen hangolom, mert ő ezt úgy veszi, mintha én nem adnék igazat neki.

Várom hasznos tanácsaitokat!

2011. szept. 6. 21:15
 1/5 hollófernyiges ***** válasza:
100%

[link]

Maradj ki ebből a magacsinálta konfliktusából, mert csak beleránt magával és a végén még az is lehet hogy -mint kevésbé nélkülözhető kolléga- te leszel akiből bűnbak lesz.

2011. szept. 6. 21:27
 2/5 anonim válasza:
100%
Téged ez miért érdekel? Ne foglalkozz vele. Ha a főnököt zavarja akkor rúgja ki.Én rég megtettem volna. Senki sem pótolhatatlan. Te meg figyelj és tanulj, csak ennyi a dolgod.
2011. szept. 6. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ismerosod lelkiallapota,hangulata sokkal jobb lenne, ha kiegyensulyozott nemi eletet elne. :)

Hogy te mit tehetsz? Hat nem konnyu tanacsot adni. Egyszeruen mondd el neki, hogy teged kikeszit a sok hisztijevel meg hulyesegeivel, s legyen szives hagyja abba, mert szamodra fontos a harmonia a munkahelyen.

Sok sikert!

26L

2011. szept. 6. 21:35
 4/5 anonim ***** válasza:
63%
öld meg. de legyél kíméletes. vagy fogadd meg az előttem szólottakat
2011. szept. 6. 21:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, finoman már utaltam rá, hogy ez így nem jó se neki, se senkinek. De mintha ő ezt nem is venné észre.

Nehéz úgy tanulni, hogy nem hagyják. Pl: amikor elment szabira, persze, rámbízta a kasszát, mert az embereknek attól még kell pénzt adni a vásárláshoz, meg jönnek a készpénzes számlák. DE...Jött pl: egy számla, amit meg kellett írni. Mivel nem akartam rosszul írni, s azt, hogy a végén valami miatt sztornózni kelljen, ezért lefénymásoltam a következő üres számlát és kézzel kitöltöttem, majd odatettem a teljesítési igazoláshoz, hogy "majd nézd már meg, én így töltöttem volna ki"

A főnök észrevette a papírlapot, s megnézte, s azt monda, szerinte jó.

A kolléganőm viszont, mikor visszajött a szabiról, s megírta ezt a számlát, akkor semmit nem szólt. Még annyit se, hogy "láttam, próbálkozol" vagy valami. Semmit. Mintha nem is lett volna ott papír.

Igazad lenne, hogy ne foglalkozzak vele, de muszáj, mert nemcsak magának rontja el a napját, hanem nekem is.

Ha meleg van az a baj, ha hideg meg az. Nem egyszerű eset. Én sem vagyok tökéletes, de azért az ember törekedjen rá, hogy ott ahol van jól érezze magát, boldog legyen.Nem?

Nem sok ismerősöm van ebben a városban, de mostanában azt csinálom, hogy nem mondom meg neki, ha megyek valahová (mozi, vásárlás, stb), füllentek inkább, hogy "á nem megyek sehová", mert nem akarom, hogy velem legyen, nem akarom, hogy tudjon róla. Egyébként sem egészséges, ha valakivel sülve-főve együtt vagy.

Ja, s azt még nem is mondtam, hogy minden nap felhív munka után... Eleinte úgy éreztem magam, mint egy taknyos gyerek, aki ellenőrzésre szorul.

Bocs, ha túl negatívan látom a dolgokat... Meddig lehet ezt csinálni, így dolgozni?

Jelenleg nem akarok ugrálni, mert örülök a sok munkanélküliség után, hogy van munkám.

2011. szept. 6. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!